Gość: Bibop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:28 Podoba mi się jedno i drugie, dlatego nie wiem co zrobić. Studiować 2 kierunki, skończyć jedne, a drugie robić podyplomowo, czy poszukać jakichś hybryd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca_86 jest informatyka i ekonometria na wielu uczelniach 12.05.06, 15:30 prywatnych, publicznych - oto wyjście;) ja się na taki kier właśnie przymierzam:))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia11001 Re: Ekonomia + informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:32 informatyka i ekonometria na AE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ekonomia + informatyka IP: *.visp.energis.pl 12.05.06, 21:10 A ja mysle, ze lepiej informatyka na PW, a po dwoch latach ekonomia na UW. Duzo osob tak robi i sa zadowolone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:32 Na Koźmińskim jest specjalizacja informatyka w zarzadzaniu. o ile sie orientuje może tam pójść każdy kto ma licencjat albo z informatyki albo z kierunków ekonomicznych. Czyli taki bardzo fajny hybryd właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musiał Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:22 z informatora- kierunek dla ludzi albo po licencjacie z kierunków ekonomicznych (zarządzanie, marketing) albo po licencjacie z informy. Moim zdaniem bardzo fajny mix, nie zwykła informatyka teoretyczna ale własnie coś pod konkretne zastosowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1500sto Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:29 Pewnie że fajny, tylko wybór niewielki. Skacząc między stronami warszawskich uczelni znalazłem taki kierunek tylko na SGH. Jeśli zaś brać pod uwagę prywatne to jeszcze w Skarbku i wspomnianym już Koźmińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuzzi Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:04 jest na kilku niepublicznych w w-wie podobne coś - na PJWSTK widziałem Zarzadzanie Informacją, w Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania - informatykę ekonomiczną, na WIT, SGGW, Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania oraz Wyzszej Szkole Działalności Gospodarczej (cokolwiek to jest) informatyka z ekonometrią, w tej na stokłosy zastosowanie informatyki w biznesie Chyba tak naprawdę jest wiele... Ja bym raczej szedł na infomatyczna uczelnię z profilem ekonomia/zarządzanie niż na odwrót... ale może to dlatego, że zawsze bym szedł na informatyczną... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broker Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:25 To ja dokładnie na odwrót. Wolę uczelnię ekonomiczną z kierunkiem informatycznym. :) Ja z kolei wychodzę z założenia, że braki w wiedzy informatycznej stosunkowo łatwiej nadrobić niż braki w wiedzy ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:06 Zgadzam sie. Nie ma co porównywać co prawda, ale generalnie informatyka to raczej konkretne umiejętności, a ekonomia to jakby coś więcej. W każdym bądź raazie naprawde dobrych mixów szukałby na najlepszych uczelniach biznesowych Odpowiedz Link Zgłoś
eric.idle Re: Ekonomia + informatyka 17.05.06, 15:30 Dobra hybryda nie jest zła. Z perspektywy absolwenta mogę się tylko podpisać pod kilkoma tezami. Ja kończyłem zwyczajną informatykę i braki wychodzą teraz w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:21 Pomysł z takim koktajlem nie wydaje się chyba zły. W zasadzie wszędzie teraz szuka się ludzi znających się na jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamman Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:14 Generalnie sucha czysta teoretyczna ekonomia jest raczej bez sensu. podobnie z techniczną teoretyczną informatyką. Generalnie dobry taki miks, w dobrej szkole, ma jak najbardziej sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazelle Re: Ekonomia + informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:13 Odświeżam bo to fajny temat. Czy coś sie zmianiło? Jeszcze jakieś szkoły zdecydowały sie w prowadzić podobny kierunek? Na uniwerku pewnie nie ma tego w planie studiów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Ekonomia + informatyka IP: *.astral.lodz.pl 26.05.06, 16:30 Jest na UŁ IiE na Ek-Socu i na WZ infa w zarzadzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Re: Ekonomia + informatyka IP: *.crowley.pl 26.05.06, 17:36 Na akademiach ekonomicznych jest Informatyka i ekonometria i po jakims czasie mozna wybrac specjalizacje informatyka ekonomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś