Dodaj do ulubionych

Pralka mi zdechła!

12.07.17, 11:23
Maszyna 2.5 roku używana (kupiona jakoś styczeń-luty '15) poległa po raz drugi. Pierwszy raz jakieś pół roku temu zaczęła przeciekać, okazało się, że pękł taki wężyk doprowadzający ekstra wodę - jakiś super duper natrysk system. Teraz zaczęła strasznie śmierdzieć spalenizną i poległa godzinę przed końcem programu wywalając bezpiecznik.

Service w drodze jako, że gwarancji dali na ten złom aż 5 lat. Chyba się z chłopakami zdążę
zaprzyjaźnić...

Tak się tylko wyżalić chciałem bo rozczarowany jestem jakością wyrobu.

Dla dociekliwych: Candy.

Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 11:46
      Ten dopisek dla dociekliwych trzeba bylo wstawic na samym poczatku... zaoszczedzilabys sobie klikania calej reszty wink
      Jak sie kupuje urzadzenie podlaczane do wody to tylko Miele wink
      • dyzurny_troll_forum Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 11:57
        jematkajakichmalo napisała:

> Jak sie kupuje urzadzenie podlaczane do wody to tylko Miele wink

Miałem kiedyś taki pomysł nawet, ale sobie policzyłem, że za jedno Miele to robię kupie z 5x Candy co mi starczy minimalnie na 25 lat, a może nawet na 30...

A dwa to Miele z tego co pamiętam robiło tylko wielkie kloce - nic z głębokością 50cm lub mniej.
        • tt-tka Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:00
          Nie martw sie - zachowasz pralke, chocby i felerna cokolwiek, a jako bonus zyskasz przyjaciol w osobach chlopakow z serwisu smile
      • milva24 Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:00
        Ja miałam Boscha przez 10 lat. Na początku użytkowania obluzował się bęben, potem już nic. Wymieniłam nadal działającą na taką ładowaną od przodu też Boscha. Jeszcze nie wiem jak z tą będzie bo dopiero pół roku mam.
        • black.sally Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:43
          Boscha mam i ja. I suszarkę też. Moje młode oba sprzęty, ale mojej mamy Bosch 10letni pierze, a i owszem, ale wizualnie dogorywa. Za to Polar skubany...nie dał sie przez 25lat big_grin
          • kaka-llina Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 13:02
            Mój Bosh na razie troche ponad pieć lat bez zarzutu, szuszarka 3...
      • lucyjkama Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:50
        Oj tam, miałam amicę co 13lat prała jak ta lala. W końcu poszła do biednych ludzi a kupiłam większą Beco i jest super. A zmywarki Boscha niby ą ę, tymczasem mi padła i naprawa była nieopłacalna.
        • aanniittaa Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 14:44
          Też mam Amicę od 15 lat i działa smile
    • alpepe Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:04
      Mam AEG od 2011, duża, 6,5 kg, wtedy 500€, ale nic się jeszcze nie zepsuło, a piorę co najmniej 4 x w miesiącu.
      • edelstein Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:06
        4x w miesiacubig_grin udalo ci sie
        • aankaa Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:41
          skoro aż tyle to chyba okolicznym sąsiadom przepierki robi big_grin
          • edelstein Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 13:42
            wink
        • alpepe Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 20:31
          tygodniu smile, niestety, jak to jest, że kiedyś dało się rzadziej?
    • edelstein Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:05
      Lozyska w bebnie poszly, dobrze ze masz gwarancje, bo by ich wymiana kosztowala wiecej niz pralkatongue_out pamietaj, ze gwarancja na 5lat niekonieecznie obejmuje wszystkie czesci.Pogadaj z chlopakami by ci grzalke od razu wymienili, bedzie nastepna
      • dyzurny_troll_forum Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:10
        edelstein napisała:

> Lozyska w bebnie poszly,

Ja obstawiam coś z zasilaniem, ale zobaczymy już w piąteczek. Mam nadzieje, że ją zreanimują na miejscu.

> ze gwarancja na 5lat niekonieecznie obejmuje wszystkie czesci.

Mam pełny service i wszystkie potrzebne materiały, przynajmniej regulamin tak mówi. Mam zwykła gwarancje od producenta, a nie żadne super duper ubezpieczenie dokupione od sprzedawcy. Ale jak będzie w praktyce to tez się dowiemy wkrótce.
        • edelstein Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:15
          Heh ja tez niby mialam, po czym sie okazalo, ze nie obejmuje gwarancja grzalki.Grzalka poszla po roku od kupna.Jak bede kupowac sprzet to tani i wymienie co te 5lat.wszystko psuje sie i tak po gwarancji.
        • meres8 Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:28
          A moja Candy chodzi 15 lat bez żadnej naprawy(!) jedyne co się zepsuło to program do krótkiego prania, piorę 4 razy ale na tydzień cudny sprzęt kiedyś robiono.
    • lauren6 Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:14
      To po co kupowałes Candy? big_grin
      • dyzurny_troll_forum Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:17
        lauren6 napisała:

> To po co kupowałes Candy? big_grin

Ponieważ gdyż dawali na nią 5 lat spokoju (względnego spokoju jak się okazuje)
    • suchawloszkana3 Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 12:35
      Bosh - kupiona w 2008 roku. Chodzi co najmniej raz dziennie, raz wymieniona pompa (wpadła moneta i zlamala sie lopatka). Poza tym tfu tfu - jak nowa.
      • kolpik124 Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 13:48
        To dobra marka ten Bosh, robią też genialny sprzęt audio Pawasonic...
    • szarsz Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 18:11
      Moja poprzednia Candy bezawaryjnie osiągnęła pełnoletność. Ciężko jej szło wirowanie pod koniec, wyła jak potępieniec i trochę programator nie stykał, ale zabierali mi z domu pralkę piorącą. Nie wiem, ile jeszcze by pochodziła. Jak kupowałam to też mnie wszyscy ostrzegali, że to gie.

Trafiłeś felerny egzemplarz, po prostu sad Albo ja mam szczęście do sprzętu agd. Zmywarkę (Boscha) też wymieniłam po 15 latach, lodówka (Electrolux) bez najmniejszego problemu chodzi już 16 lat, telewizor wymieniłam, bo kineskopowy w 2017 już naprawdę głupio wyglądał.
      • aqua48 Re: Pralka mi zdechła! 12.07.17, 18:51
        szarsz napisała:

> Moja poprzednia Candy bezawaryjnie osiągnęła pełnoletność. Ciężko jej szło wiro
        > wanie pod koniec, wyła jak potępieniec i trochę programator nie stykał, ale zab
        > ierali mi z domu pralkę piorącą. Nie wiem, ile jeszcze by pochodziła.

Moja Candy dożyła 13 lat. Też odbierali w zasadzie piorącą ale łożyska się wytarły i była głośna jak pieron. Teraz mam Ecobubble i jestem bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka