Dodaj do ulubionych

MISH UAM - co z odwołaniami?

30.07.06, 22:34
Jestem tutaj intelektualną niziną, nie dostałam się na MISH (już wcześniej o
tym pisałam). Zabrakło mi 1,7 punktu do bycia przyjętą. Przyjęto 22 osoby.
Wiecie może, czy rok temu był drugi nabór? Czy jeżeli ktoś rezygnuje z
poznańskiego MISHa, na jego miejsce może wejść ktoś nowy?
Obserwuj wątek
    • ziejkaa Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 10:05
      Hmmmmm... szczerze mowiac nie mam pojecia. Ja rowniez skladam na MISH i zostalam
      przyjeta :D zaskoczylo mnie troszke ze przyjeli "az" 22 osoby, tak naprawde to
      jest strasznie malo, ale jesli przegladalas statystyki wiesz ze w 2005/2006 I
      rok ukonczylo 9 studentow, a II i III po 13. wynikaloby z tego ze nie zrobili
      rekrutacji uzupelniajacej. ale nie trac nadzieji, zabraklo ci naprawde malutko,
      na twoim miejscu i tak napisalabym odwolanie, zawsze warto probowac:)

zycze powodzenia i mam nadzieje ze spotkamy sie 1 pazdziernika :)
      pozdrawiam
      • scobin Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 12:12
        Ziejka:
        > zaskoczylo mnie troszke ze przyjeli "az" 22 osoby,
        > tak naprawde to jest strasznie malo,

W zeszłym roku przyjęto bodaj 14 osób w I naborze i 4 w drugim. Też niewiele. Taka chyba specyfika poznańskiego MISH-u.

> ale jesli przegladalas statystyki wiesz ze w 2005/2006
        > I rok ukonczylo 9 studentow,

Naprawdę? Można prosić o jakiś link? Mam trochę znajomych na minionym I roku MISH-u i nic mi nie wiadomo o tym, żeby połowa z nich miała takie problemy. No, chyba że statystyki nie uwzględniają tych, którzy poprzekładali sobie egzaminy na wrzesień.

Serdecznie pozdrawiam
        Staszek Krawczyk
        • ziejkaa Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 12:43
          www.ceg.amu.edu.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=5&limit=1&limitstart=1
          do uslug ;)
          dozobaczenia w pazdzierniku
          natalia
          • ziejkaa Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 13:15
            malutkie sprostowanie :)
            jakaz ja jestem nieuwazna, wlasnie dopatrzylam sie daty, sa to dane sprzed 2
            lat, nie z roku ubieglego.
            za zamieszanie przepraszam ;]
    • trupiegi Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 15:38
      Troszkę zeszło z tematu, a ja nadal pytam, czy jest tu ktoś, kto dostał się na
      MISH w drugim naborze albo ktoś, kto pisał odwołanie. Jestem chyba życiową
      nieudaczniczką, bo na kolejne studia nie przyjęli mnie z racji braku 1 pkt ;( A
      zależy mi na MISHu. Dosłownie ocieram się o bycie przyjętą przez cholerne
      minimum ;( Wiem, że to mój problem, ale musze już teraz pisać odwołanie, bo
      zanim doczekam się kolejnych wyników rekrutacji na polonistyce, może być już za
      późno.
      • laabka Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 16:07
        Na stronie UAMu jest napisane"Od decyzji Komisji Rekrutacyjnej w sprawie
        przyjęcia na studia przysługuje kandydatowi odwołanie do Uczelnianej Komisji
        Rekrutacyjnej.

Podstawą odwołania może być jedynie wskazanie naruszenia warunków i trybu
        rekrutacji na studia określonych w Uchwale Senatu UAM nr 9 z dnia 28 listopada
        2005r. w sprawie warunków i trybów przyjęć na I rok studiów stacjonarnych oraz
        niestacjonarnych wieczorowych i zaocznych w Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza
        w Poznaniu w roku akademickim 2006/2007."

Wiec brak punktów nie może być chyba przyczyna napisania odwołania.

• trupiegi Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 16:21
          Czytałam już to. Czym ma być naruszenie warunków i trybu rekrutacji??? Przecież
          na wielu uczelniach odwolanie składa mnóstwo osób, którym zabrakło kilka pkt!
          Miejsca się zwalniają, bo kilka osób rezygnuje! To znaczy, że nie mam już
          żadnych szans? Już głupieję przez te sprzeczne informacje!
          • laabka Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 16:36
            W tatmym roku nie było takiej informacji, wiec odwołania składali wszyscy.
            Najlepiej zadzwonić do nich i zapytać się bo na pewno istnieje inny sposób
            wyrażenia chęci studiowania, np na niektórych uczelniach wystarczy wysłac pismo
            mówiące o tym że nadal jesteś zainteresowany ich kiedunkiem. A naruszenie
            warunków rekrutacji to np źle policzonepunkty itp. Najlepiej zadzwonic i sie
            dowiedzieć osobiście.
            • trupiegi Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 16:45
              Dzięki za radę. Zadzwonię jutro, bo już trochę późno. Dziś raczej nie byłam w
              stanie zadzwonić... Najgorsze jest to, że żyję w stresie i czekam ciągle na
              wyniki z polonistyki. Komisja ta ociąga się w nieskończoność, ponoć w pt będą
              wyniki. Najbardziej irytuje mnie to, że nie dostałam się na 2 fajne kierunki
              przez zaledwie 1,7 i 1 pkt! Na fil. słowiańsko-polskiej był limit 20 miejsc i
              nie zmieściłam się w nim. A na MISHu był limit? Niektórzy piszą, że był, inni,
              że tzreba było osiągnąć minimalny próg 10 pkt... Tracę wiarę w siebie, cały
              czas szukam jakichś dobrych informacji. I pomyśleć, że tyle wysiłku włożyłam w
              jak najlepsze zdanie matury i okazało się, że to nadal za mało. Widocznie nadal
              będę gnić w domu, gdzie są ciągłe kłótnie. Zawsze marzyłam o tym, by wznieść
              się wyżej. Naprawdę chcę się uczyć i coś osiągnąć :( Przepraszam za to użalanie
              się, ale studia humanistyczne to moje największe marzenie.
              • trupiegi Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 16:47
                Wybaczcie mój błąd i mnożenie postów, ale zamiast 10 powinno być 20 pkt...
              • scobin Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 31.07.06, 17:27
                Mam nadzieję, że Ci się uda, i życzę powodzenia.

W zeszłym roku w ramach II naboru dostały się na MISH chyba 4 osoby (w pierwszym bodaj 14). Ale wtedy było znacznie mniej przyjętych w I naborze, więc nie wiem, jak zrobią teraz.
              • laabka Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 01.08.06, 13:32
                I co trupiegi, dzwoniłaś już tam?
                • trupiegi Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 01.08.06, 18:28
                  Dzięki za wszelkie rady, ale dziś umieram ze szczęścia, bo dostałam się na
                  polonistykę na UAM :D Może na MISH będę startowac za rok, bo przyśniło mi się
                  kulturoznawstwo i obce filologie :) Pozdrawiam Was :)
                  • wilczejagody Re: MISH UAM - co z odwołaniami? 29.08.06, 21:40

z odwołaniami kiepsko.
                    moja znajoma miała 23 punkty. była w szpitalu 2 tygodnie (na oddziale
                    neuroinfekcji - brzmi groznie, ale nawet to nie pomogło). wyszła dzien przed
                    ostatecznym terminem wysylania dokumntow. nie doszly na czas. odwolala sie, ale
                    dycyzja zostala utrzymana. niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka