Forum   lin

lin

(12 wyniki)
  • Sluchajcie, wiem, ze klasyka i banal, ale... nie umiem!!!! SErio, nie mam pojecia, jak sie robi lina w smietanie, a w ksiazkch kucharskich ktore mam pod reka sa najrozmaitswzze fusion liny z krewetkami nadziewane truflami w sosie rochefort... a mnie chodzi o poczciwego lina w smietanie, takiego, jakeigo podaje sie np. w stanicy wodnej w Krutyni - normalnie odjazd odjechany... Poradzi mi kto? ;-)
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum. Czytam wasze opinie i przepisy i uważam, że forum jest świetne. Ostatnio zachwycił mnie lin w śmietanie podany w jednej z restauracji. Chciałabym nauczyć się sama go przyrządzać i postanowiłam poprosić was o radę. A zatem jak zrobić doskonałego lina w śmietanie - nauczcie mnie proszę.
  • To kultowe danie, choć mocno kaloryczne. Czy ktoś może zna tradycyjny przepis na przygotowanie w ten sposób tej fantastycznej ryby? Dawno temu udało mi się raz w życiu skosztować świetnie przyrządzonego lina, i niestety, już nigdy na takiego nie trafiłem. To, co najczęściej podawane jest w restauracjach to tylko smutna namiastka tej potrawy - wczesniej usmażone płaty lina polane w ostatniej chwili sosem smietanowym. Nawet jak będzie to najlepszy pod słońcem sos - i tak nie odda t...
  • bardzo prosze o przepis................
  • Jaki włoski ser może zastąpić twaróg? Chciałabym zrobić pierogi na słodko ew. ruskie...
  • jak w temacie, ma ktos swoja SPRAWDZONA wersje cremu brulee, nazwijmy to, light? mam jutro gosci, w tym 3 osoby notorycznie dbajace o linie i chcialabym im zrobic przyjemnosci. uzywane przeze mnie przepisy opiewaja na 400 badz 500 ml smietanki przy 4 do 6 porcjach i wychodza notabene znakomicie. oczywiscie glownie taki krem zostanie podany, ale chcialabym zrobic rowniez jego lzejsza wersje. moznaby bylo oczywiscie posypac zwykly stezony budyn cukrem i skarmelizowac, ale moze macie jakis leps...
  • Nie mam takiego doswiadczenia z winami jak Wy, ale jestem ciekawa, czy zrobiliscie kiedys taki eksperyment. Degustacja win jednego producenta od linii podstawowej do topu. Chodzi oczywiscie o ten sam rodzaj wina np. wezmy St. Michel-Eppan i ich Sauvignon (od zwyklego przez Lahn do St.Valentin). Robiliscie kiedys taka weryfikacje roznic? Pozdrawiam, Gaga
  • szukam w warszawie lub okolicy restauracji gdzie można zjeść naprawdę smaczną rybkę. Wiem że jest gdzieś koło warszawy jakiś zajazd ale nie mam pojęcia gdzie. Jeśli wiecie o jakiejś rybnej resto godnej polecenia to czekam na opinie i informacje.
  • Uwielbiam ryby, ale nie potrafie ich smażyć (kostka, filet). Jak to zrobić, żeby nie zmniejszyły się o 1/2, albo wszystko w czym były obtoczone nie zostało na patelni?
  • "><table width="999..." height="99..."> <tr><td width="999..." height="99..."> </td></tr></table>
  • W jaki sposob browar "dzieli" piwo na etapie produkcji na beczkowe, flaszkowe i puszkowe? Czy każdy browar ma 3 oddzielne linie produkcyjne?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się