Gość: NEMO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 17:26 Będę mieszkać przy ruchliwej ulicy. część okien wychodzi na dziedziniec. Czy również od tej strony będzie głośno??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowizdrza Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE 04.05.04, 18:34 ja też ale okna pcv 5 komorowe myślę że załatwia sprawę; jak ruchliwa jrest Twoja ulica; sa tramwaje ile pasów jezdni w jedną i drugą strone i na którym pietrze bedziesz mieszkać myślę że to może byc istotne przy wyborze w/w okien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 19:16 4 pasy, nie ma tramwajów, ale są za to autobusy i ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiker Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 05.05.04, 16:26 No to jak będą jeździć ciężarówki to i w nocy nie będzie wesoło. Zdaje się że jeśli budynek nie stoi daleko od ulicy to mozna odczuwać nawet drgania. Okna oknami, choćby najlepsze spalin nie zatrzymają bo wietrzyć musisz, to pewne jeśli nie chcesz się tam udusić oczywiście. Ja kiedys wynajmowałem mieszkanie przy ulicy i to wcale nie takiej ruchliwej (jedynie w godz. szczytu) i doszedłem do wniosku że jeśli będę kupywał mieszkanie to nigdy nie będę rozważał zakupu go w bloku przy ruchliwej ulicy, chocby nie wiem co mi cudownego o nim opowiadano. No coż kolego nie chcę cię zniechęcać ale w lecie to bedziesz musiał trochę głośniej słuchać telewizora a rano nie będziesz potrzebował budzika bo komunikacja rusza tak około 5 z minutami. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE 05.05.04, 16:40 Nie strasz Nema. Klimatyzacja w lecie załatwi sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K7 Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 18:17 Serdecznie współczuję. Właśnie z powodu okien od strony ulicy postanowiłam zmienić mieszkanie. Klima, oczywiście jest jakimś wyjściem z sytuacji, ale trzeba ją mądrze zaprogramować, bo spanie cała noc przy włączonej też do przyjemności nie należy. Większy problem robi się zimą, bo klimy nie ma sensu włączać, przy zamkniętych oknach żle się śpi, a samochody jeżdżą. Szczególnie męczący jest dźwięk przejeżdżających samochodów po mokrym asfalcie (tzn. po deszczu) nie ma siły zawsze mnie już ok. 4.00 - 5.00 obudzi, chociaż nie narzekam na problemy ze spaniem. I nie chcę Cię martwić, ale w 100% skutecznej metody na rozwiązanie tego problemu nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 19:10 Dzięki za wszystkie wypowiedzi, choć niezbyt mnie pocieszyliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:24 to juz tak na final, mieszkalem przy moscie poniatowskiego w wawie- bylo tak glosno ze nie slyszalem jak do mnie ktos mowil z drugiego konca pokoju.... a co do dziedzinca- jest lepiej, halas jest pod postacia szumu /dosyc sympatycznego, szczegolnie noca/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milly Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 00:26 zgadzam sie z przedmówcami mieszkałam przy jednej z głośniejszych i ruchliwszych ulic Warszawy, budził mnie 1 tramwaj - przy zamkniętym oknie! w lecie koszmar. czułam jakbym głuchła z dnia na dzień okna wychodzące na dziedziniec są nieco bardziej ciche, jednak latem, podobny koszmar!! faktycznie, klimatyzacja mogłaby pomóc:) Odpowiedz Link Zgłoś
sowizdrza Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE 06.05.04, 15:06 przesadzacie z tymi zamkniętymi oknami wystarczy że jedno bedzie nidomkniete ( nie kojarzyć z uchylonym; okna PCV a reszta zamknieta i mozna spać poza tym chyba pietro też sie liczy inaczej hałas sie rozchodzi; im niżej tym głosniej: (; ja mieszkac bedę wysoko i raczej hałas nie będzie mi tak doskwierał; dobre okna to podstawa ; z drugiej strony kto rano wstaje temu pan Bóg daje:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TELESFOR Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.racke.de / *.racke.de 07.05.04, 12:17 Podlacze sie do Was, bo wlasnie ten sam temat, a mi jakos nikt nie daje odpowiedzi : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=12020178 Jak z halasem na Zelaznej ? ("Centrum") Ciekawia mnie szcz. wyzsze pietra (od VII), w drugim 'etapie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzykon Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: 82.139.13.* 18.05.04, 23:35 Jeżeli to okna drewniane to polecam je uszczelnić uszczelką silikonową. Informacje na ten temat na str. www: www.oknosil.maxi.pl Innym wyjsciem jest założenie sazyb dzwiękochlonnych, ale to już wysoki koszt Ja zajmuje się uszczelnianiem i naprawą okien i gwarantuje, że uszczelnienie okien zmniejszy także hałas z ulicy. Jeżeli to okna skrzynkowe można dać podwójną uszczelke , ale myśle że to nie będzie konieczne. Pojedyńcza uszczelka już wystarczy. Z poważaniem Krzysztof Konfederak tel /0-76/ 854-12-37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: HAŁAS OD ULICY. PROSZĘ ODPISZCIE IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 14:58 Myślę, że nie! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś