Dodaj do ulubionych

co studiujesz?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:41
Podzielcie sie z nami swoimi spostrzezeniami na temat kierunkow studio, ktore
studiujecie... moze ktos skorzysta z waszych porad. Za kazdy wpis z gory
dzieki...
Obserwuj wątek
    • Gość: paula Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:26
      fil ang oczywiscie;) bardzo fajny, ciekawy kierunek aczkolwiek dla pasjonatow.
      Bardzo ciezki i wymagajacy sporo wysilku. Jak dla mnie ok;)
      • Gość: kacha Re: co studiujesz? IP: *.laczpol.net.pl 23.03.07, 18:31
        zarz i market dla mnie to ciekawe szczególonie marketing choć jest ciężko
    • Gość: Kejt Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:42
      Zarządzanie i inżynierę produkcji.
      Bardzo czasochłonny kierunek ale dający dużo radości jak dla mnie. Ogólnie
      bardzo dużo laborek do ktorych trzeba się przygotowywać żeby w ogole zostac na
      nie wspuszczonym, pisać sprawozdania, ale jak się podejdzie do tego z uśmiechem
      i trafi na fajnych prowadzących to jest to bardzo sympatyczna robota.
      Jest on dość interdyscyplinarny, bo znajdziesz i przedmioty typu zarządzanie,
      mikro i makroekonomia, prawo, ale zdecydowanie przeważaja przedmioty techniczne
      - mechaniczne: mechanika, materiałoznawstwo, techniki wytwarzania, metrologia,
      wytrzymałość materiałów, grafika inżynierska i cała masa innych.
      Ogólnie nie ma czasu żeby się nudzić, nie siedzisz ciągle na wykładach czy
      ćwiczeniach, ale robisz dużo rzeczy do ktorych książka, kartka i długopis wcale
      nie są potrzebne.
      Z pracą też nie powinno być źle. Pare dni temu dostałam katalog praktyk
      wakacyjnych z "pracuj.pl". Prawie każda firma (no wiadomo oprocz jakichś
      prawniczych) poszukuje logistyków, inżynierów produkcji, zarządzających jakością.
      Myślę, że kiedynek daje dobre wykształcenie które jest teraz na czasie ;-)
      Jeśli ktoś nie boi się matematyki, fizyki, ogolnie nauk ścisłych i technicznych
      to gorąco polecam.
      • Gość: monia Re: co studiujesz? IP: *.hcz.com.pl 26.03.07, 07:49
        Zgadzam się z tobą jest to bardzo czasochłonny kierunek a teraz im bliżej do
        obrony pracy dyplomowej tym trudniej Nie piszesz na którym jesteś roku a ja
        muszę teraz podjąć decyzję czy wybrać jedną specjalność np BHP czy też pisać
        jednocześnie dwie (np BHP i Marketing)i bronić póżniej dwóch w jednym czasie
        Zastanawiam się czy to warto wkładać tyle wysiłku i czasu? W dyplomie będzie
        wpisana tylko jedna specjalność a na drugą dostaje się tylko Zaświadczenie czy
        to coś daje?? Może coś podpowiecie Jakie jest wasze zdanie na temat obrony
        dwóch specjalności w jednym czasie? Odpiszcie proszę.
    • sundry Re: co studiujesz? 22.03.07, 18:59
      Prawo.Nie narzekam,tylko jakoś nie potrafię zżyć się z ludźmi,trafiłam do trochę
      niefajnej grupy.Zajęć jest mało,przy dobrej organizacji masz 1-2 dni zajęć
      tylko.Nauka ostra praktycznie tylko w sesji.Trzeba mieć dobrą pamięć.
      • Gość: Thai Re: co studiujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:29
        StudioWAŁAM filologię wietnamsko-tajską na UAM, prawdziwym
        pasjonatom-"azjofilom" nie polecam, bo się zawiodą. Kierunek istnieje dopiero
        trzeci rok. Wietnamski to język kierunkowy, tajski to tylko dodatek. Języki
        tonalne, bardzo ciężka wymowa, braki kadrowe, mało zajęć, nieciekawy i ubogi
        plan studiów, łatwo bardzo było na I roku, teraz zmieniła się nieco kadra i
        podobno jest już ciężej. Tak czy siak, języka się na tej filologii raczej nie
        nauczysz, chyba że angielskiego :P (bardzo wysoki poziom!). Kadra: bardzo
        przyjemna i przyjazna. Bezstresowo. Kilku wykładowców-Azjatów. Mało osób na miejsce.
        • Gość: piękna Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:35
          a ja studiuję pracę socjalną na Akademii Pedagogiki Specjalnej, bardzo
          przyszłościowy kierunek, po którym nie będę musiała martwić się o pracę
          • Gość: omg Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:53
            jak ktos lubi podcierac tyłki innym to pewnie
            • monalajza Re: co studiujesz? 23.03.07, 15:41
              matematyka specj. m,atem w finansach i ekonomii:)

zadowolona jestem:)
              ale z tego co wiem nie wszysyc sa :)
              tez dosc nowy kierunek 6-letni zaledwie, wiec wciaz jeszcze go modeluja cos zminiajac. i juz progra,m moj i program pierwszego roku sie roznia.:/

Generalnie bardzo polecam ale tylko dla ktorych matematyka jest rzecza rownie naturalna jak np czytanie.

:))

Jedynym minusem jest to ze informatyka jest na niskim poziomie. Niestety. bo jest jej sporo w programie:/
            • Gość: pedagogika Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:34
              Uważaj, żebyś Ty w przyszłości nie musiał skorzystać z "rządkowego podcierania
              pupy" bo zapewne niemiło Ci będzie na duszy, gdy osoby po pracy socjalnej
              wyjadą i nawet nie będzie miał kto tego tyłka podetrzeć ....

Swoją drogą bardzo wąskie myślenie, skoro praca socjalna kojarzy Ci się tylko z
              podcieraniem pupy ...
    • Gość: Dark_Elf Re: co studiujesz? IP: *.ds16.agh.edu.pl 24.03.07, 04:56
      Obecnie studiuje informatyke i fizyke na Uj. Polecam szczegolnie fizyke, bardzo
      ciekawy, ale i ciezki kierunek.
      • ka_spin Re: do Dark_Elf 04.04.07, 13:25
        mógłbyś napisać nieco więcej o fizyce na UJ?
        rozważam tą uczelnię,bo na fizykę jestem zdecydowana na 100%.

pozdrawiam
    • Gość: Meg Re: co studiujesz? IP: *.chello.pl 25.03.07, 12:04
      Angilstyke na UW, ale marzę o fil nordyckiej. Ponieważ nie ma takowej w Polsce,
      ucze się norweskiego i szwedzkiego i po studiach fruuu do Szwecji lub
      Norwegii :)
      • Gość: StanyStany Re: co studiujesz? IP: *.20.54.194.generacja.pl 25.03.07, 12:25
        Fizyka medyczna na UWr.
        Polecam kazdemu ! Swietna atmosfera, swietni ludzie (tzn. ja akurat mialam to szczescie i na takich trafilam). Nie ma tu masowki, duzo jest profesorw i doktorow , ktorzy podchodza indywidualnie do studenta i wiedza, ze kazdemu moze nie zawsze dobrze pojsc na kole i nie spisuja na straty takiego osobnika...zdarzaja sie oczywiscie wyjatki:)
        Bardzo latwo sie dostac ale trudno utrzymac. Kto jednak przezyl pierwszy rok - zostaje :)
        • anitula1 Re: co studiujesz? 21.04.07, 19:54
          Gość portalu: StanyStany napisał(a):

> Fizyka medyczna na UWr.
          > Polecam kazdemu ! Swietna atmosfera, swietni ludzie (tzn. ja akurat mialam to s
          > zczescie i na takich trafilam). Nie ma tu masowki, duzo jest profesorw i doktor
          > ow , ktorzy podchodza indywidualnie do studenta i wiedza, ze kazdemu moze nie z
          > awsze dobrze pojsc na kole i nie spisuja na straty takiego osobnika...zdarzaja
          > sie oczywiscie wyjatki:)
          > Bardzo latwo sie dostac ale trudno utrzymac. Kto jednak przezyl pierwszy rok -
          > zostaje :)

Ja bardzo chce isc na ten kierunek.Jestem dopiero w 1 klasie liceum ,ale od
          zawsze chcialam isc tam, ale niewiem jakie przedmioty trzeva zdawac ?? Prosze o
          odpowiedz. D
      • Gość: Ania Re: co studiujesz? IP: *.A189.cust.bahnhof.se 25.03.07, 13:10
        Ja studiuje psychologie wlasnie w Szwewcji :)))
    • Gość: linka86k Re: co studiujesz? IP: 62.233.231.* 25.03.07, 23:40
      ja studiuję pedagogike resocjalizacyjną:) kierunek świetny, aczkolwiek dla
      silnych i wytrwałych charakterów. Kierunek (mimo iz humanistyczny)myślę, że
      przyszłościowy - szczególnie teraz:)
    • la_maja Re: co studiujesz? 26.03.07, 00:12
      a ja.. inżynieria środowiska na AGH, póki co dużo nauki z fizyki,
      geogizyki,geolgii i matematyki..ale można sie poświęcić żeby później uczyć sie
      już tego,co człowieka interesuje ;)
      • Gość: MMM*** Re: co studiujesz? IP: *.centertel.pl 26.03.07, 22:53
        filologia angielska, nie jestem do końca zadowolona, polecam tylko pasjonatom

La_maja, sorki za pytanie, ale czy Ty nie jesteś z Kraśnika?
        • Gość: daro Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:18
          niestety nie jestem
          • Gość: milka Re: co studiujesz? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.07, 12:35
            A ja pedagogike resocjalizacujną na aps w wawie.To znaczy zaczełam w sumie
            dopiero ale narazie jest oki.
    • anglistkaa Re: co studiujesz? 04.04.07, 14:03
      anglistyka
      • Gość: :(:(:(:( Re: co studiujesz? IP: 82.139.13.* 05.04.07, 13:20
        administracja publiczna - beznadzieja:(
    • Gość: Agucha Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:22
      psychologia---jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: gunnm Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 14:52
        a ja informatykę i ekonometrię, i jestem zadowolona, chociaż łatwo nie było, ale
        niestety to już 4 rok wiec niedługo koniec :(
        • andromeda55 polonnistyka 30.04.07, 19:56
          Kierunek tylko dla pasjonatów naszego ojczystego języka bo duuuzo czytania i
          nauki garamatyki, fonetykiitd. Nie zawsze jest łatwo- gramatyka języka
          staro-cerkiewno-słowiańskiego ale jakoś daje radę:)
    • Gość: Izka Re: co studiujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:38
      Terapia pedagogiczna <
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka