philomenes 08.08.05, 00:10 Proszę o informację, do kiedy mam status studenta: do końca września czy października. Z góry dzięki. P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja:) Re: status studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:13 Zdaję mi się że od 30 września bo do tej daty jest ważna legitka z LO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: status studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:13 tez mnie to intereuje, ale nie znam odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: status studenta 08.08.05, 00:18 do 30 października ważna jest pieczątka na legitymacji. nie wiem jak to jest ze studentami po obronie - zabierają Wam legitymacje? jesli tak, to chyba wtedy traci się status. Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: status studenta 08.08.05, 00:20 Pieczatka jest do 30 wrzesnia. A czy wsytarczajacym potwierdzeniem tego, ze jestem studentka jest list z uczelni o przyjeciu mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: status studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:27 troche czytania ze zrozumieniem. mowa o legitymacjach studenckich i do kiedy ma sie taki status a nie od kiedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
philomenes Re: status studenta 08.08.05, 00:42 Potwierdzeniem, ze jesteś studentką jest indeks lub legitymacja. A ja chyba wytłumaczę o co chodzi. Wiem, że pieczątka na legitmacji studenckiej jest do 30 PAZDZIERNIKA i do 30 października mogę korzystać np. z darmowych przejazdów. Niemniej głównym potwierdzeniem statusu studenta jest pieczątka w indeksie, która odnosi się do danego semestru, a semestr kończy się 30 września. Niby to mała róznica, ale potrzebuję tej informacji w związku z podjęciem działalnosci gospodarczej, a mój wydział jest zamknięty do końca sierpnia. Może jednak ktoś wie na 100%? Absolwenci? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: status studenta 08.08.05, 08:45 Szczerze mowiac nie wiem, czy do konca pazdziernika. Na uczelniach, z ktorymi mialam do czynienia, wisiala informacja, ze najpozniej w dniu obrony nalezy oddac w dziekanacie legitymacje i obiegowke, a tym samym tracilo sie juz status studenta. Ostatnio takiej informacji nie widzialam, wiec moze sie cos zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
voiceofamu Re: status studenta 08.08.05, 09:38 philomenes napisała: > Wiem, że pieczątka na legitmacji studenckiej jest do 30 PAZDZIERNIKA i do 30 > października mogę korzystać np. z darmowych przejazdów. > Niemniej głównym potwierdzeniem statusu studenta jest pieczątka w indeksie, > która odnosi się do danego semestru, a semestr kończy się 30 września. Pieczatka w indeksie jest tylko wewnątrzuczelnianym potwierdzeniem rozliczenia się z roku poprzedniego i dokonania wpisu na rok następny. W żadnym przypadku indeksem nie można posługiwać się poza uczelnią, bo ... indeks nie jest dokumentem. Powód jest prosty: nie zostaje na uczelni, bowiem absolwent zabiera indeks ze sobą. Co innego z legitymacją: ta jest co prawda ważna do ..., ale absolwent ma jaą w kieszeni tak długo, jak długo nie rozliczy się z uczelnią (karta obiegowa, etc.). Z punktu widzenia uczlni jednak status studenta na pewno kończy się z chwilą obrony pracy (licencjackiej, magisterskiej). Podsumowując: tam, gdzie możesz posłużyć się legitymacją, możesz wykazać wój status studenta, ale dziekanat po obronie pracy licencjackiej (magisterskiej) nie ma prawa wystawić Tobie zaświadczenia o statusie studenta. Głos z UAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdyby Re: status studenta IP: *.lodz.msk.pl 08.08.05, 19:59 Z chwilą złożenia egzaminu końcowego (obrony) zyskujeszcz status absolwenta = tracisz status studenta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilianne Re: status studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:26 A jak to jest ze studiami zaocznymi? Też dostaje się legitymację? Odpowiedz Link Zgłoś