Gość: m IP: 195.85.249.* 06.01.04, 08:34 Hej, Mam pytanko jakie sa wasze doswiadczenia z tego typu urzadzeniami ? Mam do mycia jakies 50 m parkietu oraz z 10 gresu ... jaka jest jakosc mycia ... czy to mozna myc parkiety ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izalil Re: Odkurzacz piorący 06.01.04, 11:51 hej miałam kiedyś odkurzacz piorący gisowat phenix produkcji włoskiej takiego badziewia chyba nikt jeszcze nie widział dziadostwo to miało służyć do prania dywanów, tapicerki, mycia podłóg, mycia szyb i luster (specjalnie dokupiłam odpowiednią końcówkę) używałam odkurzacza zgodnie z instrukcją (na kasecie video) i jakoś nie szło mi to sprzątanie za każdym razem jak myłam podłogę z terakoty to strasznie pryskała mi woda z otworów wentylacyjnych i kończyło sie tym że miałam zalane ściany i meble, a mycie kończyłam mopem a to pryskanie to stąd że wcześniej myłam podłogę (mopem) środkami mocno pieniącymi (ludwik) i jak odkurzacz je później zmywał to strasznie pieniło mu sie w środku i parskał dookoła mydlinami jak chciałam umyć lustro w łazience to strasznie ciekła mi woda po ścianie i na dole miałam kałużę czyli musiałam umyć całą łazienkę a chciałm tylko lustro raz próbowałam uprać tapicerkę na fotelu ale nic sie nie sprało, a jak zadzwoniłam do dystrybutora to mi powiedzieli że ODKURZACZ PIORĄCY SŁUŻY JEDYNIE DO ODŚWIEŻENIA TAPICERKI A JAK CHCĘ JĄ UPRAĆ TO MAM WEZWAĆ FACHOWCA Z ODPOWIEDNIM SPRZĘTEM!!!!!!!!!!! zapewne konkurencji przy zwykłym odkurzaniu też był straszny problem bo po użyciu odkurzacza trzeba go każdorazowo rozmontować i umyć, graty zajmują pół łazienki i schnie to przez kilka dni raz tak nie zrobiłam bo mi się nie chciało i po jakimś czasie tak cuchnęło w domu od gnijących w wodzie śmieci z odkurzacza że wytrzymać sie nie dało ale na szczęście udało mi sie zwrócić odkurzacz do sklepu i teraz mam zwykły tzn. na papierowe worki odkurzaczyk electrolux ultra silencer i jestem bardzo zadowolona pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Odkurzacz piorący 06.01.04, 19:42 Jest dokladnie tak jak napisała izalil. Tego typu odkurzacze to pic na wodę. Najlepiej kupić sobie porządnej firmy z suchymi, dobrymi filtrami. Odpowiedz Link Zgłoś