Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stomatolog w bloku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 09:30
    witam wszystkich, mam pytanie dotyczące gabinetu stomatologicznego w bloku,
    czy takie sąsiedztwo jest uciążliwe?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ania Re: stomatolog w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 09:47
        Wyobrażam sobie, że tak. Jeśli przez ściany słychać odgłosy kasłania, kichania itp. to co dopiero świdra borującego zęby.... Brrrr
      • Gość: ewcia Re: stomatolog w bloku IP: *.azoty.pulawy.pl 15.12.11, 11:00
        Mieszkam w bloku z gabinetem stomatologicznym uż 17 lat. Gabinet jest sąsiednim mieszkaniem, do którego wchodzi się z zewnątrz, przerobiony został balkon na odrębne wejście.
        Całe urządzenie stomatologiczne (z silnikiem) jest umieszczone w piwnicy, pod gabinetem, pracuje cicho, słychać go jak się wejdzie do piwnicy (jest to raczej czasowe włączanie, a nie ciągła praca, a odgłos to taki jak byś włączyła odkurzacz), w mieszkaniu i na klatce schodowej nic nie słychać.
        Co do okrzyków wydawanych przez pacjentów, to raczej wielka przesada ( no chyba że stomatolog to jakiś rzeźnik, który nie wiadomo co robi). Chyba że mieszkasz w bloku z tak cienkimi ścianami, że słyszysz wszystko co mówią sąsiedzi. Obecnie pacjenci jak się boją bólu to po prostu proszą o znieczulenie.
        • Gość: x Re: stomatolog w bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 11:34
          gorzej pewnie jest wtedy, gdy kogoś nie można znieczulić....
          • Gość: ania Re: stomatolog w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 12:35
            Gość portalu: x napisał(a):
            > gorzej pewnie jest wtedy, gdy kogoś nie można znieczulić....
            ...albo gdy urządzenia nie są umieszczone w piwnicy, tylko w mieszkaniu...
        • Gość: blondi Re: stomatolog w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 16:56
          Dobrze, że doczytałam o piwnicy. Chciałam zapytać na którym piętrze znajduje się gabinet ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka