Dodaj do ulubionych

studia w Polsce - praca w UK.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 15:07
czy ktoś ma doświadczenia w jednoczesnym studiowaniu zaocznie w Polsce i pracy
w UK? można to jakoś pogodzić czy jest ciężko? zostają jakieś oszczędności czy
wszystko trzeba przeznaczyć na transport, życie i studia? piszcie jak macie
jakieś doświadczenia:-)!
Obserwuj wątek
    • g_l_o_r_i_a Re: studia w Polsce - praca w UK. 11.07.07, 19:26
      a zamierzarz przemieszczać się tam prywatną awionetką ;)?
      chyba tylko studia zaoczne ( w weekendy ) na to pozwalają.
      • Gość: Tawananna* Re: studia w Polsce - praca w UK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:01
        Napisał "zaoczne".

Ja znam nawet osoby, które pracują, studiują mieszkają w UK, a do tego
        dokończają w Polsce studia... dziennie. Na zajęciach nie bywają - dogadują się z
        wykładowcami i zaliczają eksternistycznie. Ale nie każdy jest wybitny :).

Ogólnie odradzam. Lepiej przecież wyjechać np. do Szkocji i podjąć tam studia
        (dla Polaków są wysokie stypendia - nie trzeba płacić czesnego).
        • Gość: JohnT odpowiedź:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:07
          > Ja znam nawet osoby, które pracują, studiują mieszkają w UK, a do tego
          > dokończają w Polsce studia... dziennie. Na zajęciach nie bywają - dogadują się
          > z
          > wykładowcami i zaliczają eksternistycznie.

Jeśli te osoby są na ostatnim roku to z pewnością mają więcej luzu. Sam robiłem
          takie coś na dziennych. Na mojej uczelni trzeba było tylko dostać zgodę dziekana
          na zindywidualizowanie toku studiów i hulaj dusza:-)(oczywiście nie każdy
          dostawał:-)...

Teraz będę kontynuował edukację na zaocznych, na innej uczelni i może też uda mi
          się zorganizować coś podobnego:-).

> Ogólnie odradzam. Lepiej przecież wyjechać np. do Szkocji i podjąć tam studia
          > (dla Polaków są wysokie stypendia - nie trzeba płacić czesnego).

Ostatnio też o tym myślałem. Swego czasu nawet(jak to Polak) zacząłem się
          zastanawiać dlaczego finansowe warunki studiowania są tam tak korzystne? Gdzie
          jest ten nasz polski "haczyk"? No i nie znalazłem... Opcja warta uwagi.

Pozdrawiam!
          • tawananna Re: odpowiedź:-) 11.07.07, 23:13
            > Jeśli te osoby są na ostatnim roku to z pewnością mają więcej luzu. Sam robiłem
            > takie coś na dziennych.

Znam takie, które zaczynały ten system bodaj na 3 roku :)

> Ostatnio też o tym myślałem. Swego czasu nawet(jak to Polak) zacząłem się
            > zastanawiać dlaczego finansowe warunki studiowania są tam tak korzystne? Gdzie
            > jest ten nasz polski "haczyk"? No i nie znalazłem... Opcja warta uwagi.

Z tego, co wiem, JEST korzystnie. A choćby dlatego, że niewiele młodych osób w
            Szkocji decyduje się na studia i uczelniom zależy na przyciągnięciu obcokrajowców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka