Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

materac do łóżka

15.03.11, 11:15
    Witam.Kochani, zakupiłam materac spręzynowy- kieszeniowy- kokosowy z warstwą pianki na wierzchu i od spodu. Od początku wydzielał i nadal wydziela bardzo dziwny zapach, czyzby to od tego kokosu- zapach takiej gumy czy czegoś.Dodatkowo pianka pod pokrowcem zrobiła się już
    na brzegach p 3 miesiacach zółta - czy to nie za szybko.
    Kochani czy Wasze materace kokosowe też śmierdzą.Proszę o odpowiedż.
    Obserwuj wątek
      • Gość: boleo1 Re: materac do łóżka IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 16:14
        a gwarancja albo wymiana na nowy nie pomaga?

-
        czarter jachtów | apartamenty wrocław | sklep z zabawkami | połączenia samolotowe | porównywarka ubezpieczeń | katalog spa | centrum rozrywkowe dla dzieci | wakacje nad morzem | forum pokerowe | sklep internetowy | drobne panele podłogowe | Najpiękniejsze miejsca | zdrowie, uroda, aromaterapia | prezentacja maturalna | Producent ekranów LED
        • joanna9629 Re: materac do łóżka 15.03.11, 17:10
          Reklamacja wchodzi w grę, ale czy drugi kokosowy- sprężynowy nie będzie miał takiego zapachu.
          Sama już nie wiem co robić, a miał być materac na lata.
      • Gość: alex Re: materac do łóżka IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.13, 19:59
        Witam u mnie to samo materac śmierdzi i smród unosi się w całym domu reklamowałem po tygodniu przysłali rzekomo nowe ale śmierdzią dalej chyba trochę mniej narazie je wietrze co potem nie wiem.
        • 5zet Re: materac do łóżka 23.10.13, 23:09
          Cytat na temat mat kokosowych:
          "emitowany zapach stanowi naturalną inhalację" ;-). Kłopotliwa sytuacja- sprzedawca nie uprzedził, bo nie wiedział, że klientowi ten zapach nie odpowiada. Jest szansa, że z czasem zapach prawie zniknie. Ale nie jest to pewne. Ja poszukałbym porady u najbliższego Rzecznika Konsumentów. Sprzedawca nie poinformował w czasie sprzedaży o istotnej właściwości przedmiotu- o specyficznym zapachu. Jeszcze jeden cytat:
          Czynem nieuczciwej konkurencji jest oznaczenie towarów albo jego brak, które może wprowadzić klientów w błąd co do pochodzenia, ilości, jakości, składników, sposobu wykonania, przydatności, możliwości zastosowania, naprawy, konserwacji bądź innych istotnych cech towarów, a także zatajenie ryzyka związanego z korzystaniem z nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka