Dodaj do ulubionych

____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____

30.09.05, 21:28
Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat tego kierunku
studiów...konkretniej -czy tak naprawdę warto studiować geodezję (ja rozumiem
że nikt nie da mi gwarancji znalezienia pracy po żadnym kierunku) czy te
studia są trudne i która specjaność jest najlepsza i od ilu punktów
przymowano w tym roku na Unwiersytety na ten kierunek z góry dziękuję
wszytskim za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: ;op Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ IP: 80.51.99.* 01.10.05, 10:51
      upupup
      • Gość: nbj Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ IP: 80.51.99.* 02.10.05, 12:25
        upup
    • Gość: smarrt Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:52
      Na Uamie jest taki kierunek geoinformacja, trochę podobny do geodeyzji i ciągle
      nam mówią, że takich specjalistów na rynku jeszcze nie ma zbyt wielu i mamy
      dobre perspektywy :)
      • rr.richelieu Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ 02.10.05, 19:04
        specjalistów nie ma zbyt wielu.. miejsc pracy też nie, ale świeżoupieczonym
        wszystko można wmówić
        • Gość: student PW Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ IP: *.plock.mm.pl 02.10.05, 22:22
          bardzo przyjemny kierunek jeśli masz dobrych prowadzących, bo jeśli nie to kicha, namęczysz się i tyle, geodeci to najdokładniejsi ludzie jakich znam, potrafią się czepiać byle czego, pamiętaj że będziesz musiał umieć malować mapy z dokładnością do 0,05mm!!! robić żmudne obliczenia, które czasem nie chcą wychodzić, czasem jest to męcząca praca fizyczna na polu, gdzie nie ma cienia i trzeba latać ze sprzętem, jeśli jesteś pedantem albo masz kogoś kto Ci będzie w stanie pomóc/podpowiedzieć to idz, a jak nie to daruj sobie
          • mloda2005 Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ 04.10.05, 14:28
            jestem cholerną pedantką:-) ale czy to wystarczy?? hmmm??
            • Gość: mic Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:27
              A co to jest ta geoinformacja?
            • Gość: student PW Re: ____DO STUDENTÓW GEODEZJI!!!!!!_____ IP: *.plock.mm.pl 05.10.05, 19:51
              mloda2005 napisała:

> jestem cholerną pedantką:-) ale czy to wystarczy?? hmmm??

to już połowa sukcesu, teraz pytanie:

czy jesteś w stanie wystać na słońcu na środku pola w dzień kiedy jest 35st?
              (ja miałem taką sytuację na praktykach w tym roku)

noszenie ciężkiego sprzętu rozumiem, że odpada, bo pomiary robi się w kilka osób (najlepiej w 5) wiec może chłopa znajdziesz :-)

myślę, że to dobry wybór :-) jeśli jesteś rzeczywiście pednatką

ja się przyznam, że u nas rysunki/mapki wykonywała właśnie dziewczyna :-)
              • Gość: downunder [...] IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 08.10.05, 17:32
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka