Dodaj do ulubionych

Jakie studia podyplomowe w Warszawie?

IP: *.he.net 01.12.02, 22:39
Jestem po Filologii i wlasnie rozgladam sie za studiami podyplomowymi w
Warszawie. Czy moglibyscie mi jakies polecic? Od razu zaznacze, ze nie widze
sie na tak popularnych zarzadzaniach, bankowosciach, itp. Z gory dziekuje za
pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: orientalistka Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 02.12.02, 14:03
      Gość portalu: Filolog napisał(a):

> Jestem po Filologii i wlasnie rozgladam sie za studiami podyplomowymi w
      > Warszawie. Czy moglibyscie mi jakies polecic? Od razu zaznacze, ze nie widze
      > sie na tak popularnych zarzadzaniach, bankowosciach, itp. Z gory dziekuje za
      > pomoc.

polecam Ci studia podyplomowe na orientalistyce, UW- dwuletnie, 2000 semestr.
      • Gość: Filolog Orientalistyka? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 03.12.02, 00:03
        > polecam Ci studia podyplomowe na orientalistyce, UW- dwuletnie, 2000 semestr.

Ciekawa propozycja. Mozesz podac jakies szczegoly?
        • Gość: orientalistka Re: Orientalistyka? IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 03.12.02, 12:44
          to jest Studium stosunkow Miedzykulturowych. polecam- mozna sie wiele
          dowiedziec na temat Azji i Afryki- wszystko w jednym, na uniwersytecie
          warszawskim, duzo ciekawych zajec z ciekawymi profesorami, m. in. z prof.
          Nowicka z socjologii o ludach syberyjskich.
          • Gość: Filolog Re: Orientalistyka? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 03.12.02, 22:20
            Tego się obawiałem. Ciekawe, ale mało praktyczne. Juz skończyłem takie ciekawe
            i stosunkowo mało przydatne studia filologiczne i teraz szukam czegoś "bliżej
            ziemi". Jakieś sugestie?
            • Gość: orientalistka Re: Orientalistyka? IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 04.12.02, 12:50
              oprocz tego co, jak zaznaczyles Cie nie interesuje, chyba wszystko jest
              niepraktyczne:((( chyba Ci nie pomoge.
              • Gość: Filolog Re: Orientalistyka? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 05.12.02, 20:43
                Chyba upraszczasz sprawę. O ile mi wiadomo poza Orientalistyką i są tez inne
                kierunki. Mam nadzieję, ze ktoś mi poleci jakieś ciekawe, a jednocześnie
                bardziej praktyczne studia podyplomowe i nie koniecznie od razu dwuletnie. Rok
                w zupełności wystarczy.
    • Gość: 12345 do Filologa IP: 62.233.139.* 06.12.02, 12:42
      Filologu!
      W przyszlym roku koncze studia filologiczne :-) i zastanawiam sie co dalej, cos
      bym jescze porobila. Jesli odwiedzasz jeszcze to forum- napisz o swoich
      poszukiwanich Wydzialu Blizej Ziemi,
      pozdrowienia,
      12345
      • Gość: Ania Re: do Filologa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.12.02, 13:25
        polecam stosunki międzynarodowe,europeistyka
    • miriam_73 Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? 06.12.02, 13:42
      Może Studium Europejskie na SGH? 2 semestry, informacje są na stronie szkoły
      www.sgh.waw.pl
    • Gość: Filolog Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? IP: 213.17.163.* 06.12.02, 18:35
      Dzieki za rady. Moze rzeczywiscie SGH to dobry pomysl. O Stosunkach juz
      myslalem i bardzo mozliwe, ze sie zdecyduje. Do pazdziernika mam jeszcze troche
      czasu. Moze macie jeszcze jekies wskazowki?
    • loyddd Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? 20.10.15, 09:49
      Polecam Studia Podyplomowe: Marketing i Strategie Marketingowe w Warszawie:

strategiemarketingowe.edu.pl/
    • sedpol Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? 20.10.15, 16:34
      Jeśli ktoś poszukuje w Warszawie studiów podyplomowych, które umożliwią znalezienie ciekawej i dobrze płatnej pracy to polecam m.in.:
      - Doradca ds. ochrony środowiska (absolwenci tego kierunku mogą zostać niezależnymi specjalistami, ekspertami z dziedziny ochrony środowiska i prowadzić własną działalność lub funkcjonować jako doradcy wójtów, burmistrzów, starostów, dyrektorów czy prezesów firmy)
      - Wycena nieruchomości (przeznaczone dla osób, które chcą zostać rzeczoznawcami majątkowymi i zajmować się wyceną nieruchomości, osoba po takich studiach znajdzie również zatrudnienie w różnego rodzaju firmach ubezpieczeniowych, urzędach itp.)
      - Studia podyplomowe w zakresie rolnictwa (studia przeznaczone dla osób które ukończyły studia wyższe na kierunkach nierolniczych i chcą zdobyć kwalifikacje rolnicze, które są niezbędne m.in. przy aplikowaniu o pomoc finansową przydzielaną w ramach programów Unii Europejskiej)

Więcej na temat w/w studiów można znaleźć na stronie www.sedpol.com.pl lub pod numerem 22 331 76 33
      • Gość: MichałT Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 03.12.15, 11:35
        Ja myślę, że przede wszystkim warto iść na takie studia, które są zgodne po pierwsze z zainteresowaniami, a po drugie z tym, co chcemy potem robić. Ja chcę pracować w instytucjach samorządowych, w tym kierunku robiłem studia, a teraz myślę o Kolegium Europejskim w Natolinie – oni właśnie proponują takie interdyscyplinarne studia europejskie, podczas których można zdobyć wiedzę i poznać ludzi (studenci są z różnych krajów, wykładowcy również).
        • dianapasek Re: Jakie studia podyplomowe w Warszawie? 28.12.15, 16:26
          Gość portalu: MichałT napisał(a):

> Ja myślę, że przede wszystkim warto iść na takie studia, które są zgodne po pie
          > rwsze z zainteresowaniami, a po drugie z tym, co chcemy potem robić. Ja chcę pr
          > acować w instytucjach samorządowych, w tym kierunku robiłem studia, a teraz myś
          > lę o Kolegium Europejskim w Natolinie – oni właśnie proponują takie inter
          > dyscyplinarne studia europejskie, podczas których można zdobyć wiedzę i poznać
          > ludzi (studenci są z różnych krajów, wykładowcy również).

Dobrze powiedziane. Ja w ogóle jestem zdania, że studia interdyscyplinarne mają naprawdę przed sobą przyszłość, bo dają możliwość zdobycia gruntowej wiedzy. Jak kogoś interesują właśnie takie tematy europejskie to kolegium europejskie będzie w sam raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka