Gość: mal IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 08.02.06, 21:59 czy myślicie że po szkole średniej warto pójsc na studium policealne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yo-anna Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:36 moim zdaniem nie warto.. chodziłam do studium rok, potem rzuciłam i poszłam na studia państwowe... zadaj sobie kilka pytan.. - pomysl przede wszystkim po co Ci to studium? zamiast studiów - jeśli zamiast, to może i jest to jakies wyjscie, bo niby tylko technika, ale zawsze jakis zawod daje.. jesli np. przed studiami, bo sie nie dostaniesz.. moze i ma to jakis sens, choc moim zdaniem lepiej skoncentrowac sie nad przygotowaniami do drugiego podejscia do egzaminu a nie sie rozmieniac na drobne.. jesli myslisz o studium tak po prostu, to uwazam, ze nie warto.. to jednak nie są studia, a taki papierek z tytułem technika w istocie niewiele daje -studium czasem jest dobre, np. aby nauczyc sie czegos konkretnego, np. grafiki komputerowej, fotografii, ale uwazam , ze jesli wogole bierze sie je pod uwage to tylko jako dodatek do studiów a nie jako ich zastąpienie - zadałaś pytanie bardzo enigmatycznie - na takie ogólne pytanie ciężko odpowiedzieć, to zależy od kierunku, od Twojej sytuacji materialnej - czy stać Cię na 5 lat studiów, czy musisz szybko iść do pracy i się uniezależnić (oczywiście studia tego nie wykluczają), od Twojego podejścia do nauki - szybko mieć to zgłowy, czy postawić na mozolny rozwój własny, od czynników, jakie Tobą kierują...można by tak jeszcze długo wymieniać.. za mało konkretów, ale mimo wszystko mówię : nie warto Odpowiedz Link Zgłoś