Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Monitoring!

IP: 62.148.80.* 01.12.09, 17:58
    Chciałabym założyć monitoring najlepiej na 6-8 kamer wokół domu i zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę żeby być zadowoloną z inwestycji i nie mieć później uczucia wtopy.
    Bardzo proszę o rady/wskazówki.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: fan Re: Monitoring! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.09, 20:24
        Zwróć uwagę na ilość kasy w portfelu bo kamery z dobrymi obiektywami kosztują niemałe pieniądze. Na żywo ujdzie praktycznie wszystko. Na zapisie wymagana jest już bardzo wysoka jakość.
        • Gość: Viccy Re: Monitoring! IP: 62.148.80.* 01.12.09, 20:32
          Tak, interesują mnie kamerki z zapisem na ok. 2 tyg. (w przyszłości ewentualny wyjazd na wakacje i w razie jakiegoś nieszczęścia żebym mogła doszukać się jak to sie stało).
          A nie wiesz ile mniej więcej musiałabym mieć na taki monitoring 2-3 tys. wystarczy czy trochę wiecej czy duuuużo więcej?

PS. dzięki za zainteresowanie się moim tematem :)
      • flying_citron Re: Monitoring! 02.12.09, 16:19
        Jeśli potrzebujesz dobrego monitoringu powinieneś skorzystać z oferty firmy
        delta opti. Jeśli chodzi o alarmy i monitoring ta firma nie ma sobie równych.
        Cenię sobie tę firmę przede wszystkim za profesjonalizm i bardzo dobre podejście
        do klienta:) Szybko realizują zamówienia i w razie konieczności doradzą:)
      • majkelowna Re: Monitoring! 03.12.09, 20:45
        Mieszkasz w zamku, że potrzebne ci aż 6-8 kamer? :D
        Nawet jeśli to faktycznie, mój poprzednik ma rację i potrzebne ci będą duuże
        pieniadze, bo kamery przemysłowe to nie jest wydatek rzędu 100zł.
        Mimo, że we wspominanej firmie Delta Opti są promocje to i tak trzeba będzie
        trochę funduszy na taki sprzęt wyłożyć.
        Skontaktuj się z fachowcami, bo ja niestety nie pomogę.
        • Gość: Viccy Re: Monitoring! IP: 62.148.80.* 04.12.09, 17:07
          Nie mieszkam w zamku, niestety :), ale mój domek jest ostatni w szeregu oddalony nieco od reszty, a za nim już tylko chaszcze i las. I w tych chaszczach właśnie zbiera się często menelstwo z pobliskich bloków i tam drinkują, zaraz za moim płotem. Niedawno jeden z "imprezowiczów" się przekręcił na tamten świat i jak pomyślę sobie że miałam trupa przez ok. 2 dni zaraz za płotem, a ja sobie żyłam w nieświadomości swojej to mi się słabo robi.
          A z monitoringiem czułabym się bezpieczniej, a sam fakt że się go ma to ludzie też inaczej się zachowują.
          Miłego dnia!
          • majkelowna Re: Monitoring! 19.12.09, 18:19
            Łoł, no to faktycznie nie masz ciekawej sytuacji. Nie chciałabym za nic być na
            twoim miejscu.
            A dzwiniłaś do Delta Opti i pytałaś jakie rozwiązanie monitoringowe będzie dla
            ciebie najlepsze?
        • Gość: fan Re: Monitoring! IP: *.175.144.161.koba.pl 04.12.09, 17:21
          Czy 6-8 czy 15-20 kamer to wynik zależny od kształtu, usytuowania, położenia okien, wysokości budynku itd. Co ci z 6 kamer gdy gość podejdzie do części bez okien lub drzwi, którą pozostawiono bez monit.? Wtedy mamy klienta na dachu i włam przez np.dachowe. Jeśli jest decyzja na kamery to trzeba to zrobić tak, aby ewentualnego klienta można było zidentyfikować. Tylko co z tego, gdy będzie działał w kominiarce? Wówczas mamy tylko jego sylwetkę i wzrost. Tym w sądzie winy mu nie udowodnimy. Temat rzeka, a na koncu i tak wychodzi, że za zainwestowaną kasę mamy całe lata opłaconego ubezpieczenia i to w kilku towarzystwach. Wymagania jakie trzeba spełnić w ostatnio rozpatrywanym przeze mnie Generali są tak proste do spełnienia, że zastanawiam się nad rezygnacją z monitoringu, okuć wzmocnionych, a nawet kontaktronów. Polisa roczna na pożar, wodę, wiatr, kradzież do 50tys. dla 140m domu przy jego wartości określonej na 400tys. wyniosła niecałe 500zł.Ja zostawię tylko czujki ruchu i powiadomienie GSM.
          Oczywiście posiadany majątek w domu i okoliczności związane z zamożnościa mają wpływ na te decyzje, ale przesada też nie jest wskazana. To tak jak z wykupem polisy na życie. Ryzyko jego utraty jest chyba proporcjonalne do trafienia w totka.
        • neral_0 Re: Monitoring! 12.07.10, 14:34
          Problem polega na tym,że te wszystkie kamery przemysłowe są tak naprawdę bardzo
          mało dokładne. Nie ma większego sensu wydawać na nie pieniędzy, naprawdę. Tym
          bardziej,że wchodzą na rynek coraz to bardziej wymyślne i użyteczne urządzenia
          typu eyelog, gdzie jest nie tylko kamera ale również czujnik ruchu
      • kikin07 Re: Monitoring! 22.12.09, 09:28
        Najlepiej rozmieścić kamery w strategicznych miejscach, tak żeby cały teren w
        okół domu był w miarę widoczny. Bardzo dobre są kamery z obiektywem kulistym,
        takie które można zamontować przy suficie. Bardzo dobrze się sprawdzają.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka