Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Farba do boazerii

IP: *.devs.futuro.pl 03.07.11, 16:38
    Czesc,

Chcialbym pomalowac boazerie na bialo i potrzebuje waszej pomocy jezeli chodzi o farbe. Mam pistolet do malowania, ktory podlacza sie do pradu dlatego nie mozna byc farba latwopalna. A tu kazda olejna jest latwopalna ...

Czy w ogole malowania boazerii na bialo ma sens i czy efekt w waszym przypadku podobal sie wam, czy to by tylko stracony czas?
    Obserwuj wątek
      • basikbasikbasik Re: Farba do boazerii 08.07.11, 12:11
        100% krycie ma farba alkidowa, musisz tylko sprawdzić na puszce czy dozwolone jest w jej przypadku malowanie pistoletem. Wiem że Beckers wprowadził ikonki na puszkach odnośnie metod malowania. Farba alkidowa ma ten plus że jest duży wybór kolorów z wzorników i można sobie zrobić odcień na zamówienie w mieszalni farb.
        Odnośnie kolorów znalazłam ciekawy artykuł z numerami farb, może się przyda:
        vintageshabbychic.blogspot.com/2011/06/sypialnie-przykadowe-kompozycje.html
        • vievior Re: Farba do boazerii 11.07.11, 09:21
          Farba alkidowa to jest to samo co farba olejna. Jest to łatwopalna farba na rozpuszczalniku. Wiąże się to z długim czasem schnięcia i nieprzyjemnym zapachem. Wewnątrz mieszkań najlepiej używać emalii akrylowej- jest wodorozcieńczalna, bezzapachowa i charakteryzuje się krótkim czasem schnięcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka