sangohan 22.07.05, 23:48 Czy ma ktos jakis pomysl, co robic po historii na UJ... procz pracy w szkole, bo ciagle sie nad tym zastanawiam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
archetwist Re: Historia na UJ 23.07.05, 00:02 sangohan napisał: > Czy ma ktos jakis pomysl, co robic po historii na UJ... Zostać pracownikiem IPN. Odpowiedz Link
sangohan Re: Historia na UJ 23.07.05, 00:12 ...ale to chyba nie zostaje sie pracownikiem IPN tak od pstrykniecia palcem. Slyszalem ze do IPN ciezko sie dostac :/ Odpowiedz Link
god_save_the_queen Re: Historia na UJ 23.07.05, 02:12 jesli wybierzesz specjalizecje archiwista, mozesz pracować w archimwach państwowych/miejskich czy innych, w firmach konserwujących stare dokumenty, czy w firmach porządkujących dokumenty. Odpowiedz Link
archetwist Re: Historia na UJ 23.07.05, 02:37 sangohan napisał: > ...ale to chyba nie zostaje sie pracownikiem IPN tak od pstrykniecia palcem. > Slyszalem ze do IPN ciezko sie dostac :/ Nie zaznaczyłeś, że chodzi o pracę od zaraz ;) . Od zaraz możesz kontynuować swoją karierę naukową. Piąć się po szczeblach kariery, aż zostaniesz profesorem, zdobędziesz renomę i będziesz wyjeżdżać za granicę z wykładami/odczytami. Albo też będą Cię zapraszać do telewizji i gazet, żebyś się wypowiedział w sprawie kolejnego Centrum Przeciwko Wypędzeniom ;) . Odpowiedz Link
sangohan Re: Historia na UJ 23.07.05, 11:55 Hmmm... no to powiedzcie mi co wy byscie wybrali: historia na UJ czy administracja na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszynskiego w Warszawie??? Ja poprostu nie wiem co robic.... Odpowiedz Link
archetwist Re: Historia na UJ 23.07.05, 15:36 sangohan napisał: > Hmmm... no to powiedzcie mi co wy byscie wybrali: historia na UJ czy > administracja na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszynskiego w Warszawie??? Ja > > poprostu nie wiem co robic.... Nie wiem co można robić po administracji. Pewnie coś nudnego (choć może dochodowego). Sama administracja też brzmi nudnie. Wybrałbym historię. Odpowiedz Link
apetyt_na_czeresnie Re: Historia na UJ 23.07.05, 20:47 dwie tak różne dziedziny są nieporównywalne Odpowiedz Link
sangohan Re: Historia na UJ 23.07.05, 21:48 Moze i nie porownywalne, ale w takim razie co wybrac???? Wlasciwie to bez znaczenia.... juz wybralem.... UJ... Odpowiedz Link
archetwist Re: Historia na UJ 24.07.05, 01:46 apetyt_na_czeresnie napisała: > dwie tak różne dziedziny są nieporównywalne Jeśli tak różne, to wybór tym prostszy. Odpowiedz Link