Dodaj do ulubionych

Ekonomia + informatyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:28
Podoba mi się jedno i drugie, dlatego nie wiem co zrobić. Studiować 2
kierunki, skończyć jedne, a drugie robić podyplomowo, czy poszukać jakichś hybryd?
Obserwuj wątek
    • owca_86 jest informatyka i ekonometria na wielu uczelniach 12.05.06, 15:30
      prywatnych, publicznych - oto wyjście;)
      ja się na taki kier właśnie przymierzam:)))
      pzdr
    • Gość: kasia11001 Re: Ekonomia + informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:32
      informatyka i ekonometria na AE
    • Gość: aaa Re: Ekonomia + informatyka IP: *.visp.energis.pl 12.05.06, 21:10
      A ja mysle, ze lepiej informatyka na PW, a po dwoch latach ekonomia na UW. Duzo
      osob tak robi i sa zadowolone:)
      • Gość: Bartas Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:32
        Na Koźmińskim jest specjalizacja informatyka w zarzadzaniu. o ile sie orientuje
        może tam pójść każdy kto ma licencjat albo z informatyki albo z kierunków
        ekonomicznych. Czyli taki bardzo fajny hybryd właśnie
        • Gość: musiał Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:22
          z informatora- kierunek dla ludzi albo po licencjacie z kierunków ekonomicznych
          (zarządzanie, marketing) albo po licencjacie z informy. Moim zdaniem bardzo
          fajny mix, nie zwykła informatyka teoretyczna ale własnie coś pod konkretne
          zastosowanie
          • Gość: 1500sto Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:29
            Pewnie że fajny, tylko wybór niewielki. Skacząc między stronami warszawskich
            uczelni znalazłem taki kierunek tylko na SGH. Jeśli zaś brać pod uwagę prywatne
            to jeszcze w Skarbku i wspomnianym już Koźmińskim.
            • Gość: tuzzi Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:04
              jest na kilku niepublicznych w w-wie podobne coś - na PJWSTK widziałem
              Zarzadzanie Informacją, w Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania - informatykę
              ekonomiczną, na WIT, SGGW, Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania oraz Wyzszej
              Szkole Działalności Gospodarczej (cokolwiek to jest) informatyka z ekonometrią,
              w tej na stokłosy zastosowanie informatyki w biznesie

Chyba tak naprawdę jest wiele...

Ja bym raczej szedł na infomatyczna uczelnię z profilem ekonomia/zarządzanie niż
              na odwrót... ale może to dlatego, że zawsze bym szedł na informatyczną... ;-)
              • Gość: broker Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:25
                To ja dokładnie na odwrót. Wolę uczelnię ekonomiczną z kierunkiem
                informatycznym. :) Ja z kolei wychodzę z założenia, że braki w wiedzy
                informatycznej stosunkowo łatwiej nadrobić niż braki w wiedzy ekonomicznej.
                • Gość: romek Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:06
                  Zgadzam sie. Nie ma co porównywać co prawda, ale generalnie informatyka to
                  raczej konkretne umiejętności, a ekonomia to jakby coś więcej. W każdym bądź
                  raazie naprawde dobrych mixów szukałby na najlepszych uczelniach biznesowych
                  • eric.idle Re: Ekonomia + informatyka 17.05.06, 15:30
                    Dobra hybryda nie jest zła. Z perspektywy absolwenta mogę się tylko podpisać pod
                    kilkoma tezami. Ja kończyłem zwyczajną informatykę i braki wychodzą teraz w praniu.
                    • Gość: Benio Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:21
                      Pomysł z takim koktajlem nie wydaje się chyba zły. W zasadzie wszędzie teraz
                      szuka się ludzi znających się na jednym i drugim.
                      • Gość: jamman Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:14
                        Generalnie sucha czysta teoretyczna ekonomia jest raczej bez sensu. podobnie z
                        techniczną teoretyczną informatyką. Generalnie dobry taki miks, w dobrej szkole,
                        ma jak najbardziej sens
    • Gość: gazelle Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:13
      Odświeżam bo to fajny temat. Czy coś sie zmianiło? Jeszcze jakieś szkoły
      zdecydowały sie w prowadzić podobny kierunek? Na uniwerku pewnie nie ma tego w
      planie studiów?
      • Gość: gienio Re: Ekonomia + informatyka IP: *.astral.lodz.pl 26.05.06, 16:30
        Jest na UŁ IiE na Ek-Socu i na WZ infa w zarzadzaniu.
        • Gość: meme Re: Ekonomia + informatyka IP: *.crowley.pl 26.05.06, 17:36
          Na akademiach ekonomicznych jest Informatyka i ekonometria i po jakims czasie
          mozna wybrac specjalizacje informatyka ekonomiczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka