Dodaj do ulubionych

Studia- 2 kierunek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:41
Mam pytanie...
Czy studiowanie drugiego kierunku można zacząć dopiero po pierwszym roku tego
pierwszego? Czy są jakieś wymagania?Czy można studiować na innym wydziale
(hm.. to pewnie oczywiste,ale wolę mieć pewność),no i w końcu czy bez
problemu udaje się połączyć zajęcia z jednego jak i drugiego kierunku...
Wiem,że to może głupie pytanie,ale jak już wcześniej wspomniałam wolę mieć
pewność,zanim zdecyduję się na jakiś kierunek studiów
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Studia- 2 kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:38
      Musisz mieć zgodę uczelni. Na drugie dzienne raczej po II roku ludzie startują.
      • agul86 Re: Studia- 2 kierunek 03.08.06, 12:10
        zadna zgoda uczelni nie jest potrzebna. znam osoby ktore od pierwszego roku decyduja sie na dwa kierunki i sobie radza. ja osobiscie zaczynam teraz, po pierwszym roku i mysle ze sobie poradze :) czasem uda sie trafic na student- friendly cwiczeniowca czy wykladowce i jakos to idzie. ja bede sie starac o indywidualny tok nauczania na drugim kierunku, to powinno jeszcze ulatwic sprawe.
        • Gość: milka Re: Studia- 2 kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:13
          To znaczy,że też można zacząć jednocześnie studiować 2 kierunki?
          No właśnie interesuje mnie archeologia i geologia, na oba się dostałam ku
          mojemu zdziweniu no i właśnie teraz muszę wybrać...
          tylko tak sobie wymyśliłam,ze skoro archeo jest 5-letnia to zacznę teraz,a w
          przyszłym roku znów bedę startować na geologię (ona jest 2 stopniowa) i tym
          sposobem skończylabym licencjat z geologii będąc na 4roku archeologii
          • agul86 Re: Studia- 2 kierunek 03.08.06, 14:15
            jesli oba te kierunki sa na jednej uczelni to dowiedz sie, czy bedzie mozliwosc przepisania niektorych przedmiotow miedzy kierunkami- na pewno sporo sie bedzie powtarzac. powowdzenia.
            • Gość: Anka Re: Studia- 2 kierunek-do aguli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:18
              Niestety, ale agula nie masz racji. Np. na UAM potrzebna jest zgoda aby np.
              bedac na 2 roku rozpoczac drugi kierunek. Natomiast dwoch kierunków na 1 roku
              nie mozna ciagnac!
              Wszystko zalezy od uczelni!
              • Gość: milka Re: Studia- 2 kierunek-do aguli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:28
                no własnie chodzi o uam, czyli trzeba mieć zgodę...i kit... a trudno ja
                dostać,czy raczej dają bez problemu? Coś kiedyśsłyszałam,że trzeba mieć dobre
                oceny...to prawda?
                z góry dziękuję
                • Gość: Aga Re: Studia- 2 kierunek-do aguli IP: *.cnb.com.pl 03.08.06, 14:31
                  Raczej dają bez problemu. I jeszcze jedno - nawet jeśli na danej uczelni można
                  studiowac dwa kierunki od I roku, nie szarzujcie. Postudiujcie najpierw jeden.
                • Gość: Anka Re: Studia- 2 kierunek-do aguli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:35
                  Dziekan jest w porzadku. Mysle, ze nie byłoby problemu. Jednak trzeba sie po
                  takowa zgode udac. Jest to nawet w statuci uniwersytetu i chyba regulaminie
                  studiów napisane!
                  Dokładnie trzeba miec dobre oceny.
                  • Gość: milka Re: Studia- 2 kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:37
                    Aha, no to już wszystko wiem:)
                    Bardzo wam dziekuję:-)
                    • agul86 Re: Studia- 2 kierunek 03.08.06, 15:34
                      widocznie wszystko zalezy od uczelni. ale z drugiej strony kogo to interesuje co robie w wolnym czasie. moge przeciez studiowac :) u mnie jest to troche inaczej bo bede robic dwa kierunki ale na roznych uczelniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka