Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Odkurzacz piorący

IP: 195.85.249.* 06.01.04, 08:34
    Hej,

Mam pytanko jakie sa wasze doswiadczenia z tego typu urzadzeniami ? Mam do
    mycia jakies 50 m parkietu oraz z 10 gresu ... jaka jest jakosc mycia ... czy
    to mozna myc parkiety ?
    Obserwuj wątek
      • izalil Re: Odkurzacz piorący 06.01.04, 11:51
        hej

miałam kiedyś odkurzacz piorący gisowat phenix produkcji włoskiej
        takiego badziewia chyba nikt jeszcze nie widział
        dziadostwo to miało służyć do prania dywanów, tapicerki, mycia podłóg, mycia
        szyb i luster (specjalnie dokupiłam odpowiednią końcówkę)
        używałam odkurzacza zgodnie z instrukcją (na kasecie video) i jakoś nie szło
        mi to sprzątanie
        za każdym razem jak myłam podłogę z terakoty to strasznie pryskała mi woda z
        otworów wentylacyjnych i kończyło sie tym że miałam zalane ściany i meble, a
        mycie kończyłam mopem
        a to pryskanie to stąd że wcześniej myłam podłogę (mopem) środkami mocno
        pieniącymi (ludwik) i jak odkurzacz je później zmywał to strasznie pieniło mu
        sie w środku i parskał dookoła mydlinami
        jak chciałam umyć lustro w łazience to strasznie ciekła mi woda po ścianie i
        na dole miałam kałużę czyli musiałam umyć całą łazienkę a chciałm tylko lustro
        raz próbowałam uprać tapicerkę na fotelu ale nic sie nie sprało, a jak
        zadzwoniłam do dystrybutora to mi powiedzieli że ODKURZACZ PIORĄCY SŁUŻY
        JEDYNIE DO ODŚWIEŻENIA TAPICERKI A JAK CHCĘ JĄ UPRAĆ TO MAM WEZWAĆ FACHOWCA Z
        ODPOWIEDNIM SPRZĘTEM!!!!!!!!!!! zapewne konkurencji
        przy zwykłym odkurzaniu też był straszny problem bo po użyciu odkurzacza
        trzeba go każdorazowo rozmontować i umyć, graty zajmują pół łazienki i schnie
        to przez kilka dni
        raz tak nie zrobiłam bo mi się nie chciało i po jakimś czasie tak cuchnęło w
        domu od gnijących w wodzie śmieci z odkurzacza że wytrzymać sie nie dało
        ale na szczęście udało mi sie zwrócić odkurzacz do sklepu i teraz mam zwykły
        tzn. na papierowe worki odkurzaczyk electrolux ultra silencer i jestem bardzo
        zadowolona

pozdr
        • zayzayer Re: Odkurzacz piorący 06.01.04, 19:42
          Jest dokladnie tak jak napisała izalil. Tego typu odkurzacze to pic na wodę.
          Najlepiej kupić sobie porządnej firmy z suchymi, dobrymi filtrami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka