-
Sluchajcie, wiem, ze klasyka i banal, ale... nie umiem!!!! SErio, nie mam
pojecia, jak sie robi lina w smietanie, a w ksiazkch kucharskich ktore mam
pod reka sa najrozmaitswzze fusion liny z krewetkami nadziewane truflami w
sosie rochefort... a mnie chodzi o poczciwego lina w smietanie, takiego,
jakeigo podaje sie np. w stanicy wodnej w Krutyni - normalnie odjazd
odjechany...
Poradzi mi kto?
;-)
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum. Czytam
wasze opinie i przepisy i uważam, że forum jest świetne.
Ostatnio zachwycił mnie lin w śmietanie podany w jednej z restauracji.
Chciałabym nauczyć się sama go przyrządzać i postanowiłam poprosić was o
radę. A zatem jak zrobić doskonałego lina w śmietanie - nauczcie mnie proszę.
-
To kultowe danie, choć mocno kaloryczne. Czy ktoś może zna tradycyjny przepis
na przygotowanie w ten sposób tej fantastycznej ryby?
Dawno temu udało mi się raz w życiu skosztować świetnie przyrządzonego lina,
i niestety, już nigdy na takiego nie trafiłem.
To, co najczęściej podawane jest w restauracjach to tylko smutna namiastka
tej potrawy - wczesniej usmażone płaty lina polane w ostatniej chwili sosem
smietanowym. Nawet jak będzie to najlepszy pod słońcem sos - i tak nie odda
t...
-
bardzo prosze o przepis................
-
Jaki włoski ser może zastąpić twaróg? Chciałabym zrobić pierogi na słodko ew.
ruskie...
-
jak w temacie, ma ktos swoja SPRAWDZONA wersje cremu brulee, nazwijmy to, light?
mam jutro gosci, w tym 3 osoby notorycznie dbajace o linie i chcialabym im zrobic przyjemnosci. uzywane przeze mnie przepisy opiewaja na 400 badz 500 ml smietanki przy 4 do 6 porcjach i wychodza notabene znakomicie. oczywiscie glownie taki krem zostanie podany, ale chcialabym zrobic rowniez jego lzejsza wersje. moznaby bylo oczywiscie posypac zwykly stezony budyn cukrem i skarmelizowac, ale moze macie jakis leps...
-
Nie mam takiego doswiadczenia z winami jak Wy, ale jestem ciekawa, czy
zrobiliscie kiedys taki eksperyment.
Degustacja win jednego producenta od linii podstawowej do topu. Chodzi
oczywiscie o ten sam rodzaj wina np. wezmy St. Michel-Eppan i ich Sauvignon
(od zwyklego przez Lahn do St.Valentin).
Robiliscie kiedys taka weryfikacje roznic?
Pozdrawiam,
Gaga
-
szukam w warszawie lub okolicy restauracji gdzie można zjeść naprawdę smaczną
rybkę. Wiem że jest gdzieś koło warszawy jakiś zajazd ale nie mam pojęcia
gdzie. Jeśli wiecie o jakiejś rybnej resto godnej polecenia to czekam na
opinie i informacje.
-
Uwielbiam ryby, ale nie potrafie ich smażyć (kostka, filet).
Jak to zrobić, żeby nie zmniejszyły się o 1/2, albo wszystko w czym były
obtoczone nie zostało na patelni?
-
"><table width="999..." height="99..."> <tr><td width="999..." height="99..."> </td></tr></table>
-
W jaki sposob browar "dzieli" piwo na etapie produkcji na beczkowe, flaszkowe
i puszkowe? Czy każdy browar ma 3 oddzielne linie produkcyjne?