-
Ciekawa jestem jaki bedzie procent tych co sie wybrzydzaja, ze fuj i niby zywe,
a jaki tych ktorzy, tak jak ja uwielbiaja ostrygi.
Ostryga jest bardzo zdrowa i jest bomba energetyczna i z luboscia w kazda niedziele
wsuwam caly tuzin ostryg:)
-
Chcialabym tylko dodac, ze maslo do smarowania chleba do ostryg musi byc
solone co jeszcze bardziej podkresla smak.
-
Jak otworzyc swieze ostrygi? Czy tylko w sposob silowy? Bo nie daje rady.
-
Czy te, ktore sie je prosto z lodu z cytryna, pieprzem i winegretem sa
jeszcze zywe?
Bo mam sprzeczne informacje. Chcialabym wiedziec - bo ostatnio sie nimi
zajadam:))))
-
mój szanowny ukochany ma ostatnio ogromną ochotę spróbować ostryg i już nawet
zamówił je w sklepie. ze względów finansowych ilość będzie niewielka i w
związku z tym potrzebuję rady: jakie danie główne byście polecili do ostryg?
Na pewno coś lekkiego i nie-mięsnego (piątek) ale np smażona rybka nie bardzo
mi pasuje. Pomożecie?
-
bo ja uwielbiam, dla mnie niedziela bez ostryg to niemalze stracona
niedziela, choc mi nie wolno ze wzgledu na zbyt wysoka zawartosc jodu, u mnie
z tym jodem wrecz odwrotnie, trzeba jak najmniej
-
Hej!
Podsuncie jakies fajne miejsce w Warszawie , gdzie mozna zjesc ostrygi???
Dzieki A.
-
Bede bardzo wdzieczna ze wszelkie pomysly, jak smacznie przyrzadzic ostrygi,
jak mozna je dobrze udusic w winie i wszelkie inne warianty. Nie chce
informacji, jak je sie podaje na surowo, bo wiem, ale chetnie i z
wdziecznoscia przyjme jakies nowe pomysly czy wariacje na temat klasycznych
surowych ostryg z cytrynka.
-
Serwowal dzis ostrygi. I co ja widze i co slysze za madrosci pan
kucharz telewizorowy opowiada?
Ze po otwarciu on te ostrygi jak i muszle... normalnie myje zeby
byly czyste!!!
No malo nie spadlam z fotela z emocji, no takich dziwactw jak zyje
to jescze nie slyszalam, toz on wszystko co najlepsze w ostrydze
wyplukuje, to w tej wodzie ktora on wylewa sa zwarte
najwartosciowsze mikroelementy.
Jak to opowiem mojej pani hodowcy u ktorej od 15tu lat kupuje
ostrygi w kazda niedziele t...
-
Osobiscie jadam zywe z wodeczka. Bede mial dzisiaj goscia ktory uznaje tylko
wino, wiec moze zaistniec potrzeba podania wina. Mam pare godzin na nabycie i
ew. ochlodzenie, ale na ktorej polce mam szukac? Jezeli biale to jakie, czy
moze szampan? Jaki?
-
jak można zatruć 400 osób w restauracji na 40 miejsc?
-
dla najbardziej odjechanych z realiami kuchni kucharzy, ktorzy nam
wmawiaja jak i co mamy robic, a z czym my sie nie zgadzany z
przyczyn oczywistych.
Proponuje nazwac ten doroczny konkurs albo Zakalec Roku albo
Wyplukana Ostryga, do wyboru, prosze o glosowanie.
Moj numero uno, to Piotr Przykaza, za mycie ostryg, takiego
debilizmu nie jest w stanie nikt wymyslec!!!
-
Dzięki
-
Witajcie, mam ogromną prośbę o polecenie świetnego czerwonego wina pasującego
do ostryg. Liczę na waszą pomoc.
Z góry dziękuję.
-
Mam w nieodleglej perspektywie wakacyjne plany w miejscu, w ktorym wedlug
dobrego ("czyt. przetestowanego") przewodnika serwowany jest najlebszy homar
w basenie M. Srodziemnego. Okolica znana jest rowniez z innych
morskich "pychotek". Oczywiscie mam tez swoje winne plany zwiazane z tym
wyjazdem, ale ciekawy jestem waszych drodzy forumowicze przemyslen i
doswiadczen zwiazanych z przedmiotowym polaczeniem "wino i owoce morza".
Z winnym pozdrowieniem,
-
Potrzebuje jakiegos latwego do przyzadzenia dania, deseru majacego dzialanie
afrodyzjaka. Moze ktos mi cos doradzi? Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
-
TVN szykuje nowy program kulinarny ( a może już leci???) podobno ma
poprowadzic go Pascal Brodnicki. Zakochacie się!