Dodaj do ulubionych

praktyczne studia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:59
Chciałabym znaleźć studia, na ktorych jest stosunkowo mało kucia
niepotrzebnej teorii, natomiast dużo ćwiczeń, warsztatów, projektów i innych
zadań praktycznych. Najlepiej, gdyby były to studia społeczne lub
humanistyczne.

Czy istnieje taki kierunek???
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: praktyczne studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:39
      Nie ma takich studiów jak chcesz...

Wpierw musisz POZNAĆ TEORIĘ żeby móc PRAKTYKOWAĆ w jakiejkolwiek formie
      • Gość: studentka Re: praktyczne studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 01:27
        To oczywiste, że trzeba poznać teorię. Moje obecne studia polegają prawie tylko
        na tym. Uważam, że nie jest to dobre. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma
        studiów, na których robi się dużo projektów, odbywa się dużo zajęć praktycznych
        itd. To znacznie bardziej rozwijające, niż głupie definicje, które oczywiście
        trzeba znać, ale... to trochę za mało.
        • tocqueville Re: praktyczne studia 05.11.06, 07:37
          Każde studia mogą być bardziej praktyczne na jednej uczelni i mniej na innej.
          Większość przedmiotów (cwiczenia) mozna poprawdzić bardziej praktycznie albo mniej.
          To zależy od ogólnej tendencji na uczelni i od prowadzących.
          U mnie coraz większy nacisk kładziony jest na praktykę.
          • Gość: portalu Re: praktyczne studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:53
            Jeśli jesteś niepraktyczną osobą, nawet najbardziej praktyczne studia będą u
            ciebie stratą czasu. Jeśli jednak jesteś osobą praktyczną, skorzystasz nawet na
            najmniej niepraktycznych studiach.
        • Gość: Petunia Re: praktyczne studia IP: *.21.pl 05.11.06, 23:50
          Jest taka szkoła ... dla emerytów :)) Tam wciaz się praktykuje z tym, że w
          innym wymiarze - ale oczywiscie żart z tą szkołą, nie obrażając emerytów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka