Gość: Jacek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:14 Słyszałem o systemie budowy domów z keramzytu w dwa dni czy ktoś zna wiecej szczegółów?System nazywa się PRAEFA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:27 Nasza technologia jest nie tylko sprawdzona i szybka, ale przede wszystkim bardzo elastyczna - budujemy bez jakichkolwiek ograniczeń modułowych. Od domków jednorodzinnych poprzez budynki wielorodzinne, przemysłowe po wielokondygnacyjne biurowce. Każdy element jest do wykonania i jest niezwykle lekki dzięki keramzytowi. Łuki, skosy, otwory, bruzdy, a nawet elementy wypukłe lub zaokrąglone. Przy komputerowym projektowaniu elementów w pracowni potrzebujemy jedynie planów architektonicznych budynku, oraz na życzenie klienta planów instalacji elektrycznej, grzewczej i kanalizacyjnej, celem naniesienia puszek i rurek elektrycznych oraz wszelkich innych otworów i bruzd. Transport i montaż są wliczone w cenę produktu. W ten sposób oszczędzamy naszym klientom nerwów z przeciągającym się w nieskończoność postawieniem stanu surowego. W przeciągu tygodnia od złożenia zamówienia możliwe jest zmontowanie budynku na placu budowy. Odpadają przy tym automatycznie tynki wewnętrzne - elementy są całkowicie gładkie, tak że można od razu kłaść na nie tapety lub malować. Elementy mogą być wykonywane z dodatkiem różnych barwników naturalnych. Najczęściej, obok jasnoszarych elementów PRAEFA® można spotkać miłą, ceglastą barwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: 195.216.121.* 25.02.02, 13:52 Czy ktoś mógłby mi przybliżyć realne, orientacyjne koszty budowy domu ok. 150 m kwadratowych? W porównaniu z metodami tradycyjnymi - czy są one niższe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: koszty w sytemiee Praefa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 14:06 Koszty domu 150 m budowanego w systemie Praefa to około 200 tys pod klucz. Jakość ścian pozwala na znaczne skrócenie czasu i kosztów położenia izolacji termicznej budynku i struktury zewnętrznej. Odpada równanie powierzchni - koszty etapu spadają o około 20%. Jakość ścian i stropów pozwala na znaczne skrócenie czasu, kosztów malowania i tapetowania. Odpada szpachlowanie, tynkowanie i równanie - koszty etapu spadają o około 50%. Dzięki rurkom i puszkom elektrycznym w ścianach spadają koszty położenia elektryki w domu. Odpada kucie bruzd i gniazd - koszty etapu spadają o około 50% Dzięki bruzdom i otworom w ścianach i stropach spadają koszty położenia instalacji kanalizacyjnych, grzewczych i wentylacyjnych w domu. Odpada kucie - koszty etapu spadają o ok. 30% Materiał nie musi być sezonowany. Po zakończeniu montażu elementów PRAEFA® można natychmiast przystępować do dalszych prac (również wykończeniowych po zamknięciu stanu surowego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 14:41 Jeżeli chce Pani poznać dokładne koszty budowy domu, to zapraszamy do naszego biura ( z projektem).Na podstawie projektu robimy kosztorys, który obejmuje wycenę fundamentów, więźby dachowej, ścian i stropów z tynkiem, elektryką i bruzdami hydraulicznymi, okien i pokrycia dachu zarówno dachówką braas jak i blachodachówką. Oczywiście kosztorys jest gratis. Warszawa,Bartycka 26, pawilon Ekopan, pok.108 tel.22 840 39 97 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:29 właśnie buduję się w tym systemie.Genialny sposób na szybką, stosunkowo tanią, bezproblemową budowę. A co najważniejsze z najszlachetniejszej ceramiki!!!! Polecam. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
joola_m Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA 25.02.02, 14:03 Gość portalu: Karol napisał(a): > właśnie buduję się w tym systemie.Genialny sposób na szybką, stosunkowo tanią, > bezproblemową budowę. A co najważniejsze z najszlachetniejszej ceramiki!!!! > Polecam. > Karol Czy w związku z tym ze się budujesz w tym system, mógłbyś zdradzić faktycznie poniesione koszty i czy można by było zobaczyć ową budowę(choćby z daleka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: 158.66.46.* 01.03.02, 14:57 Widzę, że przedstawiciele firmy zrobili swoje, czyli zainteresowali systemem i cisza. Ogólny brak odpowiedzi na pytania. Może Karol pozwoli nam zobaczyć to dzieło sztuki budowlanej? Jeżeli dobrze zrozumiałam (w przeciągu tygodnia od dnia zgłoszenia,budowa pod klucz), to Karol już mieszka w tym arcydziele?! Zaintrygowała mnie ta technologia, w zw.z powyższym jutro jadę na Bartycką żeby dowiedzieć się coś więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Czy ktoś slyszał - TAK JA BYŁAM I WIDZIAŁAM IP: 158.66.46.* 07.03.02, 19:21 Byłam z projektem, zostawiłam i chyba powinnam o nim zapomnieć, że nie wspomnę o obiecanym kosztorysie. Nie dotrzymali umówionego terminu, nie zawiadomili o braku kosztorysu chociaż zostawiłam nr telefon, nie mają mojego projektu!!!!!!!!! Jeszcze chcecie więcej? Bo dla mnie to i tak już zbyt wiele dobrodziejstw tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś