Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pokój młodzieżowy

IP: *.debica198.tnp.pl 30.12.10, 12:56
    Hej;)
    Planuje sobie unowoczesnic pokoj. Chciałabym pomalować jedną ze scian na taki fiolet

www.nobiles.pl/storage/editor/Image/porady.inspiracje/5875.jpg
    Ale nie wiem jaki kolor mają mieć 3 następne ściany. Może biały? Ale w takim razie trzeba by zrobic jakies fioletowe dodatki na tych scianach. Tylko jakie?
    Bardzo podoba mi się ten pokoj:

i.pinger.pl/pgr361/418b374500205a8e4c53e299/pokoje_mlodziezowe.jpg
    Szczególnie ten szablon na suficie. Czy moze ktos wie gdzie mogę taki kupić?
    Tylko nie jestem do końca pewna czy ten szablon(oczywiscie koloru fioletowego) byłby ladny w moim pokoju o ksztalcie prostopadloscinu.
    Drzwi w pokoju umieszczone są na krószej scianie,a okno jest na wprost drzwi. Dodatkowo na suficie jest cos takiego.Tylko że nie drewniane. Umieszczone w kierunku dzrzwi-okno.

images20.fotosik.pl/384/ddade261d7556c95.jpg
    (zdjecie wstawilam aby ukazac te belki na suficie. To nie jest moj pokoj)

Kolor mebli jest taki:

pliki.fabertec.com.pl/allegro/dc-fix/Drewno67/Duze/04.jpg
    A może na szafe nakleic fototapetę(z elementami fioletowego) i umiescic ja na białej scianie?
    (szafa jest z przesuwanymi drzwiami)

I to na tyle. Bardzo proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!;)

Obserwuj wątek
      • donka.b Re: Pokój młodzieżowy 04.01.11, 11:37
        Jeśli na suficie są już belki to nie dawałabym już żadnych dodatkowych wzorków. A te belki da się pomalować na jakiś jaśniejszy odcień fioletu? np. lila? Faktycznie jedną ze ścian można pomalować na fioletowo. Odnośnie trzech pozostałych ścian, to albo białe albo np.bardzo jasny popiel (gołębi) lub ecru (bo zdaje się, że taki odcień jest twoich mebli), albo dodatkowo na jednej z nich nakleić fototapetę z fioletowych motywem. Jeśli lubisz zdjęcia to możesz powiesić na nich fotki w fioletowych ramkach, lustro w fioletowej oprawie.
        • Gość: abc Re: Pokój młodzieżowy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 10.01.11, 13:49
          Dziękuję;)
      • agnieszkaha1 Re: Pokój młodzieżowy 29.03.11, 10:38
        Hmm ściany mogą być w kolorze białym i tak jak pisała już donka.b możesz powiesić lustro czy ramki w kolorze fioletowym. Są również naklejki na ścianę, które będą pasować, a wzór możesz sobie wybrać w w sklepach budowanych. Dodatkowo możesz na oknie powiesić biała firankę z fioletowym lambrekinem - o ile to nie ta ściana z oknem będzie w kolorze fioletowym :)
      • agnieszkacegla Re: Pokój młodzieżowy 30.03.11, 10:02
        Witaj
        Dobrze kombinujesz, tylko teraz wszystko trzeba połączyć w jednolitą całość. Zacznij od podłogi, w zależności, co jest na podłodze, ciemne czy jasne podłoże dobierasz dywan, żeby był kontrast, a reszta to kolor jednej ściany musi być w takiej samej tonacji kolorystycznej jak dywan. Zastanawiam się nad szablonem, czy to będzie pasowało do tych belek? Kolor mebli neutralny, a co do naklejania na szafę to niema potrzeby, bo zakłóci całokształt. Chyba, że jeszcze zajrzysz w Google, na konfigurator podłóg, może na tej stronie znajdziesz potrzebne odpowiedzi.
      • virot Re: Pokój młodzieżowy 31.03.11, 13:02
        Tutaj możesz zobaczyć ciekawe szablony do malowania, może znajdziesz coś co będzie ładnie wyglądało na Twoich ścianach. To ostatnio dosyć popularna forma zdobienia ścian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka