Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:14
    Słyszałem o systemie budowy domów z keramzytu w dwa dni czy ktoś zna wiecej
    szczegółów?System nazywa się PRAEFA
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gosia Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:27
        Nasza technologia jest nie tylko sprawdzona i szybka, ale przede wszystkim
        bardzo elastyczna - budujemy bez jakichkolwiek ograniczeń modułowych. Od domków
        jednorodzinnych poprzez budynki wielorodzinne, przemysłowe po
        wielokondygnacyjne biurowce. Każdy element jest do wykonania i jest niezwykle
        lekki dzięki keramzytowi. Łuki, skosy, otwory, bruzdy, a nawet elementy wypukłe
        lub zaokrąglone. Przy komputerowym projektowaniu elementów w pracowni
        potrzebujemy jedynie planów architektonicznych budynku, oraz na życzenie
        klienta planów instalacji elektrycznej, grzewczej i kanalizacyjnej, celem
        naniesienia puszek i rurek elektrycznych oraz wszelkich innych otworów i bruzd.
        Transport i montaż są wliczone w cenę produktu. W ten sposób oszczędzamy naszym
        klientom nerwów z przeciągającym się w nieskończoność postawieniem stanu
        surowego. W przeciągu tygodnia od złożenia zamówienia możliwe jest zmontowanie
        budynku na placu budowy. Odpadają przy tym automatycznie tynki wewnętrzne -
        elementy są całkowicie gładkie, tak że można od razu kłaść na nie tapety lub
        malować. Elementy mogą być wykonywane z dodatkiem różnych barwników
        naturalnych. Najczęściej, obok jasnoszarych elementów PRAEFA® można spotkać
        miłą, ceglastą barwę.
        • Gość: Beata Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: 195.216.121.* 25.02.02, 13:52
          Czy ktoś mógłby mi przybliżyć realne, orientacyjne koszty budowy domu ok. 150 m
          kwadratowych? W porównaniu z metodami tradycyjnymi - czy są one niższe?
          • Gość: Gosia Re: koszty w sytemiee Praefa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 14:06
            Koszty domu 150 m budowanego w systemie Praefa to około 200 tys pod klucz.
            Jakość ścian pozwala na znaczne skrócenie czasu i kosztów położenia izolacji
            termicznej budynku i struktury zewnętrznej. Odpada równanie powierzchni -
            koszty etapu spadają o około 20%.

Jakość ścian i stropów pozwala na znaczne skrócenie czasu, kosztów malowania i
            tapetowania. Odpada szpachlowanie, tynkowanie i równanie - koszty etapu spadają
            o około 50%.

Dzięki rurkom i puszkom elektrycznym w ścianach spadają koszty położenia
            elektryki w domu. Odpada kucie bruzd i gniazd - koszty etapu spadają o około 50%

Dzięki bruzdom i otworom w ścianach i stropach spadają koszty położenia
            instalacji kanalizacyjnych, grzewczych i wentylacyjnych w domu. Odpada kucie -
            koszty etapu spadają o ok. 30%

Materiał nie musi być sezonowany. Po zakończeniu montażu elementów PRAEFA®
            można natychmiast przystępować do dalszych prac (również wykończeniowych po
            zamknięciu stanu surowego).
          • Gość: Beata Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 14:41
            Jeżeli chce Pani poznać dokładne koszty budowy domu, to zapraszamy do naszego
            biura ( z projektem).Na podstawie projektu robimy kosztorys, który obejmuje
            wycenę fundamentów, więźby dachowej, ścian i stropów z tynkiem, elektryką i
            bruzdami hydraulicznymi, okien i pokrycia dachu zarówno dachówką braas jak i
            blachodachówką. Oczywiście kosztorys jest gratis.
            Warszawa,Bartycka 26, pawilon Ekopan, pok.108 tel.22 840 39 97
      • Gość: Karol Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:29
        właśnie buduję się w tym systemie.Genialny sposób na szybką, stosunkowo tanią,
        bezproblemową budowę. A co najważniejsze z najszlachetniejszej ceramiki!!!!
        Polecam.
        Karol
        • joola_m Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA 25.02.02, 14:03
          Gość portalu: Karol napisał(a):

> właśnie buduję się w tym systemie.Genialny sposób na szybką, stosunkowo tanią,
          > bezproblemową budowę. A co najważniejsze z najszlachetniejszej ceramiki!!!!
          > Polecam.
          > Karol
          Czy w związku z tym ze się budujesz w tym system, mógłbyś zdradzić faktycznie
          poniesione koszty i czy można by było zobaczyć ową budowę(choćby z daleka)?

• Gość: Jola Re: Czy ktoś slyszał o systemie PRAEFA IP: 158.66.46.* 01.03.02, 14:57
            Widzę, że przedstawiciele firmy zrobili swoje, czyli zainteresowali systemem i
            cisza. Ogólny brak odpowiedzi na pytania.
            Może Karol pozwoli nam zobaczyć to dzieło sztuki budowlanej?
            Jeżeli dobrze zrozumiałam (w przeciągu tygodnia od dnia zgłoszenia,budowa pod
            klucz), to Karol już mieszka w tym arcydziele?!
            Zaintrygowała mnie ta technologia, w zw.z powyższym jutro jadę na Bartycką żeby
            dowiedzieć się coś więcej.
            Pozdrawiam
            • Gość: Jola Re: Czy ktoś slyszał - TAK JA BYŁAM I WIDZIAŁAM IP: 158.66.46.* 07.03.02, 19:21
              Byłam z projektem, zostawiłam i chyba powinnam o nim zapomnieć, że nie wspomnę
              o obiecanym kosztorysie.
              Nie dotrzymali umówionego terminu, nie zawiadomili o braku kosztorysu chociaż
              zostawiłam nr telefon, nie mają mojego projektu!!!!!!!!!
              Jeszcze chcecie więcej?
              Bo dla mnie to i tak już zbyt wiele dobrodziejstw tej firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka