Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.swiecko.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 15:36
    Czy ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem lodówki Candy? Chodzi mi
    szczególnie o którąś z wersji ze stali nierdzewnej. A może uzywacie też innego
    sprzętu tej firmy? Wygląda to wszystko nieźle, a jak z praktyką?
    Wielkie dzięki za wszystkie rady.
    Obserwuj wątek
      • aladar Re: CANDY 16.02.02, 19:31
        Słyszałam, że sprzęt tej marki jest tylko dla bogatych, tzn. takich, których
        stać na zmienianie go dość często, bowiem nie wytrzymuje próby czasu. Po tych
        rewelacyjnych donosach omijam go z daleka szerokim łukiem :-)
        Pozdrawiam i życzę powodzenia w użytkowaniu
        Ala
        • Gość: TOYA Re: CANDY IP: 192.168.6.* 16.02.02, 21:07
          Nie wiem skąd taka opinia, jestem świadkiem użytkowania w rodzinie pralek Candy
          mocno eksploatowanych /było 2 dzieci/, pierwsza pralka tej firmy pracowała 21
          lat !! zmieniona na podobną bez bajerów też Candy w 1992 r. do dnia dzisiejszego
          poza wymianą pompy bez problemów. Życzyłbym innym firmom sprzętu o takiej
          żywotności. A trzeba nadmienić że jest to sprzęt który podlega największemu
          zużyciu ze względu na najbardziej agresywne z możliwych środowisko pracy. Pzdr.
      • agnesp76 Re: CANDY 18.02.02, 13:26
        > Czy ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem lodówki Candy?
        Tak, ja. Ale prostej wersji najzwyklejszej w świecie. Mam od prawie roku.
        I jak na razie nie mam nic do zarzucenia. (Oby tak dalej :-)))

Mam też pralkę Candy malutką. Trochę krócej niż lodówkę.

Słyszałam opinię pana naprawiającego pralki, który powiedział, że żyje głównie z naprawy nowych pralek.
        A polecał właśnie najprostszą Candy.
        Pozdrawiam

• Gość: Gosia Re: CANDY IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 21:17
        Ja też mam pralkę Candy i przez 17 lat była mocno eksploatowana. Nie wiem nic
        o lodówkach tej marki, ale chceę Cię przestrzec przed stalową obudową. To jest
        koszmarnie trudne w utrzymaniu czystości. Znać każdy palec i ciężko to
        wyczyścić. Mam taki piekarnik pod płytą kuchenną i wciąż wygląda jak brudny.
        Cięgle czyjeś ślady - raj dla detektywów, specjalistów od linii papilarnych.
        Sprawdź sama w sklepie na takiej stalowej lodówce. Pozdrawiam
      • Gość: Aneta Re: CANDY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 10:11
        Namówiono mnie 3 lata temu do zakupu pralki firmy Candy jako bardzo dobrego
        sprzętu. Dziś mogę powiedzieć, ze nie jestem zadowolona. Jest to produkt mało
        solidnie wykonany, np. klapa przy wirowaniu klekocze, uszczelka wokół bębna nie
        ma możliwości odpowiedniego schnięcia i zaszła pleśnią, u mojej koleżanki jest
        coś nie tak z dozownikiem płynu do płukania, Jednym zdaniem uciekałabym od
        zakupu sprzętu prod. włoskiej ( no i od wyjątkowo zawodnej - opinia fachowców
        od napraw sprzętu - marki Ardo). Życzę trafnego wyboru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka