Dodaj do ulubionych

Kierunki z przeszłością.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 06:25
Czyli takie, których studiowanie jest niepotrzebne, było modne parę lat temu
lub po prostu jest obciachowe. Dla mnie - PR.
Obserwuj wątek
    • Gość: wihura Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.res.pl 06.09.06, 10:26
      Public Relation?? przecież ten kierunek dopiero się pojawił, podaj i uczelnie
      gdzie istaniał on parę lat temu?
      Chyba że chodzi ci o gospodarkę planowaną i te sprawy
      • Gość: migotka Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:43
        budownictwo rulez
        • Gość: <> Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:11
          hmmm ,pierwszy raz zetknęłam sie ze zwrotem obciachowe studia ,to moze jeszcze
          obciachowy zawod co? np.smieciarz -obciach jak cholera ale ktos musi wywozic
          twoje prywatne odpady ,no to może...kierwoca no ale ktos musi wozic twoj tyłek
          hmmm a ty co studiujesz tak modnego i cool? psychologie czy informatykę?
    • alex_koz Re: Kierunki z przeszłością. 06.09.06, 12:15
      marketing i zarzadzanie
      • Gość: kajzerka Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.speed.planet.nl 06.09.06, 12:21
        Obciachowe studia? Tego tylko jeszcze polskiemu spoleczenstwo brakowalo. Uwazac
        studentow (jakiegokolwiek kierunku) za obciachowych i idiotow, ze sie ucza.
        • Gość: adolf Re: Kierunki z przeszłością. IP: 193.0.126.* 06.09.06, 14:35
          zgadzam sie...nie ma obciachowych kierunków...mam znajomych, którzy kiedys
          dostali się na elitarny kierunek i zrezygnowali z nigo dla wydawołoby sie mało
          popularnej dziedziny-antropologia kulturowa...i teraz radzą sobie bardzo
          dobrze, mają swój biznes i nie narzekają!!!
          powodzenia na nieobciachowych kierunkach;)
          • Gość: Dugo Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:45
            My God, obciachowe kierunki zaczynają wymyślać... Tego jeszcze nie było.
            Niedługo wstyd będzie się przyznać że sie studiuje, jak studiowanie stanie się
            obciachowe ;)
          • Gość: kot marek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:45
            obciachowa jest polonistyka,bibliotekoznastwo i politologia;p
            • Gość: Ja Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.is.net.pl 09.09.06, 19:51
              studiuję filologię polską i nie zauważyłam, żeby cokolwiek było w tym obciachowego.
    • Gość: lol Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.eltronik.net.pl 06.09.06, 14:50
      jakiś czas temu na forum był temat, czy bycie magistrem jest obciachowe, moze
      autor tamtego postu założył też ten?
    • Gość: bywa i tak Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:54
      temat załozyła osoba która sama ma komplex na tym pk-cie
      • Gość: bibi Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:20
        matematyka, informatyjka - obciach
        • Gość: torin Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:10
          dwie osoby nie pomyślały i napisały:
          >obciachowa jest polonistyka,bibliotekoznastwo i politologia;p
          >matematyka, informatyjka - obciach

Hmm... dla mnie obciachem było by wypisywanie takich bredni na ogólnopolskim
          forum. Nie ma "obciachowych" studiów, są tylko "obciachowi" ludzie i wy się do
          nich zaliczacie.
          • Gość: kajzerka Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.speed.planet.nl 06.09.06, 21:26
            Polonistyka, bibliotekoznawstwo? No tak, przeciez czytanie ksiazek to idiotyzm
            i tatalny obciach. Trzeba byc debilem, zeby znac pisarzy i ich dziela.
            Przypuszczam, ze autor nie czytuje tych "bzdur"? Wystarcza komiksy. I pewnie
            zeluje, ze nie pozamykano bibliotek? Zdaje sie w Korei Polnocnej sa zamkniete.
            Proponuje przeprowadzke. Do bardziej "cywilizowanego" kraju.
    • Gość: sese Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:30
      Ależ oczywistym jest to, że są obciachowe kierunki. Dla mnie najbardziej
      obciachowym jest Zarządzanie i Marketing.
      • Gość: sese Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:41
        polonistyka, matematyka, informatyka - nie są obciachowe.
        politologia, administracja, bibliotekoznawstwo - są obciachowe.
        socjologia jest mega obciachowa.
        • babunowa do sese... 09.09.06, 13:51
          a co takiego obciachowego jest w administracji?
          • Gość: sese Re: do sese... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:40
            jest zmodyfikowaną i uboższą siostrą prawa.
            • Gość: adminka;) Re: do sese... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:19
              hmmm, czyli uważasz że jeśli jest tam więcej przedmiotów ekonomicznych to jest
              źle?:)

a co do aplikacji (którą, zepewne podasz jako argument), to mi przykładowo na
              takiej nigdy nie zależało... a wielu studentom prawa sie nie uda i tyle po
              perspektywach
              • Gość: sese Re: do sese... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:21
                ale absolwenci prawa mogą wykonywać tę samą pracę, co administratywiści, a
                odwrotnie - nie zawsze.
    • Gość: misio Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.aster.pl 08.09.06, 23:43
      zarządzanie i marketing czyli kierunek o wszystkim i niczym
      • Gość: misio Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.aster.pl 08.09.06, 23:45
        na prywatnych uczelniach kończą go często solarówy i tipsiary, które poprawnie
        po polsku pisać nie potrafią ale mają "dyplom"
        • Gość: Ewelina Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:54
          na pewno medycyna i stomatologia
      • Gość: torin Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 12:02
        > zarządzanie i marketing czyli kierunek o wszystkim i niczym
        W ogóle studiowałeś ten kierunek, czy tylko tak sobie napisałeś?
        • Gość: misio Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.aster.pl 09.09.06, 15:40
          tak się składa, że studiowałem (rok) i zrezygnowałem, bo stwierdziłem, że do
          niczego mi się teoria zarządzania, kierowania, marketingowe definicje itd. nie
          przyda
          • Gość: torin Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:05
            > tak się składa, że studiowałem (rok) i zrezygnowałem, bo stwierdziłem, że do
            > niczego mi się teoria zarządzania, kierowania, marketingowe definicje itd. nie
            > przyda
            Wypisywać tak wiążące opinie po rocznym studiowaniu danego kierunku? Gratuluję
            dobrego humoru. Takie opinie mógłbyś wyrażać po 3 latach, a jeśli nie interesuje
            Cię zarządzanie, to nie pisz, że jest to kierunek o wszystkim i o niczym.
            • Gość: nie no Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.aster.pl 10.09.06, 23:55
              powinienem postudiować jeszcze dwa lata, stwierdzić, że to studia do bani tuż
              przed obroną pracy - tak by było najrozsądniej
              • Gość: torin Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:29
                > powinienem postudiować jeszcze dwa lata, stwierdzić, że to studia do bani tuż
                > przed obroną pracy - tak by było najrozsądniej
                Proszę, czytaj ze zrozumieniem, bo widzę, że masz z tym spore kłopoty. Jeśli Cię
                ten kierunek nie interesował, to powinieneś zrezygnować jak najszybciej, co
                uczyniłeś i chwała Ci za to. W swoim poście zwróciłem tylko uwagę, iż 1 rok
                studiowania Zarządzania i Marketingu nie uprawnia Cię do stwierdzenia, iż jest
                to kierunek "o wszystkim o niczym" - teraz rozumiesz?
    • Gość: Maja Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:40
      socjologia mega obciachowa??zamknijcie ten watek, jest beznadziejny:/
    • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 01:10
      A jezeli kogos interesuje np. socjologia czy PR i dlatego to studiuje to tez
      jest obciachowy?? Moze wogole miec zainteresowania jest obciachowe?? Tylko
      krecenie dupa na dyskotekach pewnie nie jest obciachowe, co?? Ja zrezygnowalem z
      prawa w tamtym roku, w tym dostalem sie na ekonomie(2 uczelnie), turystyke i
      gospodarke przestrzenna, wybralem ekonomie i to na AR??- czy jestem obciachowy??
      • Gość: Tomek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:18
        tak bo sciemniasz,pewnie cię wywalili albo poszłes na prawo zeby miec sie czym
        chwalic aleuświadomili ci ze to miejsce nie dla ciebie...
        • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 01:39
          Po pierwsze nie mowi sie poszles, tylko poszedles. Po drugie, to nie kazdy kto
          zlapie sie "elitarnego" kierunku musi sie go trzymac do upadlego, zobaczylem ze
          to nie dla mnie, zrozumialem ze to byl blad i odszedlem, trudne co??
          • wyssana.z.palca Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 07:49
            wujek.sam i tak ttzymac :) tez dostalam sie w tym roku na prawo, ale
            zrezygnowalam i wybralam cos, co jest moja pasja i w pelni rozumiem Twoja
            decyzje :) trzeba umiec mowic NIE gdy mowia tak :)
            • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 16:26
              Ale jestes obciachowa!! ;)
              • wyssana.z.palca Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 16:42
                wiem :) ide sie schowac.
                • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 16:47
                  A Ty zrezygnowalas z prawa na rzecz jakiego kierunku?
                  • wyssana.z.palca Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 16:53
                    filozofii :)
                    • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 16:58
                      Ciekawe :)
                      • wyssana.z.palca Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 17:08
                        wiem :D
                        • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 17:15
                          Cieszy mnie to ;)
            • Gość: co za.. Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:32
              to [po ch***składaliscie tam papiery<lol>
              • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 19:42
                bo nie mamy co z pieniedzmi robic -_-
                • Gość: lol Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.aster.pl 10.09.06, 23:58
                  Bo coś musiałem ze swoją "matórą" zwaną też "śfiadectfem dojżałości" zrobić.
                  Miałem ją trzymać w ogrodzie pod kamieniem?
    • Gość: Magda Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 08:54
      kierunkami z przeszłością są: historia i archeologia - chyba nie muszę pisać
      dlaczego :).
      • sil86 Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 15:29
        Dobre to, Magda :D To ja biologię dorzucę, ze względu na zajęcia z paleontologii :P

• Gość: Dugo Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:30
          A ja geologie ;)
    • Gość: :) Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 13:53
      smieszni ejstescie z tym zarzadznaiem i marketingiem, naprawde :) he he
      • Gość: ktoś Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:06
        a no co robic dla byle-idioty ekonomista to tylko ktoś po ekonomii ,otoz nie
        tylko ja koncze ZIM ze specjalnoscią zarzadzanie w turystyce ( nie tylko bo
        robie jeszcze inny kierunek) na bardzo dobrej AE ,perspektywy pracy są
        spore ,pracuję juz trochę w zawodzie zajmuję sie promocją swojego regionu i tu
        i wiedza z zakresu marketingu czy finansow bardzo mi sie przydaje wiec naprawdę
        przestańce wreszcie generalizować ,a tak przy okazji:psycholog po jakiejs
        prywatnej szkółce w Sączu nie jest obciachowy?
        • Gość: sese Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:34
          > przestańce wreszcie generalizować ,a tak przy okazji:psycholog po jakiejs
          > prywatnej szkółce w Sączu nie jest obciachowy?

Byłby, gdyby w Sączu była psychologia.
          • Gość: kajzerka Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.speed.planet.nl 09.09.06, 16:56
            Na studia jest sie ciezko dostac. Na studiach wytrwac- zdac, oraz wyzyc za
            marne grosze- jeszcze ciezej. Dlaego uwazam, ze kazdy student jest wart
            szacunku, dlatego, ze sie uczy, ksztalci, a nie potepienia i osmieszenia.
            Nie wiem czemu bibliotekoznawstwo jest tak bardzo wysmiewane. Ja sie bardzo
            ciesze, ze w Polsce mamy darmowe biblioteki i ze moge spytac o rade Pania,
            ktora sie na ksiazkach zna.
          • Gość: ;) Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:36
            Otoz jest na WSB-NLU :D Jesli chodzi o Nowy Sacz.
            • Gość: kwiatek Pytanie do SESE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:21
              jedno krótkie pytanie:co studiujesz? masz odwage krytykować inne kierunki to co
              ty studiujesz? masz tyle odwagi żeby odp.? nie mogę sie doczekac ,zeby poznać
              nazwę tego niesamowitego kierunku chociaz może sie domyslam..prawo?
              • Gość: sese Re: Pytanie do SESE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:33
                otóz nie medycynę:)
              • Gość: sese Re: Pytanie do SESE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:39
                to powyżej, to nie moja odpowiedź. ja stosuję interpunkcję.
                Studiuję prawo.
                • wujek.sam Re: Pytanie do SESE 09.09.06, 19:45
                  hahaha...no i wszystko jasne ;)
                  • seesee Re: Pytanie do SESE 09.09.06, 19:46
                    dlaczego jasne?

Ps. od teraz jestem pod nickiem seesee, bo się pode mnie podszywają.
                    • Gość: kwiatek Re: Pytanie do SESE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:55
                      ooo ? naprawdę? hmmm ,a wiesz ,ze wielu obciachowych ludzi skonczyło prawo?
                      np.Giertych,Wierzejski no i twins .Myslalam kiedys o prawie ale ma jedna
                      istontna wadę jest niesamowicie odtworcze a tego nie lubię.
                      • seesee Re: Pytanie do SESE 09.09.06, 19:58
                        właśnie. prawo jest obciachowe tylko pod takim względem, że wiele niekumatych
                        osób je kończy.

• Gość: kwiatek Re: Pytanie do SESE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:03
                          a wiesz z czego to wynika ? bo kto nie przepada za matematyka i uwaza sie za
                          humanistę idzie na prawo ,które daje mu tzw.solidne wyksztalcenie choc duzo
                          mniej konkretow niż studia ścisłe.Studiuje pewnie juz dłużej niz ty i znam
                          sporo osob po kierunkach ,ktore nazwalas obciachowymi( heh) radzą sobie
                          dobrze ,czesto pracuja w zawodzie ,dlatego tworzenie takiego rankingu
                          delikatnie mówiąc jest niepoważne.A pomysl czy np.fryzjer jest obciachowy?
                          • seesee Re: Pytanie do SESE 09.09.06, 20:18
                            nie chodzi o zawody, tylko o kierunki studiów.
                            nie rozmawiamy o zawodach.
                            np.
                            kosmetyczka - nie jest obciachowa, ale kosmetolożka już tak.
                      • wujek.sam Re: Pytanie do SESE 09.09.06, 19:58
                        A co jest obciachowego w byciu Giertychem?? Chyba, ze teraz nie obciachowym jest
                        tylko bycie pedalem.
    • Gość: no tak Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.is.net.pl 09.09.06, 19:52
      kosmetologia.
      • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 20:00
        i to jak. w ogóle jakimś koszmarkiem językowym jest zwrot: "studiuję kosmetologię".
    • Gość: krajmar Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.eltronik.net.pl 09.09.06, 20:06
      a Wierzejski nie skończył przypadkiem filozofii?
      • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 20:12
        Wierzejski skonczyl filozofie i stal sie przez to obciachowy, bardzo go to
        zmartwilo, a wiec zaczal studiowac prawo i wtedy byl zajebisty, no ale idiota
        pomyslal jeszcze zeby skonczyc zarzadzanie- co jest mega obciachowe - jednym
        slowem wiesniak!! ;)
        • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 20:15
          filozosia nie jest obciachowa. nie zmienia to jednak faktu, że Wierzejski to
          wieśniak.
          • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 20:24
            no jasne, wszystko przez te zarzadzanie!!
            • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 20:33
              w ogóle nie rozumiem, po co zaczynać tak niepotrzebny kierunek po jednym
              praktycznym(prawo), a drugim rozwijającym intelektualnie(filozofia). a ZIM?
              dlaczego? chociaż Wierzejski intelektualistą i tak nie został, nawet po trzech
              kierunkach.
    • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 21:00
      obciachowa jest jeszcze turystyka i rekreacja na AWF - choćby za samą nazwę.
      • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:58
        a co jest obciachowego prawniczko w turystyce?? hmmm??? czy wiesz,ze ta gałąż
        gospodarki jest bardzo dochodowa?
        • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:59
          a ZIM skonczyl na SGH ? straaaasznie niepotrzebne ,nie to co prawo
        • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:08
          nie jestem prawniczką, a studentką prawa.
          trochę głupio studiować kierunek, który nazywa się "turystyka i rekreacja" na
          Akademii Wychowania Fizycznego. zbyt wiele dziedzin przypisano pod "studia wyższe".
    • motylek_86 Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:08
      a czy to że studiuje na AE jest już obciachowe czy jeszcze nie?
      • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:10
        mysle,ze dla przyszłej lawyer tak ale kto ją tam wie
      • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:10
        zależy, co studiujesz. AE sama w sobie nie jest obciachowa, ale ma obciachowe
        kierunki, np. ZIM czy stosunki międzynarodowe.
        • motylek_86 Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:18
          Studiuje jeden kierunek obciachowy (stosunki miedzynarodowe) i jeden (mam
          nadzieje) nieobcicachowy - informatyke i ekonometrię. Zatem to jest obciach czy
          nie? Bo się pogubiłam.
          • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:24
            ja jestem za to megaobciachowa;D ,ide sie zastrzelic
          • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:24
            informatyka jest ok.
            AE też.
            stosunki już nie.
            w ogólnym bilansie wychodzisz lekko na plus. ale na Twoim miejscu mówiłabym, że
            studiuję tylko informatykę, z pominięciem SM.
            • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:30
              wiesz np.kiedyś Bowie był obciachowy a teraz jest oldschoolowy wiec kto wie
              moze te kierunki nie beda juz obciachowe?:D
              • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:33
                Analogicznie, dzisiaj PR powinno być oldschoolowe. Ale jednak jest obciachowe. W
                latach swojej świetności zresztą też było.
        • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:23
          e co ty? tylko dwa ? nie no dawaj ,jakie jeszcze:finanse,ekonomia,informatyka z
          ekonom.,gospdoarka przestrzenna ,europeistyka?
          • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:29
            europeistyka też jest mało potrzebna. jeśli chodzi o AE to fatalnym kierunkiem
            jest jeszcze handel zagraniczny oraz towaroznawstwo.
            • Gość: why Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:32
              a miedzynarodowe stosunki gospodarcze na AE?
              • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:45
                tym bardziej.
                • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:47
                  Ale zobaczcie jak grzecznie siedzi i odpowiada na pytania ;) Moze mysli, ze ktos
                  to traktuje powaznie...
                  • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:52
                    może Ty?
                  • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:53
                    Pytacie, to odpowiadam.
            • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:33
              towaroznawstwo? nie rozsmieszaj mnie ,sama praca w sanepidzie jest dochodowa,a
              tak jeszcze przy okazji ,kiedy wybieralas kierunek to kierowalas sie
              czym:obciachowoscia ,czy zainteresowaniami?
              mam kolege archeologa ...boje sie ,ze jest obciachowy...;((mysilsz ,ze moge z
              nim gadac czy dopiero jak skonczy studia?
              • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:36
                przy wyborze kierunku kierowałam się zainteresowaniami.
                archeologia nie do końca jest obciachowa. byłaby, gdyby więcej osób ją kończyło,
                bo mam wrażenie, że i tak jest więcej archeologów niż pracy dla nich.
                A co do kolegi - to zależy, co Ty studiujesz, bo może on nie powinien gadać z Tobą.
                • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:39
                  ntak myslisz? powiem mu ;D
                  juz wiem jakim kluczem sie kierujesz w doborze obciachowosci kierunkow
                  wiec ty tez jestes obciachowa bo mnostwo osob studiuje prawo
                  • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:43
                    nie ma klucza. klucz zależy od kierunku.
                    ilość osób studiujących dany kierunek powinna być proporcjonalna do ilości pracy
                    po studiach dla tych osób. prawnik znajdzie pracę w zawodzie szybciej niż archeolog.
                    • wujek.sam Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:45
                      A ja jestem z pewnoscia najbardziej obciachowy bo studiuje na Akademi Rolniczej,
                      buu ale wstyd!!!!
                      • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:48
                        AR = Akademia Relaksu.
          • motylek_86 Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:42
            daj spokój, wtedy to już będzie obciach na całego :P
    • Gość: Ola Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:34
      to jaki kierunek humanistyczny nie jest obciachowy??!! dajcie kilka przykładów
      • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:37
        według naszego"eksperta" wiekszosc
        ps.SESE powiedz ,ze nie studiujesz na UJ
        • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:40
          podałam kilka przykładów wyżej.
          studiuję na UJ, a co?
          • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:42
            masakra ,ktory rok?
            • Gość: Ola Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:43
              boszszsz jaka głupia dupa strach pomyślec że takie cios studiuje na tej samej
              uczelni co ja wstyd mi za ciebie dziewucho!
              • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:44
                niestety
            • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:44
              sam środeczek.
              czemu masakra?
              koleżanka z uczelni?
              • Gość: Ola Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:46
                bynajmniej ,nie koleżanka
                dobrze ze cie nie spotkałam na swojej drodze choc stuidujemy to samo bo
                zniszczyłam ,trzeba trzewić głupotę
                • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:51
                  nie Ciebie pytałam.
                  ale skoro już się odezwałaś to powiem, że właśnie takich jak Ty miałam na myśli,
                  pisząc o obciachach prawniczych.
                  • Gość: ktosik Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.eltronik.net.pl 10.09.06, 16:33
                    a czy nie bardziej obciachowe jest skończenie prawa z wynikiem dostatecznym niż
                    stosunków międzynarodowych z wynikiem bardzo dobrym?
                • motylek_86 Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:51
                  powiedzcie mi że sa normalni studenci prawa na UJ bo poki co to spotykam samych
                  pokroju seesee czy jak jej tam :/
                  • Gość: Ola Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:55
                    niestety niewiele ale są
                    • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:57
                      tak sese kolezanka z UJ ( i nie tylko)
                      • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 22:58
                        a co studiujesz? bo sama napisałaś, że coś obciachowego?
                        • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 22:59
                          obciachowe wedlug Ciebie
                          • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 09.09.06, 23:00
                            wstydzisz się przyznać?
                            • Gość: kwiatek Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:04
                              nie nie wstydzę sie ale cenie swoja prywatność i nie pisze wielu rzeczy na swoj
                              temat ,zreszta bede mial tez drugi zawód ( zaczynam nowe studia) .
                          • Gość: hihi nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:01
                            bo to zwykła prowokacja nawet nie studiuje na uj tylko tak sciemnia bo chce
                            oczernić tamtych studentów,idiotka!
                            • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 09.09.06, 23:07
                              nie oczerniam. odpowiadam na pytania.
                              • Gość: kot Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 21:07
                                No sorry seesee, ale dla mnie jestes obciachowa, bo jestes CHumanistką;P nie znasz matematyki wyższej i ogólnie uczysz się tylko na pamięć, bo sama nie potrafisz nic wymyśleć. Ech... No i co przyjemnie Ci jak Cię ktoś obraża?? Więc nie obrażaj innych.
                                • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 10.09.06, 21:18
                                  Nie czuję się obrażona, bo wiem, że nie jestem obciachowa.
                                  • Gość: kwiatek Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:32
                                    hhahhaha to ty tak twierdzisz ,zresztą ktos kiedys powiedzial "tragedią
                                    niektorych ludzi jest nie to ,że są głupi ale to ,że nie wiedzą,że są głupi" ,
                                    • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 10.09.06, 23:37
                                      niezłe to zdanie, zastanów się nad nim.
                                      • wujek.sam Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 10.09.06, 23:42
                                        a tak na marginesie bo mi wczesniej nie odpowiedzialas, to jakie zainteresowania
                                        sa teraz obciachowe, a jakie modne??
                                        • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 10.09.06, 23:54
                                          nie wiem, jakie są modne, chyba lomografia ostatnio. co do obciachowych, jest
                                          ich wiele, np. zbieranie znaczków, podróże, psychologia, moda, czy media.
                                          • Gość: wujek Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: 195.205.191.* 10.09.06, 23:58
                                            A czy depilacja w miejscach intymnych u merzczyzn jest obiachowa??
                                            • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:00
                                              nie jest.
                                              • wujek.sam Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:02
                                                A glosowanie na Lige Polskich Rodzin?
                                                • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:05
                                                  jest. bardziej obciachowe jest należenie do Młodzieży Wszechpolskiej.
                                                  • wujek.sam Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:07
                                                    A smarzenie na margarynie??
                                                  • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:08
                                                    wielkim obciachem jest też zadawanie głupich pytań.
                                                  • wujek.sam Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:09
                                                    A tworzenie glupich watkow??
                                                  • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:10
                                                    mój wątek nie jest głupi, bo założony przeze mnie. a Ty nie trzymasz się tematu.
                                                  • Gość: przecie nie założy Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.aster.pl 11.09.06, 00:12
                                                    wątku na jakimś forum tematycznym, bo by się okazało, że nic do powiedzenia nie
                                                    ma, hehe
                                                  • Gość: ty naprawdę Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.aster.pl 11.09.06, 00:08
                                                    studentką jesteś? no ale w sumie różne matoły mają mgr więc może i Tobie się
                                                    pofarci
                                          • sil86 Taak... 11.09.06, 00:25
                                            Podróże są obciachowe niezmiennie od wielu lat, a niektórzy wydają sporą część
                                            oszczędności życia dla chwili obciachu. No co za ludzie...
                                            • Gość: kwiatek Re: Taak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 00:34
                                              hhhehe ,dobre;D
                                    • wujek.sam Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 10.09.06, 23:38
                                      Watpie..idiota, ktory nie zdaje sobie z tego sprawy nie martwi sie tym, zyje
                                      sobie spokojnie...zazdroszcze
                                      • Gość: kwiatek Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:55
                                        no tak tylko ma to swoje zle strony -otoczenie musi jakos z tobą wytrzymac;d
                                        Sese-nie martw sie ,poznalam trochę takich malych balonikow jak ty,wystarczy w
                                        pewnym momencie wyciagnąc szpilke i przekluc ,powietrze szybko ucieka a
                                        sflaczały balonik traci rezon :D
                                        • seesee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam 11.09.06, 00:06
                                          muszę przyznać, że to kiepska i nietrafiona metafora.
                                          • Gość: kwiatek Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 00:10
                                            nietrafiona? oby......
                                            • Gość: tomek Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: 83.14.92.* 11.09.06, 09:58
                                              pozwólcie że też sie wypowiem na ten temat...takze studiuje prawo ale takich
                                              wyjątków jak ten "badziew" jak ona (seesee) jest niewiele...to są
                                              zakompleksieni idioci którym sie wydaje że wszystko wiedza bo sie dostali na
                                              prawo i udało im sie przezyć na nim rok czy dwa lata...jednak uwierzcie
                                              mi...nikt ich nie trawi i pozostaja poza jakimkolwiek zainteresowaniem ze
                                              strony współstudiujacych :)...poprostu z takimi nabuforowanymi zarozumialcami
                                              nie idzie sie dogadac...powiem wam jedno...na takich jak ona leje sie z góry i
                                              nie słucha...kiedys sie dowie i byc moze zda sobie sprawe że pisanie takich
                                              durnot jest to jest dopiero "obciach" - cokolwiek ma to znaczyc ;P...nie
                                              traktujemy na prawie ludzi z innych kierunków jak nieuków itd...pewien
                                              stereotyp zarozumialca prawnika wział sie własnie od takich
                                              pajaców...pozdrawiam!!
                                              • Gość: freeee Re: nie odpisujcie tej see(suce)cos tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:01
                                                popieram i dlatego siedza na takim forum i pieprza głupoty bo niezgodnie z
                                                tematem,wyżywają się za to z enikt ich nie lubi hehe nie dziwię się akurat
                                                temu,wiec zrozumcie takie"przypadki"....
    • seesee Re: Kierunki z przeszłością. 11.09.06, 12:50
      jeszcze pedagogika.
      • Gość: ania Re: Kierunki z przeszłością. IP: *.aster.pl 11.09.06, 14:32
        juz lepiej nie podbijaj wątku, zamieszczając w nim kolejne "mądrosci", bo tylko
        się kompromitujesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka