Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Malowanie na starej farbie

IP: *.skynet.net.pl 17.06.11, 21:04
    Mam do powtórnego pomalowania na biało ściany pociągnięte również białą emulsją. Czy wystarczy je tylko przemyć przed kolejnym malowaniem, czy trzeba kłaść jakiś grunt?

I jeszcze jaką emulsję polecilibyście (dobry stosunek ceny do jakości)?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ... Re: Malowanie na starej farbie IP: *.pl 18.06.11, 13:03
        z pewnego forum :
        "Jeżeli stara powłoka dodrze się trzyma:nie odpada,nie pyli jest stosunkowo trwała.
        To nie jest konieczne gruntowanie "
        • Gość: gość Re: Malowanie na starej farbie IP: 194.15.124.* 28.09.11, 15:55
          My normalnie malowaliśmy na starej farbie (nie była nigdzie uszkodzona) i bardzo ładnie wyszło. Polecam zresztą poczytać. Ja malowałem magnatem (jedna z lepszych farb na rynku) - magnatfarby.pl

• ikaria80 Re: Malowanie na starej farbie 28.09.11, 22:05
        Umyj dobrze ściany i spokojnie maluj.Ja polecam Tikkurile.Znakomita farba za rozsadną cenę z możliwościa wyboru trzech rodzajów wykończeń.
      • Gość: jazzor Re: Malowanie na starej farbie IP: 79.162.127.* 29.09.11, 11:06
        Tylko napisz jeszcze w jakim stanie jest ta stara farba, czy nie kruszy się i nie odpada, jeżeli jest dobry stan to maluj bez problemów.

---------------------------
        artykuły do domu i ogrodu
      • roszpunka3 Re: Malowanie na starej farbie 29.09.11, 13:32
        Czasem trzeba zdrapać starą farbę i dobrze umyć ścianę aby nowa farba dobrze pokryła scianę, albo żeby farba się trzymała i nie odpadała (nie kruszyła się) po jakimś czasie. Trochę bezsensu jest według mnie malować na starej farbie.
      • deccoarts Re: Malowanie na starej farbie 29.09.11, 14:53
        Nie wystarczy zmyć tłuszcz i inne zanieczyszczenia i można malować.
        Czym to zmyć? Najlepiej płynem do naczyń.
      • darecki_s Re: Malowanie na starej farbie 29.09.11, 17:34
        u mnie w moim kochanym rodzinnym mieszkanku, moja mama zawsze malowała (co rok albo dwa) na starej farbie, nigdy żadna warstwa nie odchodziła, od lat 80's :D i nie odchodzi do tej pory:P
        Jak używałeś dobrych farb to będzie git:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka