Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 13:10
    Ludzie co sądzicie o kredytach walutowych???
    W poniedziałek składam wniosek i szarpię się z decyzja jaką walutę wybrać

POMOCY

Obserwuj wątek
      • Gość: Magda Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 19:34
        w tej chwili nagabuja na CHF, ale ja bym wziela w PLN. najpewniejsza waluta w
        tej chwili. a kredyty w zlotych sa niewiele drozsze od walutowych, los waluty
        obcej zawsze jest/byl/bedzie niepewny, nawet ,ba! tym bardziej, gdy wejdziemy
        do Unii. poki co zarabiasz w pln i to jest chyba najrosadniejsze.
        ale to Twoja decyzja jak mniemam na najblizsze ho ho ho, a moze i wiecej lat...
        powodzenia w poniedzialek i przez najblizsze n-lat splacania kredytu.
        glowa do gory :)
      • Gość: izunia81 Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 10:01
        Witaj
        Mam podobny problem. Otóż też w poniedziałek składam wniosek o udzielenie
        kredytu i również zastanawiam się którą walutę wybrać- PLN czy CHF. Jednak ja
        bardziej zastanawiam się nad frankiem, chociaż słyszałam że bierze się kredyt w
        tym, w czym się zarabia. Zdania są podzielone i to jest twoje ryzyko
        • Gość: wiki Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: 213.17.175.* 15.03.04, 10:15
          niedawno brałam kredyt, zdecydowałam się na CHF ze względu na mniejsze odsetki -
          niższy procent. gdyby zmieniła się wartość CHF do PLN, zawsze możesz kredyt
          przewalutować ..;))
          • Gość: jędrula Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.03.04, 10:29
            Sam juz nie wiem - ale chyba CHF
            • Gość: Radek Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: 217.153.34.* 15.03.04, 14:55
              Wydrukuj harmonogram dla CHF i PLN. Różnice wpłacaj na jakiś spokojny fundusz i
              będziesz miał rezerwę na wahania kursowe. Wybierz taki bank, w którym "bez żalu"
              możesz się z nim pożegnać :) Nikt Ci nie powie, jak będzie wyglądał rynek
              kredytów nawet za 3 lata, a co dopiero np. za 20 lat.
              • Gość: Max Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 15:08
                Zwróc również uwagę, iż kredyt dostajesz po kursie kupna a spłacasz po kursie
                sprzedaży. Na dzień dobry masz nie np. 150 tys. tylko 155 tys. zł. Jakiekolwiek
                rych waluty sa dość odczuwalne w wysokości całego kredytu a nie w jego ratach.
                Wzrost kredytu o 30 tys. trochę przeraża ale wzrost raty o 100 zł już nie.
                Pozdrawiam.
              • Gość: ziggi Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF IP: *.inwarz.skierniewice.pl 15.03.04, 15:09
                radek ma racje; nikt nie wie co sie stanie jak niejaki lepper bedzie mial wply
                na nbp.
      • pikot2 Re: Kredyt Hipoteczny PLN czy CHF 15.03.04, 17:20
        musisz rozważyć czy akceptujesz ryzyko kursowe. Dla mnie najważniejsze było
        uzyskanie kredytu i jego najniższa rata, więc wybrałem kredyt w CHF i tego nie
        żałuję. Rozważając czy stać Cie na dany kredyt w przypadku kredytu w walucie
        zostaw sobie spory margines bezpieczeństwa, tak aby pierwsza lepsza zwyzka
        kursu waluty nie pozbawila Cie zdolności do jego spłacania.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka