Gość: jarecki IP: *.home.aster.pl 27.06.11, 14:11 Czy korzystacie z takich zintegrowanych instalacji domowych jak np.system Z-Wave? Słyszal ktoś w ogole o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
virot Re: Inteligentny dom-instalacje 29.06.11, 11:21 Ja jesienią ustawiam piec, żeby zaczął nagrzewać dom na godzinę zanim przyjdę z pracy. Jeżeli oczywiście taką funkcję można zaliczyć do systemu inteligentnego domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogończyk Re: Inteligentny dom-instalacje IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.13, 08:50 Z-Wave z tego co wiem to technologia używana w bezprzewodowych systemach automatyki domowej. Wykorzystuje ją bodajże Fibaro, ale większość monterów nadal uznaje wyższość systemów opierających się na instalacji kablowej. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulakot Re: Inteligentny dom-instalacje 18.03.18, 19:16 A jakie urządzenie wybrałeś do sterowania systemem? Ja mam Ipada a do niego stację dokującą Viz-Art: www.viz-art.pl/oferta/stacje-dokujace-do-ipadow/. Nie narzekam tym bardziej, ze Ipad sprawdza się idealnie a stacja wygląda bardzo designersko. Odpowiedz Link Zgłoś