Gość: studentka WILu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:05 witam, dostałam się na studia i rozważam opcję mieszkania w akademiku PK... może ktoś, kto tam mieszka, ewentualnie mieszkał wypowie się na ich temat:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dadgam Re: Akademik PK? 14.07.09, 15:15 naprawdę nie ma się nad czym zastanawiać mieszkaliśmy ze znajomymi w tych akademikach kilka lat mamy super wspomnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Akademik PK? 14.07.09, 15:35 Sam nie mieszkam, ale mam sporo kolegów i koleżanek. Większość była naprawdę zadowolona. Chyba to zależy też od tego do którego się trafi, ale ogólnie akademiki PK są ok. Tylko chyba sporo tam imprezują. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Akademik PK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 19:10 Mieszkam drugi rok i bardzo sobie chwale ;) Nie wierz w teksty, ze na akademikach to sie tylko imprezuje. Tak naprawde kto chce to imprezuje(no a wiadomo, na akademikach można łatwo spotkac chetnych na impreze ;) ) a kto nie chce to nie ;] Miasteczko jest bardzo fajne, jest zieleń, boiska do uprawiania sportu, można na luzie wypic piwko na ławce bez obawy o mandat i jest klub oraz stołowka(choć ją przed koncem roku zamkneli i podobno maja otwierac nową) obok. Jak dla mnie jedynym minusem to odległosc od uczelnii. Jazda autobusami w godzinach "szczytu uczelnianego" to tragedia. Czlowiek na człowieku a jedzie sie 20min :/ Nie wiem czy masz samochód ale parkingi pod akademikami zatłoczone sa całkowicie, wiec to tez moze byc minus. Co do standardów na akademikach: łazienka i toaleta na skład(4 pokoje, 10 osób), ogólnie nie ma tragedii ale pokoje sa naprawde małe. DS 4 - najwyższy standard, uchodzi za akademik starców ;) DS 3 - standard niższy niż w DS 4 ale nie jest źle, mieszkam i jest fajnie DS 2 - troche gorzej niż w DS 3 ale też sie da mieszkac, mieszkałem w tamtym roku i było spoko DS 1 - w najgorszym stanie, ale najbardziej imprezowy ;) Płaci sie 280zł i w tym są wszystkie media. Tak w skrócie to nie ma sei czego bać ;) Polecam, bo na mieszkaniu sie namieszkasz całe zycie a na akademik masz tylko 5 lat ;) A i jak jestes studentka to Cie pewnie ucieszy, ze facetów jest tu 5x wiecej niż kobiet...niestety :P Mam nadzieje, że pomogłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Akademik PK? 15.07.09, 20:04 Jedyne dobre miejsca na podrywanie dziewczyn na PK to chyba tylko WIiTCh i WIŚ, bo tam jest ich najwięcej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Akademik PK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:45 Jestem studentką UP i chciałam zapytać czy mam szansę otrzymać miejsce w akademiku PK? Jeśli tak to na jakich zasadach i kiedy mogę się starać o miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś