Dodaj do ulubionych

W. nEOfiLoLogi uAM................................

IP: *.chello.pl 09.07.05, 01:38
Chciałbym się dowiedzieć od kogoś uprzejmego, kto studiuje na Wydziale
Neofilologii na UAM-ie jakie są proporcje ilości kobiet do mężczyzn na
wydziale, a w szególności na tych "egzotycznych" filologiach. Czy grozi mi
kompletne zniewieszczenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: W. nEOfiLoLogi uAM........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:46
      Nie wiem, co rozumiesz przez "egzotyczne", na WN UAM jest naprawdę dużo mniej i
      bardziej dziwnych filologii :). Najlepsze ratio męsko-damskie jest chyba na
      anglistyce (mniej więcej pół na pół), ale i na innych kierunkach zwykle jest co
      najmniej 1/4 panów.

Słabo jest pod tym względem na etnolingwistyce - panów jest bardzo mało, za to
      zwykle wybierają nietypowe języki;). Im bardziej nietypowy, tym więcej
      chłopaków.

Nie przejmuj się tym, to naprawdę nieistotne:) - rodzynkiem nie będziesz:).
      Poza tym na ten problem narzeka zwykle raczej płeć piękna;).
      • Gość: ppp Re: W. nEOfiLoLogi uAM........................... IP: *.chello.pl 11.07.05, 09:27
        Przez "egzotyczne" rozmumiem filologie dziwne bardziej niż mniej, takie,
        których raczej próżno szukać na większości polskich uniwerków, albo też takie z
        których funkcjonowania w polsce ludzie nie zdają sobie sprawy.

Jeśli zaś chodzi o konkrety, to pytania moje głównie pod kątem f. litewskiej.
    • Gość: aktoś Re: W. nEOfiLoLogi uAM........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:26
      Ja cie nie rozumiem, chłopie.... Duża ilość kobiet na roku to dla ciebie coś
      złego? heh, nie łan się; jeśli nie masz wrodzonych predyspozycji do
      zniewieściałości(bez obrazy), nic ci młody nie grozi. heh, w przeciwieństwie do
      ciebie ja bym się cieszył z pokaźnego grona koleżanek u boku, ale niestety na
      mojej polibudzie...... zwała na maxa :D
      • Gość: ppp Re: W. nEOfiLoLogi uAM........................... IP: *.chello.pl 11.07.05, 09:18
        Nic złego, tyle, że jak się jest w grupie kilkunastu dziewczyn jedynym kolesiem
        to po jakimś czasie robi się niefajnie tak w pojedynkę. Dlatego warto mieć w
        grupie adeptów męskich rozmów. :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka