Dodaj do ulubionych

Studia aktorskie - opłaca się?

12.02.06, 13:00
Mam pytanie. Jestem na I roku politologi, ale cały czas ciągnie mnie do
aktorstwa. Jak myślicie, czy opłaca się iść na te studia(abstrachując od
tego, czy mnie na nie przyjmą), czy zostać na politologi. Średnio mi się na
studiach podoba, może dlatego, że toważystwo takie troche nie za fajne. Nie
wiem co mam zrobić, bo jeśli się nie uda(co jest prawdopodobne) to stracę
cztery lata, które mogłam poświęcic na jakieś "przyszłosciowe" studia.
Doradźcie mi coś, prosze. Aha, myśle oo PWST w Krakowie.
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Studia aktorskie - opłaca się? 12.02.06, 14:05
      Ludzie, bardzo was prosze doradźcie mi... Jeśli zdecyduję się zdawać, to będe
      musiała już zacząć się przygotowywać.
      • Gość: Martynka Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: 195.225.248.* 12.02.06, 14:37
        sprobuj, co ci szkodzi. jak sie dostaniesz (wiesz, za pierwszym razem trudno
        bedzie...) to rzuc politologię. bez sensu sie meczyc jak cie studia nie
        satysfakcjonują. poza tym, nawet jak nie zostaniesz aktorką, to umiejętności
        aktorskie w kazdym zawodzie są przydatne ;)
    • Gość: Aga Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: 194.146.128.* 12.02.06, 14:45
      Wydaje mi się, że do studiów aktorskich nie podchodzi się z nastawieniem
      typu "czy się opłaca". To trzeba kochać, bo studia są bardzo wyczerpujące i
      trzeba mieć w sobie pasję, by dać radę.
    • Gość: k Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:49
      wiesz ja mysle, ze trzeba miec juz jakies doswiadczenie zanim sie idzie na te
      studia...
    • Gość: Zia Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: *.246.jawnet.pl 12.02.06, 14:56
      Mnie nie chodzi o późniejsze zarobki. Kocham aktorstwo, chodziaż nie mogłam
      pełni odczuć piękna tego zawodu. Chodzi mi tylko o to co będzie jak nie uda mi
      się nigdzie zaanażować później. Najbardziej się boje, że rodzice będą się
      krzywo patrzeć na to wszystko.
      • Gość: Aga Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: 194.146.128.* 12.02.06, 14:59
        Zawsze możesz podejść do egzaminów i jeśli cię przyjmą, to zaczniesz się
        martwić, co z tym zrobić.
    • Gość: gosia Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:13
      Przecież, żeby być aktorem nie trzeba skończyć studiów aktorskich. Liczy się
      talent... A tak na wszelki wypadek warto mieć jakiś zawód. Hmm, nie wiem czy
      zagwarantuje Ci to politologia...
    • Gość: toimek Re: Studia aktorskie - opłaca się? IP: *.resetnet.pl 13.02.06, 08:58
      zdawaj!!! jak się dostaniesz to spoko; jak nie - nic straconego - w końcu
      możesz dalej zostać na politologii! Ja taz zdawałem na AT do Warszawy i nie
      dostalem się! teraz studiuje co innego co nie interesuje mnie tak bardzo i
      ciągle zastanawiam się czy nie sprobowac jeszcze raz!
    • zolzowata_franca Re: Studia aktorskie - opłaca się? 05.09.18, 20:04
      Nie wiem jak Kraków, ale w Łodzi na Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej jest kierunek kulturoznawstwo o specjalności wokalno-aktorskiej i z tego co słyszałam, opinie są bardzo pozytywne. Jeśli potrzebujesz informacji zerknij tutaj www.ahe.lodz.pl/specjalnosc-specjalizacja/13446/aktorsko-wokalna Co do wyboru między politologią a aktorstwem musisz sama ocenić swoje możliwości. Ja bym sie nie nadawała, ale Ty możesz mieć talent :)
    • ka02225ro Re: Studia aktorskie - opłaca się? 27.12.18, 11:18
      Studiuje aktorstwo w Łodzi, to nie jest kierunek dla każdego
    • poljijikop00 Re: Studia aktorskie - opłaca się? 09.01.19, 06:26
      I tak talent okaże sie najważniejszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka