Dodaj do ulubionych

Prawo na UG?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:15
co myślicie o tym kierunku? jaka jest tam atmofera? jakie perspektywy potem?
czy lepszy byłby np. Uniwersytet Toruński? czy UG po ostatniej "aferze" nie
straciło renomy, o ile wogóle ją miało? tzn. czy warto studiować prawo na UG,
czy dyplom tej uczelni ma solidną wartość

będę wdzięczna za uwagi i opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: jp Re: Prawo na UG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:48
      studiuję prawo na ug, ale szczerze mówiąc, nie wiem jak Ci odpowiedzieć. Moja
      opinia i tak bęzie subiektywna, bo ja się na tych studiach nie odnalazłam, i
      przypuszczam, że tak by było niezależnie od uczelni.
      jak kogoś to kręci, to pewnie nie jest tak źle. są jakieś tam możliwości,
      wymiany, koła naukowe, szkoły prawa angielskiego, amerykańskiego i
      niemieckiego. no i są świetne warunki lokalowe;) wiadomo, pracownicy są różni,
      nudni, z pasją, starzy, młodzi, wredni, przychylni. to wszystko kwestia tego,
      do kogo się trafi. ja akurat na większość ćwiczeniowców nie narzekam, ale też i
      do tych 'najgroźniejszych' raczej nie trafiałam;) a egzaminy w sesji to już
      inna bajka;)
      atmosfera wśród ludzi, no cóż, też różnie bywa;) dla mnie raczej
      atmosfera 'zasadnicza';)

jak dla mnie największym brakiem na tym wydziale jest mało praktyczne
      podejście. nie trzeba być bardzo inteligentnym, żeby te studia skończyć,
      wystarczy mieć dobrą pamięć. dużo, dużo teorii, a na kazusy zdecydowanie za
      mało czasu. czy jest jakiś sens w tym, żeby na ćwiczeniach powtarzać treść
      wykładów i podręczników? a pierwszy rok to w ogóle strata cennego czasu;) ach
      ta historia;)
    • Gość: aldona Re: Prawo na UG? IP: *.attu.pl 31.03.05, 11:29
      jak masz taka mozliwosc - wybierz Torun!!! z daleka od tego bajzlu jakim jest
      UG, nie tylko wydzialu bezprawia... zreszta rankingi mowia same za siebie, gdzie
      jest miejsce UMK a gdzie UG...
      powodzenia!!!
      • Gość: Młoda Re: Prawo na UG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:56
        serdeczne dzięki Wam za opinie, hmm cóż jeszcze nie wiem do końca czy będę
        miała możliwość wyjazdu do Torunia... ale jak widzę z Twojej wypowiedźi Aldona
        to chyba powinnam się mocno postarać. wiem, że rankingi, że Newsweek, czytałam,
        orientowałam się, ale chodziło mi również o bardziej subiektywne odpowiedźi
        dot. UG, bo wszelkiego radzaju rankingi są tworzone pod róźnymi kątami i mają
        różny zakres błędu (co nie zmienia faktu, że jednak faktycznie UMK "przegania"
        UG :))

jeśli ktoś zechce jeszcze napisać kilka słów własnych opinii na ten temat- będę
        wdzięczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka