Dodaj do ulubionych

filologia klasyczna KUL

01.08.05, 20:41
mam pytanie, czy na filologii klasycznej na KULU jest ciezko? (na dziennej).
Duzo jest zajec, nauki, ciezko zdac egzaminy?....
Obserwuj wątek
    • kolamix Re: filologia klasyczna KUL 04.08.05, 20:12
      no cóż nie mam pojęcia ale moje 2 koleżanki też złożyły na ten kierunek po tym
      jak się nigdzie nie dostały, mają obawy, ale może warto spróbować?
      • kamilabr Re: filologia klasyczna KUL 04.08.05, 21:08
        no wlasnie ja tez sie nigdzie nie dostalam :)
        • gingersowna Re: filologia klasyczna KUL 05.08.05, 12:04
          Moze byc ciekawie :]
          • sandstorm86 Re: filologia klasyczna KUL 12.08.05, 12:22
            ja też tam złożyłam. Bo nigdzie się nie dostałam....ehhh....pewnie konkurencja
            będzie wielka :(
    • agata.stepien Re: filologia klasyczna KUL 12.08.05, 18:36
      Witam...
      Wlasnie skonczylam 1 rok, i musze powiedziec ze lekko nie bylo. Zajec jest sporo, cwiczen glownie. Nie ma sie co ludzic ze mozna sie nie uczyc. Ale polecam wszystjkim goraco bo to bardzo ciekawy i bardzo rozwijajacy kierunek. A i atmosfera naprawde sympatyczna wielce. Z mojego rocznika tez wiekszosc osob jest tam z powodu tego, ze sie nie dostala na inny kierunek. W przypadku jakichs pytan piszcie.
      Pozdrawiam
      • paulina9635 Re: filologia klasyczna KUL 29.06.06, 20:46
        ile punktów trzeba mieć żeby sie dostać, prosze o szybką odpowiedź.pozdrawiam i
        z góry dziękuje.
    • marad11 Re: filologia klasyczna KUL 29.06.06, 22:33
      W roku ubiegłym na f.klasycznej nie wypełniono nawet miejsc w pierwszym naborze
      i w prasie były ogłoszenia, że przyjmują wszystkich, decyduje kolejnosc
      zgloszen (a to juz jakos w połowie sierpnia było) a wystarczyło chyba miec 4 z
      łaciny na świadectwie. Zasatanawiałem się czy nie złożyc na f.klasyczną, ale
      myślę, że na prawo jednak się dostanę więc w końcu nie skladam, no chyba ze cos
      11-go lipca sie okaze ze... [tfu tfu tfu - nic sie nie moze zlego okazac!
      No!] :)
      • diakon.piotr.ukgk Re: filologia klasyczna KUL 06.07.06, 16:29
        marad11 napisał:

> W roku ubiegłym na f.klasycznej nie wypełniono nawet miejsc w pierwszym
        naborze

Bo kryteria były arcyśmieszne, tj. dla kandydatów z nową maturą obowiązkowy
        egzamin maturalny z łaciny. W całym kraju było takich z kilkanaście osób może...

• morgankax Re: filologia klasyczna KUL 11.09.06, 16:30
          Mylisz się. Ci co zdali w tm roku maturę z łaciny (np. ja) byli przyjmowani poza
          postępowaniem kwalifikacyjnym. To tak jak olimpijczycy. A jak ktoś nie zdawał to
          był przyjmowany na pdst. wyników z innych przedmiotów które podał.

Szczerze mówiąc to wiem, że to mało popularny kierunek, dlatego zdziwiłam się,
          że na klasyczną nie ma 3go naboru, jak np. na filozofię... Kultura antyczna nie
          jest zbyt popularna... Jak wypełnialiśmy papiery dot. matury i poszły do
          kuratorium, to dzwonili do mojej szkoły, żeby się upewnić czy to czasem nie
          pomyłka, bo jakaś desperatka ma wpisaną łacinę :-)
          Witam ludzi z klasycznej! Ktoś z tego kierunku mieszka , bądź składał papiery o
          akademik?
          • morgankax Re: filologia klasyczna KUL 12.09.06, 20:03
            Przepraszam, pisałam o tym roku, nie ubiegłym. Dopiero teraz przeczytałam
            dokładnie...
    • beati1987 Re: filologia klasyczna KUL 13.09.06, 21:25
      Ja powiem szczerze,że złożyłam papiery na ten kierunek bo to była ostatnia deska
      ratunku...żeby studiować i wyrwać się z domu.A teraz zaczynam się troszkę
      bać.Tym bardziej,że w liceum szczególnie nie przykładałam się do łaciny itd.Mimo
      wszystko mam nadzieje,że nie będzie tak źle,prawda?!?! niech ktoś napisze,że prawda!

• morgankax Re: filologia klasyczna KUL 14.09.06, 09:38
        Bedzie dobrze... Myslisz, że ja się w szkole przykładałam do łaciny? Miałam
        godzinę tygodniowo (co to jest) Ta moja matura też była grubymi nićmi szyta
        jeśli chodzio o prowdziwą naukę:-) Zawsze traktowałam to w kategoriach swoistego
        hobby :-) Trochę siedziałam sama, trochę pomagała mi moja nauczycielka i jakoś
        poszło :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka