IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:38
Mam takie pytanie, ponieważ bronię się po raz 1 w życiu - wiadomo ;) Mam
obronę za miesiąc i dostałam na nią tezy. I teraz pytanie, czy na obronie
pytają tylko z tych tez czy tez zahaczają o coś z pracy mgr??? Bo nie wiem na
ile mam ją wykuć :) Dzięki.
Obserwuj wątek
    • mala_anja Re: Obrona! 15.11.06, 21:10
      Nie wiem o jakich tezach piszesz?
      Na moim wydziale najpierw przedstawiasz prace, potem sa pytania do pracy, a
      nastepnie pytania z zakresu calych studiow.
      Powodzenia!
      • Gość: Majka Re: Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:15
        Łojeju, to u mnie jest inaczej. Prace oddałam, dostałam tezy do obrony czyli
        takie pytania z zakresu tematu o którym pisałam pracę. Ale własnie nie wiem czy
        moga mnie pytac czegoś jeszcze z zakresu całych 5 lat studiów!?
        • mala_anja Re: Obrona! 15.11.06, 21:51
          U mnie mozesz dostac pytania z zakresu calych 5 lat i to normalka :-) W komisji
          zazwyczaj jest 4 do 10 osob i sa to osoby, ktore prowadzily laborki/wyklady na
          roznych semestrach, a na tematyce pracy dyplomowej wcale nie musza sie znac.
          Pewnie na roznych uczelniach jest roznie :-)
          Nie znasz nikogo, kto sie juz bronil na Twoim kierunku? Bedziesz miala info z
          pierwszej reki :-)
          Na jakiej uczelni bylas? Moze jak napiszesz to znajdzie sie ktos na forum z
          Twojej szkoly, kto Ci udzieli blizszego info.
          Pozdrawiam
          • Gość: Richelieu* Re: Obrona! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:37
            Doktoratu bronisz? Niemożliwe by na tym poziomie mieć takie durne podejście do
            plagiatu.
            Bo licencjatu ani magisterki się nie broni. Nigdy o to się nie czepiam, ale dla
            ciebie zrobię wyjątek. Zresztą ten tytuł możesz najwyżej powiesić na ścianie w
            ramce, i tak pracę znajdziesz za łapówkę, męża uwiedziesz na silikon, a dzieci
            wychowasz na Cartoonie.
            • Gość: Majka Spadaj n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:45
          • Gość: Majka Re: Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:47
            Dzieki. Nie mam już kontaktu z nikim z moich studiów ale chyba faktycznie kogoś
            odszukam i zapytam :) Bo pewnie każda uczelnia ma swoje zwyczaje. Uczelnia moja
            to UW.
            • mala_anja Re: Obrona! 15.11.06, 23:06
              Oj to ja Ci malo doradze bo ja bylam na PW:-)
              Fajnie by bylo jak bys dotarla do kogos ze swojego wydzialu i zapytala co i jak.
              Jak masz fajnego promotora to mozesz tez zapytac promotora o "tentencyjnosc"
              pytan. Kto bedzie recenzentem i o co recenzent lubi pytac. Pewnie Twoj promotor
              bedzie w stanie przewidziec, kto moze Ci sie trafic w komisji.
              Powodzenia !
              Trzymam kciuki :-)
              • Gość: elissa Recenzent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:55
                A czy wypada zapytać recenzenta o zakres materiału wymaganego na egzaminie
                magisterskim? Za kilka dni mam ten egzamin i totalnie nie wiem, z czego się
                przygotować....
    • tocqueville nie ma obrony 17.11.06, 19:46
      Nie ma obrony w przypadku licencjatu i magisterski.

Jest EGZAMIN dyplomowy lub magisterski.

Obrona jest w przypadku doktoratu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka