Dodaj do ulubionych

Filozofia - UJ

12.07.05, 13:41
Witam, zdawalam w tym roku na uj, na filozofie. Jestem ciekawa, jak oceniacie
swoje szanse po egzaminie i, hm, co z ewentualna porazka...Oczywiscie zycze
wszystkim powodzenia, sobie rowniez nawet jesli to przejaw egoizmu z mojej
strony;)
Heh, myslalam, ze panowie Byron i Clifford w praktyce okaza sie troche
bardziej znosni, ale coz, pozostaje czekac na wyniki...Pozdrawiam.
P.S. aptyt_na_czeresnie - trzymam za Ciebie kciuki;) Za zamilowanie do tego,
co dobre;)
Obserwuj wątek
    • apetyt_na_czeresnie Re: Filozofia - UJ 18.07.05, 10:54
      hej bejb, co prawda dopiero teraz odkryłam tę notkę, ale miło mi bardzo. do
      października. nie jest realistą ten, kto nie wierzy w cuda. jakie kursy
      wybierasz?
      • mauschenn Re: Filozofia - UJ 18.07.05, 20:06
        Buziaki, z tymi kursami to w ogole jeszcze nie mam pojecia, na razie syce sie
        sukcesem i przetykam szczescie pytaniami, jak to bedzie... ;) A Ty jakie kursy
        masz na oku? Gdybys miala jakies przydatne informacje dotyczace I roku,
        organizacji, czy chocby tych kursow, pisz smialo na maila - mauschen@o2.pl -,
        bede wdzieczna za kazde informacje. Na stronie instytutu wiadomosci sa dosc
        enigmatyczne, ciezko sie w tym wszystkim polapac imho ;) Anyway, pozdrawiam i
        do zobaczenia na grodzkiej w pazdzierniku... !!!
        • archetwist Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 13:35
          Ja już studiowałem na pierwszym roku*, więc jeśli są jakieś pytania... ;)

* Tylko trochę za leniwie studiowałem, a jedna taka pani, zasadnicza, odmówiła
          mi zaliczenia ćwiczeń z powodu nieobecności ;( . Nudne były.
          • apetyt_na_czeresnie Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 13:58
            alors:

jak to jest z wybieraniem kursów? kiedy dostanę listę i jakiś formularzyk na
            jakim je wypisuję?
            na stronie if jest napisane coś o jakiś dziwnych punktach, które trzeba
            zbiarc, totez mam pytania:
            1) jesli bede miała pkt mniej niz 60, ale nie duzo mniej to wylatuję?
            2) jesli bede miała ponad 60 pktow ale nie zalicze czegoś z kanonu to co?
            3) jak jest na logice i logicznej propedeutyce filozofii? czy da się to
            zaliczyć?
            4) do kogo chodzić na wykłady, do kogo nie, czy da się tak sobie ułozyć plan,
            aby nie wstawać zbyt wcześnie?
            5) jak duży jest przesiew?
            6) jakie są stypendia?
            7) czy da się wylecieć po pierwszym semestrze czy dopiero po I roku?
            8) czy w sekretariacie nadal pracuje taka duża niesympatyczna wiedźma?
            • archetwist Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 14:50
              Odpowiedzi wysłałem Ci na mejla apetyt_na_czeresnie@NOSPAM.gazeta.pl
              (oczywiście usunąłem NOSPAM ;) ), bo zawierają informacje poufne.
              • apetyt_na_czeresnie Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 14:56
                dzieki, ale... poczta na gazecie strasznie mi szwankuje i rzadko kiedy dochodzi
                to co zostało wysłane. nic nie dostałam, wiec jesli mozesz powtórz na
                aurelia.s@wp.pl
                • archetwist Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 14:57
                  Poszło.
                • mauschenn Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 15:19
                  Apetyt, przepraszam za pytanie - pochodzisz moze z Krosna?
                  • apetyt_na_czeresnie Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 15:25
                    nie :>

zaapeluję jeszcze raz, żeby ktoś się ze mną spotkał w okolicach piątku, bo jak
                    teraz kogoś nie poznam to przez najbliższe pięc lat bede miała problemy z
                    nawiązaniem kontaktu. mam zerową pamięć do imion i twarzy i w sumie jakbym się
                    już teraz nauczyła dwóch osób choć to bardzoby mi to pomogło ;>
              • charlotte_von_mahlsdorf czy ja także moge liczyc na poufnego maila w rzecz 28.07.05, 13:22
                onej sprawie?
                • archetwist Re: czy ja także moge liczyc na poufnego maila w 28.07.05, 15:05
                  możesz
                  • goha2 Re: czy ja także moge liczyc na poufnego maila w 30.07.05, 21:15
                    nie chcę się wpieprzać ale i ja byłabym zainteresowana waszymi pogladami nt.
                    kursów i wykładowców.
                    jak narazie najpoważniej zastanawiam się nad HF49, LO17, RO99a lub b, PO10 i
                    może LO08, choć hasło "teoria rekursji" jest dla mnie zupełnie obce - ale to
                    sem. wiosenny, więc jest czas rozruszać się intelektualnie.

btw, jeżeli chodzi o kursy RO99a i RO99b - wiem, że możemy wybierać tylko jeden
                    z a..d, ale te kursy są prowadzone odpowiednio jesienią i zimą... nie pokrywają
                    się ani tematycznie, ani czasowo... mogę wpisać oba?
    • mauschenn Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 15:56
      Niech mi ktos powie - mam czekac az poczta przyjdzie mi papierek potwierdzajacy
      przyjecie na pierwszy rok, czy mamjechac sie wpisac bez niego???
      • archetwist Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 16:23
        Ja właśnie dostałem list. Należy przynieść świadectwo maturalne, zaświadczenie
        lekarskie, cztery fotografie 37x52 i wypis z dowodu osobistego (ksero). Piszą
        też, że "przed zgłoszeniem należy uzupełnić swoje dane wypełniając odpowiedni
        formularz, który jest dostępny poprzez indywidualne konto ERK".

Nie musisz chyba czekać na list.
        • mauschenn Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 20:21
          Uff, tez przed chwila dostalam list;) pies mi zjadl koperte i brzegi kartki,
          ale kwintesencja zawartosci pozostala nienaruszona ;)
          • apetyt_na_czeresnie Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 20:22
            ej, ja też chcę list...
            kiedy go nadali?
            • mauschenn Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 20:38
              Nie wiem kiedy nadali, bo koperta zaginela w akcji ;) Podejrzewam, ze dojdzie
              do ciebie wkrotce, zreszta nie jest potrzebny zeby sie wpisac na pierwszy rok,
              wiec w zasadzie nie ma na co czekac...
              • apetyt_na_czeresnie Re: Filozofia - UJ 19.07.05, 20:40
                nie ma co czekać, to wiem, ale jednak moze wtedy przestanę bac sie strony erk,
                że zweryfikowali wynik :>
                a poza tym, to jednak ładna taka karteczka, skzoda, że bez gratulacji ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka