Dodaj do ulubionych

status studenta

08.08.05, 00:10
Proszę o informację, do kiedy mam status studenta: do końca września czy
października. Z góry dzięki.
P
Obserwuj wątek
    • Gość: ja:) Re: status studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:13
      Zdaję mi się że od 30 września bo do tej daty jest ważna legitka z LO:)
    • Gość: ona Re: status studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:13
      tez mnie to intereuje, ale nie znam odpowiedzi
    • facecja Re: status studenta 08.08.05, 00:18
      do 30 października ważna jest pieczątka na legitymacji. nie wiem jak to jest ze
      studentami po obronie - zabierają Wam legitymacje? jesli tak, to chyba wtedy
      traci się status.
      • in_di_ra Re: status studenta 08.08.05, 00:20
        Pieczatka jest do 30 wrzesnia.
        A czy wsytarczajacym potwierdzeniem tego, ze jestem studentka jest list z
        uczelni o przyjeciu mnie?
        • Gość: kaś Re: status studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:27
          troche czytania ze zrozumieniem. mowa o legitymacjach studenckich i do kiedy ma
          sie taki status a nie od kiedy....
        • philomenes Re: status studenta 08.08.05, 00:42
          Potwierdzeniem, ze jesteś studentką jest indeks lub legitymacja.

A ja chyba wytłumaczę o co chodzi.
          Wiem, że pieczątka na legitmacji studenckiej jest do 30 PAZDZIERNIKA i do 30
          października mogę korzystać np. z darmowych przejazdów.
          Niemniej głównym potwierdzeniem statusu studenta jest pieczątka w indeksie,
          która odnosi się do danego semestru, a semestr kończy się 30 września.

Niby to mała róznica, ale potrzebuję tej informacji w związku z podjęciem
          działalnosci gospodarczej, a mój wydział jest zamknięty do końca sierpnia.

Może jednak ktoś wie na 100%? Absolwenci?
          • e_r_i_n Re: status studenta 08.08.05, 08:45
            Szczerze mowiac nie wiem, czy do konca pazdziernika. Na uczelniach, z ktorymi
            mialam do czynienia, wisiala informacja, ze najpozniej w dniu obrony nalezy
            oddac w dziekanacie legitymacje i obiegowke, a tym samym tracilo sie juz status
            studenta. Ostatnio takiej informacji nie widzialam, wiec moze sie cos zmienilo.
          • voiceofamu Re: status studenta 08.08.05, 09:38
            philomenes napisała:

> Wiem, że pieczątka na legitmacji studenckiej jest do 30 PAZDZIERNIKA i do 30
            > października mogę korzystać np. z darmowych przejazdów.
            > Niemniej głównym potwierdzeniem statusu studenta jest pieczątka w indeksie,
            > która odnosi się do danego semestru, a semestr kończy się 30 września.

Pieczatka w indeksie jest tylko wewnątrzuczelnianym potwierdzeniem rozliczenia się z roku poprzedniego i dokonania wpisu na rok następny. W żadnym przypadku indeksem nie można posługiwać się poza uczelnią, bo ... indeks nie jest dokumentem. Powód jest prosty: nie zostaje na uczelni, bowiem absolwent zabiera indeks ze sobą. Co innego z legitymacją: ta jest co prawda ważna do ..., ale absolwent ma jaą w kieszeni tak długo, jak długo nie rozliczy się z uczelnią (karta obiegowa, etc.). Z punktu widzenia uczlni jednak status studenta na pewno kończy się z chwilą obrony pracy (licencjackiej, magisterskiej). Podsumowując: tam, gdzie możesz posłużyć się legitymacją, możesz wykazać wój status studenta, ale dziekanat po obronie pracy licencjackiej (magisterskiej) nie ma prawa wystawić Tobie zaświadczenia o statusie studenta.

Głos z UAM
    • Gość: gdyby Re: status studenta IP: *.lodz.msk.pl 08.08.05, 19:59
      Z chwilą złożenia egzaminu końcowego (obrony) zyskujeszcz status absolwenta =
      tracisz status studenta :-)
      • Gość: lilianne Re: status studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:26
        A jak to jest ze studiami zaocznymi? Też dostaje się legitymację?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka