Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie min 80m

• katarzyna.s.ki Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 03.12.12, 12:29
        Oprócz kwestii rozplanowania pomieszczeń i metrażu domu zwróć także uwagę na dobór instalacji w domu. Szczególnie ważne są instalacje ogrzewania i przygotowania cwu. To tutaj dom generuje największe koszty eksploatacyjne. Ważna jest także technologia budowy domu oraz zaproponowane rozwiązania termoizolacyjne. Pamiętaj, że zawsze można adaptować projekt gotowy do własnych pomysłów. Część pracowni projektowych posiada taką usługę bezpłatną.
        • janekwi86 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 07.12.12, 10:06
          > Ważna jest także technologia budowy domu oraz zaproponowane rozwiązania termoizolacyjne

i nie tylko, wazne jest tez odpowiednie usytuowanie domu na działce ze względu na strony świata - zeby dom byl odpowiednio oświetlony z odpowiedniej strony,

> Pamiętaj, że zawsze można adaptować projekt gotowy do własnych pomysłów. Część praco
          > wni projektowych posiada taką usługę bezpłatną.

Z tym adaptowaniem to jest różnie, ja chciałem sobi etroszke powiekszyc metraz w domu czterospadzistym i niestety ta usługa by mnie kosztowała ponieważ była to znaczna ingerencja w konstrukcje i architekt nie chciał tego zrobic za darmo lub za pół darmo wiec zrezygnowałem i szukając dalej znalazłem inny projekt bardzo zblizony do moich oczekiwań na stronach dom.pl (ktos juz wczesniej wspominal o tej strone) i generalnie bylem bardzo zadowolony z obsługi i czasu realizacji wiec polecam. maja wybór na kilka godzin szukania... czasem troche to maczące bo niewiadomo na co sie zdecydować ale wracając do tematu możliwości są ale nie warto szaleć lepiej poszukać troche dłużej i napewno sie cos znajdzie tak jak w moim przypadku,
          jak bedzie gotowy to wysle zdjęcia bo jak narazie nie jest twarzowy w stanie surowym a dodatkowo szukam juz projektu ogrodu bo jak wiadomo najlepiej jak sie ma juz to zaplanowane wczesniej zeby pociągnąć np instalalacje oświetleniową i nawadniającą puki roboty w toku.
          pozdrawiam i życze udanych łowów.
          • katarzyna.s.ki Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 07.12.12, 10:49
            Tak, jeśli zmiany byłyby zbyt duże - wówczas trzeba dopłacić. Jednak większość pracowni, aby pozyskać klienta, dopuszcza adaptacje w cenie projektu.
        • kiku0066 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 20.03.16, 21:36
          Cześć :) Budowałem w zeszłym roku ten wybieramprojekt.pl/projekt-domu-gaja-2-dl17/ . Budowa nie wyniosła mnie wiele więc mogę polecić :)
      • Gość: lena Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 13:51
        My bardzo długo szukaliśmy projektu. Patrzeć na to co dla nas jest praktyczne,i warto też przeanalizować koszty, oczywiście projekt też musi nam się podobać
        Ostatecznie zdecydowaliśmy sie na pracownię Dom Dla Ciebie i projekt domu Franek
        Polecam pracownie, duży wybór projektów - bardzo zróżnicowanych od tradycyjnych po nowoczesne i bardzo dobra obsługa.
        Pozdrawiam
      • Gość: lena Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 13:53
        My bardzo długo szukaliśmy projektu. My patrzyliśmy na to co jest dla nas jest praktyczne,warto też przeanalizować koszty, oczywiście projekt też musi nam się podobać wizualnie.
        Ostatecznie zdecydowaliśmy sie na pracownię Dom Dla Ciebie i projekt domu Franek
        Polecam pracownie, duży wybór projektów - bardzo zróżnicowanych od tradycyjnych po nowoczesne i bardzo dobra obsługa.
        Pozdrawiam
        • Gość: Lena Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 13:54
          Bardzo długo szukaliśmy projektu, patrzyliśmy na to co jest dla nas jest praktyczne,warto też przeanalizować koszty, oczywiście projekt też musi nam się podobać wizualnie.
          Pozdrawiam
      • architekt_warszawa Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 11.04.13, 11:31
        Polecam projekt domu OPA - domyprojekty.com/13-projekt-domu-opa-2.html
        • katarzyna.s.ki Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 14.04.13, 20:29
          Na rysunkach w danym projekcie brak jest opisu przegród budowlanych. Myślę, że poza rozkładem pomieszczeń w budynku ważnym aspektem decydującym o wyborze projektu jest także proponowana technologia budowy oraz odpowiednie materiały budowlane, czy grubość całej przegrody. Inwestor może wówczas zadecydować o ewentualnych modyfikacjach projektu lub wybrać inny, spełniający jego oczekiwania.
      • Gość: Samosia Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 12:15
        Fajna wyszukiwarka domów tanich w budowie wybieramprojekt.pl/szukam-projektu-taniego-w-budowie,parterowego-z-poddaszem,o-powierzchni-ponizej-150m2,z-garazem-jednostanowiskowym/
        • katarzyna.s.ki Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 22.06.13, 12:23
          To czy dom będzie tani w budowie zależy od kilku czynników. M. in. od powierzchni zabudowy, czy użytkowej. Od ilości okien, usytuowania budynku względem stron świata, wyboru instalacji, materiałów budowlanych i termoizolacyjnych.
      • Gość: Tomek Projekt Kiel pracowni Domea IP: *.30.27.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.13, 12:45
        A ja polecam projekt Kiel pracowni www.domea.pl - właśnie buduję... :)

Link do projektu
        www.domea.pl/PL/projekty/pokaz/132
        Wychodzi nieco ponad 80m2 ale wnętrze wygląda na komfortowe jak na ten metraż...
        Sam dom nie ma zbytnio skomplikowanej formy, najdroższy będzie dach ( w tej wersji wilospadowy) można łatwo przerobić na standard energooszczędny.
        Sam zwiększyłem grubości izolacji do 30 cm styro na ścianach zew. oraz 40 cm wełny na suficie - już nie mogę się doczekać momentu kiedy się wprowadzę!

pozdrawiam
        Tomek
        • katarzyna.s.ki Re: Projekt Kiel pracowni Domea 26.08.13, 11:49
          A o jakich parametrach technicznych zastosowałeś wełnę mineralną? Oprócz samej grubości, przy wyborze wełny mineralnej ważny jest także współczynnik przewodzenia ciepła.
      • Gość: gościówa dom tani w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 14:54
        proponuję projekty: dom w zieliskach, miniaturka, z71,z14. Małe tanie w budowie i ładne :)
        • katarzyna.s.ki Re: dom tani w budowie 21.10.13, 11:37
          Proszę też zwracać uwagę, czy będzie tani w eksploatacji. Najważniejsze na co należy położyć nacisk przy budowie domu, to termoizolacja, instalacje, sposób ogrzewania budynku.
      • Gość: Dawid S. dom do 100m2 IP: *.anfa.net.pl 03.01.14, 19:57
        archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-borowkach-2-ver-2/ma7f1f8a38afe9,2706
        Bardzo fajny dom, idealny jako baza na indywidualny projekt.

Pozdrawiam Dawid S.
      • kuurak Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 17.01.14, 10:09
        Moim zdaniem zadanym kryteriom idealnie odpowiada projekt maja z dominanty:
        www.dominanta.pl/projekty-domow/maja
        Mi osobiście bardzo podoba się przejście z garażu do domu przez kotłownię oraz stosunkowo duży do całej powierzchni domu - salon.
      • mam-sklad.pl Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 18.01.14, 09:04
        Zobacz ile kosztowała budowa domów innych inwestorów. W tym miejscu podana jest nazwa projektu, z jakich materiałów dom został wybudowany i koszt budowy domu.
      • Gość: barkot Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 11:56
        Jakie masz marzenie i jaka działke,my mamy 1200m2,wybieralismy ok.9 mies, chcielismy parterowy 3 sypialnie/na poczatku wybieralismy 2/ a tu ciagle cos trzeba było zmienic byla SOFIA, FRANCZI,na Fiolkowej 2, Z136, Z8 i inne ale juz zaczynamy Z273 z garazem 101m2 jest super,wszystkie przyłacza i adaptacje gotowe,Juz czujemy sie jak w tym domu. Złozone dokumenty do gminy i czekamy,chcemy szybko i na Wigiie juz tam.
      • pesston Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 29.05.15, 06:55
        Jeśli chcecie wybudowac bardzo mały domek to proponuję zastanowić się nad programem mieszkanie dla młodych. Wiele osób błędnie myśli,że jest on możliwy wyłącznie przy kupnie mieszkania w bloku. Można jednka wybudować dom. Zasady dofinansowania są trochę inne a pieniądze wypłacane w trakcie budowy domu.
        Na stronie znajduje się artykuł:
        www.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/jakie-dokumenty-sa-wymagane-aby-otrzymac-dofinansowanie-do-mieszkania
      • mickey53 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 16.10.15, 15:31
        Są gusta i guściki. Z mojej strony mogę podać Ci miejsce , gdzie ja kupowałem projekt domu i jestem w pełni usatysfakcjonowany końcowym efektem. !08 metrów kwadratowych, mały ale własny www.e-domy.com.pl/e_111.html?idk= . Mają dużo propozycji różnych projektów, od małych do wielkich, można coś dla siebie znaleźć .
      • bigosssik Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 15.02.16, 19:41
        Najwazniejsze zeby dom mial powtazalna konstrukcje oraz ogolnodostepne materialy. Fajny projekt domu widzialem na stronie www.uarchitektow.pl
        Prosta konstrukcja powtazalnosc to jest wazne:
        uA5
        www.uarchitektow.pl/projekt/uA5,6364
        uA3
        www.uarchitektow.pl/projekt/uA3,6362
      • kamil.m85 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 16.02.16, 11:46
        Witam, jestem tu nowy. Możecie mi powiedzieć ile mniej więcej będzie mnie kosztował projekt architektoniczny domu jednorodzinnego? Chcę się przygotować do rozmowy z architektem.
      • jakzmniejszycrachunki Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 04.03.16, 00:24
        Sama mozesz zbudowac
      • jakzmniejszycrachunki Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 04.03.16, 00:25
        Sama mozesz zbudowac bez kredytu zobacz sobie to Facebook.com/zbudujsamdom dobre rozwiazanie
      • garochamp30 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 11.08.16, 12:31
        jakiś czas temu skończyliśmy budowę naszego domku, budowaliśmy dla 2 osób, dzieci już wyfrunęły, więc nie mieliśmy zbyt dużych wymagań, jedynie żeby nam na stare lata było wygodnie, a i żeby wnuki miały gdzie biegać w wakacje :) dzieci nam znalazły firmę Fasada Plus i dzięki ich programowi Domy Dla ludzi powstał nasz zgrabny domek :) projekt też był od nich.
      • agnieszkaaa22 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 18.09.17, 12:20
        Pamiętam, że moja kuzynka podczas budowy domu korzystała ze strony dyskontprojektow.pl/ gdzie znalazłam gotowy projekt pięknego dom za chyba 900zł. Teraz przyszła na mnie kolej z budową i po zorientowaniu się w cenach projektów domu też zamierzam skorzystać z tej strony.
        Pozdrawiam ciepło :)
        • pabloby Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 21.11.18, 13:04
          Tanich projektów domów można poszukać zawsze na stronie pracownia-projekty.dom.pl/ . Gotowe projekty są tanie i bardzo zróżnicowane dzięki czemu znajdziemy bez trudu projekt dla nas. Dodatkowo od razu można zobaczyć ile będzie nas kosztowało wybudowanie domu w stanie surowym co pozwoli nam już oszacować koszt tego przedsięwzięcia.
          • michas70 Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 04.01.19, 22:06
            Tanie projekty w budowie to są projekty indywidualne. A tanie domy to są z katalogu. Lobby typówek widzę, że dobrze sobie radzi na tym forum. Mam wrażenie , że są tutaj same ruskie trolle, które siedzą i 24h na dobę lobbują projekty z gazetek dla nieświadomych klientów.
      • arbeli Re: Jaki projekt domu bardzo taniego w budowie mi 22.07.22, 13:12
        Bardzo dobry specjalista pacal.pl/korzysci-z-projektowania-domu/ polecam się umówić.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka