Gość: Jerry IP: *.warszawa.mm.pl 15.09.11, 12:55 Koniecznie Państwo powinno wejść w ten segment. Najlepiej wykupując wszystkie stare mieszkania od dev. co pozwoli im utrzymać wysokie ceny. W innym razie nie będzie się żyło lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gracuszek Re: Pora na czynszówki 15.09.11, 13:30 Oj chyba Rząd tak na to nie patrzy. Szczególnie teraz w kryzysie jest to mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Zobaczymy... IP: *.warszawa.mm.pl 15.09.11, 13:55 ...stawiam dolary przeciwko orzechom, że coś tam lobby dev. sobie wykręci. Chyba, że władza się zmieni (i też może być różnie). Odpowiedz Link Zgłoś
agataexpress Pora na czynszówki 15.09.11, 13:44 Fajnie by było, żeby rząd cos zrobił w sprawie mieszkań, ale ci którzy nie płacą i demolują mieszkania, zwłaszcza jesli do nich nie należą nie mogą żyć na koszt właściciela, niezaleznie czy to jest gmina czy prywatna osoba, może własnie nadszedł czas rozliczyć się z niechcianymi lokatorami prosze poczytać na moim blogu na gazeta.pl agataexpress.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masakra Pora na czynszówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 09:00 Mieszkam w Łodzi - najbrzydszym mieście w Polsce. Gdy się zejdzie z głównych ulic straszą rozsypujące się kamienice, w których ludzie nie mają zapewnionych podstawowych udogodnień cywilizacyjnych (zimą temperatura ledwo przekracza 10 stopni, chyba że kogoś stać na ogrzewanie po 500-1000 zł miesięcznie, na ścianach rozrasta się grzyb, nie ma łazienek, toalety są na korytarzu lub w podwórku, nie działa kanalizacja - ogólnie bród, smród i rozpacz). 4 lata temu skończyłam studia, rozpoczęłam pracę, spodziewam się dziecka i mieszkam z chłopakiem w 30-metrowej przybudówce do kamienicy, w której warunki są opłakane. Nie stać nas na kredyt hipoteczny i boję się jak będzie alej wyglądało to nasze życie w przyszłości, u rodziców jest za mało miejsca (pokoik 8m2 na 3 osoby??). I tylko z rozmarzeniem słucham i czytam jakie warunki dla osób w podobnej sytuacji istnieją w Danii, Niemczech czy innych cywilizowanych krajach - gdzie na każdego członka rodziny przysługuje 1 pokój, a nie 5m2 jak u nas, mieszkanie można wynająć za 20% pensji a nie 80% (nie wiem czy moja pensja by wystarczyła na wynajem mieszkania gdybym była sama) i nie trzeba się martwić o higienę i zamarzanie zimą. Nie wiem czy się śmiać i cieszyć, że nie jest gorzej... czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu dup a 26.06.12, 14:33 I tylko z rozmarzeniem słucham i czytam jakie warunki dla osób w podobnej sytuacji istnieją w Danii, Niemczech czy innych cywilizowanych krajach - gdzie na każdego członka rodziny przysługuje 1 pokój, a nie 5m2 jak u nas, mieszkanie można wynająć za 20% pensji a nie 80% (nie wiem czy moja pensja by wystarczyła na wynajem mieszkania gdybym była sama) i nie trzeba się martwić o higienę i zamarzanie zimą. Nie wiem czy się śmiać i cieszyć, że nie jest gorzej... czy płakać. ---------------- jak będziesz tak efektywna jak Duńczycy - będziesz żyłą tak samo. Dwa - kto Ci broni rzucić w cholerę syfiaste 3 kąty w Łodzi i przenieść się do Warszawy, Gdańska czy na Śląsk? Tam więcej pracy i wyższe płace. Pracy trzeba SZUKAĆ - jak robią ludzie np w stanach. Uciekaj z Łodzi zamiast narzekać na forum... Brutalnie. Ale z życzliwości... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ladyinn Pora na czynszówki IP: *.centertel.pl 25.06.12, 21:47 A dlaczego gminy nie podpisuja umow z developerami na zasadzie zamiany, gmina daje grunt, priv develop buduje miezkania, z czego rownowartosc gruntu oddaje w lokalach - i wszyscy byliby zdowoleni Odpowiedz Link Zgłoś