Dodaj do ulubionych

filologia słowiańska

17.05.03, 14:53
Witam,
w tym roku zamierzam zdawać na filologię słowiańską (UW) i w związku z tym
mam kilka pytań. Czy są tutaj ludzie którzy studiują ten kierunek i mogliby
przybliżyć charakter tych studiów? jak wyglądają egzaminy? jaka atmosfera
panuje wśród studentów? czy ciężko jest pod względem nauki? za wszelkie
informacje będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ethlinn Re: filologia słowiańska IP: *.visp.energis.pl 17.05.03, 22:36
      Egzaminy to bagno i ściema
      • magnolijka Re: filologia słowiańska 18.05.03, 12:30
        Gość portalu: ethlinn napisał(a):

> Egzaminy to bagno i ściema

a możesz rozwinąć swoje zdanie?
        • Gość: yen Re: filologia słowiańska IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.05.03, 12:51
          wiesz moze rzeczywiscie egzaminy nie sa specjalnie trudne bo 4 lata temu
          skladalam tam papiery - byl konkurs swiadectw. nie sadze zebys musiala
          rywalizowacz tlumami chetnych pragnacych studiowac slowacki czy bulgarski.
          jesli jestes w teamcie to moze wybierz rusycystyke?
          • Gość: Ethlin Re: filologia słowiańska IP: *.visp.energis.pl 18.05.03, 21:29
            Zdawałam tam w zeszłym roku i mnie nie przyjęli, mimo że test napisałam prawie
            bezbłędnie (2 błędy). Dostały się matoły które z testu miały o połowę mniej
            punktów ode mnie, ale za to miały piątki z matury zdawanej w podrzędnych
            ogólniakach. Ja miałam tego "pecha", iż chodziłam do dobrego liceum, gdzie
            zdać maturę na dobre oceny nie było łatwo. Napisałam, że uważam, iż
            uczęszczali do podrzędnych szkół, bo test był wręcz banalny. To po pierwsze.
            Po drugie razem ze mną zdawał tam mój kolega z liceum (uczył się
            beznadziejnie), maturę miał gorzej zdaną ode mnie i test wstępny też napisał
            gorzej niż ja. Jednak jego przyjęli a mnie (mimo odwołań) nie. Dlaczego?
            Dlatego, że jego wujek jest tam nauczycielem akademickim (nie będę rzucać
            nazwiskami;-)
            Mimo to życzę powodzenia, może Ty będziesz mieć więcej szczęścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka