IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 08.02.06, 21:59
czy myślicie że po szkole średniej warto pójsc na studium policealne?
Obserwuj wątek
    • Gość: yo-anna Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:36
      moim zdaniem nie warto.. chodziłam do studium rok, potem rzuciłam i poszłam na
      studia państwowe... zadaj sobie kilka pytan..
      - pomysl przede wszystkim po co Ci to studium? zamiast studiów - jeśli zamiast,
      to może i jest to jakies wyjscie, bo niby tylko technika, ale zawsze jakis zawod
      daje.. jesli np. przed studiami, bo sie nie dostaniesz.. moze i ma to jakis
      sens, choc moim zdaniem lepiej skoncentrowac sie nad przygotowaniami do drugiego
      podejscia do egzaminu a nie sie rozmieniac na drobne.. jesli myslisz o studium
      tak po prostu, to uwazam, ze nie warto.. to jednak nie są studia, a taki
      papierek z tytułem technika w istocie niewiele daje
      -studium czasem jest dobre, np. aby nauczyc sie czegos konkretnego, np. grafiki
      komputerowej, fotografii, ale uwazam , ze jesli wogole bierze sie je pod uwage
      to tylko jako dodatek do studiów a nie jako ich zastąpienie
      - zadałaś pytanie bardzo enigmatycznie - na takie ogólne pytanie ciężko
      odpowiedzieć, to zależy od kierunku, od Twojej sytuacji materialnej - czy stać
      Cię na 5 lat studiów, czy musisz szybko iść do pracy i się uniezależnić
      (oczywiście studia tego nie wykluczają), od Twojego podejścia do nauki - szybko
      mieć to zgłowy, czy postawić na mozolny rozwój własny, od czynników, jakie Tobą
      kierują...można by tak jeszcze długo wymieniać.. za mało konkretów, ale mimo
      wszystko mówię : nie warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka