Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna?

18.04.12, 18:12
    Witam,

od dłuższego czasu szukam dogodne krzesło do biura. W pracy siedzę praktycznie ponad 10 godzin dziennie i od samego siedzenia cierpię na bóle pleców. Tydzień temu znalazłam jakieś krzesła do biura, które są ponoć zdrowotne. Nazywają się Spinalis . Czy może ma ktoś doświadczenie z tymi biurówkami? Warto kupić? Dzięki Dorota
    Obserwuj wątek
      • Gość: Matig54 Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.tmcz.cz 25.04.12, 14:14
        Pani Doroto, osobiście jak najbardziej polecam, ponieważ od 2009 roku posiadam owe krzesło. Wcześniem miałem spore problemy z kręgosłupem, ponieważ pracuję jako programator i siedzę 7-10 godzin dziennie. Krzesło polecił mi fizjoterapeuta, którego niestety byłem zmuszony odwiedzić. On właśnie miał bardzo dobre doświadczenia z krzesłami Spinalis, ponieważ sam je używał. Nie ukrywam, że koszty są wysokie, jednak ponownie bez wahania zakupiłbym go. Po kilku tygodniach bóle pleców zniknęły a dziś mam święty spokój. Dla uzupełnienia - ja posiadam typ Spinalis Hacker, ale z tego co wiem, to dla kobiet nadaje się inny, tylko nie wiem dokładnie który, lepiej niech Pani zapyta sprzedawcę.

Pozdrawiam i życzę zdrowych pleców :)
        • lik-us Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? 29.04.14, 10:16
          Cierpiałem na straszne bóle pleców podczas pracy przy komputerze, można powiedzieć, że codziennie brałem coś przeciwbólowego. Długo szukałem krzesełka które spełni moje oczekiwania, znalazłem SpinaliSa i sprawdza się wzorowo.Plecy bolą rzadko, a jak już bolą to po 10 godzinach siedzenia. Krzesła warte polecenia.
          • spinalis.wroclaw Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? 19.11.14, 12:46
            Dzień dobry Państwu,

polecamy zapoznanie się z dwoma krótkimi filmami nt. aktywnego siedzenia oraz dbania o kręgosłup w pracy.

Filmy znajdą Państwo pod adresami:

www.poradnikzdrowie.pl/filmy/aktywne-siedzenie,0_zbrj2mhh/

www.poradnikzdrowie.pl/filmy/kregoslup-w-pracy,0_qtbc12lb/

Z poważaniem,

Krzysztof Socha - Zalewski
            Dyrektor na Dolny Śląsk
            email: wroclaw@krzesla-zdrowotne.pl
            tel.: 503 53 50 83
        • terazbers Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? 28.08.15, 09:11
          Takie krzesła to dobra sprawa przede wszystkim że krzesła biurowe wrocław to podstawa pracy w biurze. Trzeba w to zainwestować zeby nie mieć problemu z kręgosłupem.
      • Gość: Paweł Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: 178.218.224.* 13.05.12, 21:19
        Witam,

z krzesłami zdrowotnymi Spinalis mam długoletnie doświadczenie. Kupiłem go kilka lat wstecz a dziś sobie nie wyobrażam pracy siedząc na normalnej biurówce. Dla ciekawości, moja żonka też używa krzesło Spinalis i jej chroniczne bóle głowy, na które cierpiała zniknęły. Bez zastanowienia polecam, są to fantastycznie krzesła.

Pozdr.
      • 40dorota Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? 21.05.12, 10:08
        Witam,

dziękuję serdecznie za informacje. Chyba naprawdę to fajne krzesełko. Chciałam jednak jeszcze zapytać, czy krzesełka Spinalis można używać mając skoliozę? Pomagają?

Dzięki
        • Gość: komarek Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.232.broadband9.iol.cz 22.05.12, 13:37
          Faktycznie krzesełko jest świetne. Nie wiem czy pomaga od skoliozy, ale najprościej w świecie nie uszkodzi. Mam skoliozę a krzesło Spinalis używam jakiś rok, co prawda nie byłem na badaniach, więc nie wiem czy coś zmieniło się z moim skrzywieniem kręgosłupa, ale napewno mnie nie boli a spokojnie sobie przesiedzę cały dzień w pracy. Naprawdę cudo.
        • Gość: Arkek Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.147.247.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.12, 19:58
          Cześć,

mnie osobiście krzesełko pomogło od skoliozy. Oczywiście nie zupełnie, ale po ostatnich badaniach nie mam już takie zakrzywienie. Jeżeli Pani zakupi, to niepożałuje. Dziś to również czuję różnice siedząc w restauracji na normalnych krzesłach i na krześle Spinalis, nogi mi nie drętwieją jak wcześniej.
      • Gość: gość Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 17:13
        Ja nie znam tego krzesła akurat ale widziałam fajne propozycje krzeseł i foteli biurowych np. tutaj: krzesła biurowe- fajne pod względem kolorystyki ale i także ceny i wygoda gwarantowana :)
      • Gość: Natalia Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.home.aster.pl 15.06.12, 16:43
        Porządne krzesła konferencyjne można zawsze tanio kupić w hurtowni.
        • Gość: Szyman Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.tmcz.cz 10.07.12, 12:44
          Jestem fizjoterapeutą a takie krzesełka, które Pani poleca się absolutnie nie nadają do długiego siedzenia, podobnie jest z krzesełkami, które proponuje "gość". Ze względu na to, że nawet podczas siedzenia w pracy jesteśmy cały czas w ruchu, krzesła ergonomiczne należałoby ustawiać z każdym ruchem. Są one lepszym wariatem od najtańszych biurówek, ale tak czy owak są one nie wystarczające. Od jakiegoś czasu zajmuję się alternatywami w fizjoterapii i powiem szczerze, że krzesła zdrowotne spinalis są naprawdę świetnym rozwiązaniem. Miałem rówież okazję je wypróbować i jestem zachwycony. Niedługo napewno jedno kupię do gabinetu.
          • Gość: gruba Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.nplay.net.pl 27.12.12, 09:55
            Problem w tym, że Twoja opinia może być nieobiektywna - adres z którego piszesz pojawia się także w innych wypowiedziach w tym wątku...
      • Gość: Mag Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.telpol.net.pl 16.07.12, 21:54
        Ja znam te krzesełka, bardzo udany produkt. Dwa lata wstecz je dla nas kupił szef i do dziś są wszyscy zadowoleni. Jestem zwolennikiem zdrowego trybu życia więc się cieszę, że również w Polsce zaczyna być o krzesłach zdrowotnych Spinalis głośno, ponieważ wcześniej był problem z zakupem i przede wszystkim, że nawet specjaliści oceniają je pozytywnie. Oczywiście polecam, nie pożałujesz.
        • Gość: gosc Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? IP: *.net.stream.pl 11.09.12, 13:27
          SpinaliS to dobre krzesła, ale bardzo drogie. U jednego z fizjoterapeutów widziałem ostatnio krzesło z tym samym systemem ruchomego siedziska (i z możliwością blokady), ale sporo tańsze. o takie: internohd.pl/pl_basic
      • Gość: Danuśka Re: lepiej kupić krzesło w salonie mebli biurowyc IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 13:27
        a włąsnie że są, ja mam to krzesło SpinaliS Apollo i jest super, mam je od ponad roku bo dostałam w prezencie jeszcze zza granicy, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam jakieś bóle pleców, chyba tylko kiedy w aucie siedzę albo na kanapie skrzywiona. Jeśli dużo pracujesz siedząc to takie krzesło jest fantastyczne. Polecam.
        • wiktoriamarczuk Re: lepiej kupić krzesło w salonie mebli biurowyc 29.04.13, 22:46
          ja takie krzesło ergonomiczne kupowałam swojemu synowi na Ergo Expert, bo akurat tam mi pasował i design i cena - niestety takie krzesła bywają drogie, więc szukałam czegoś w przystępnej cenie
      • Gość: GOŚĆ fajne drogie krzesło IP: *.devices.net.pl 07.02.14, 23:43
        Krzesła generalnie są dla dupy,fajne ale za wstawiony z amora kawałek spręzyny płacić 2 tys.lekka przesada tworzy si nowa sekta typu zepter itp.
        • Gość: Roman Re: fajne drogie krzesło IP: *.143.242.75.ultranet.net.pl 11.03.14, 13:20
          Sprawdz co mowisz, ja cierpialem z powodu dyskopatii i bardzo mi pomoglo to krzeslo - to jest po prostu inwestycja w zdrowie. Jak kogos nie stac to trudno. Chytry dwa razy traci, a nie ma wazniejszej rzeczy niz zdrowie. Jak Pan posiedzi na krzesle 20 lat tak jak ja to moze Pan kiedys to doceni.
          • michal.877 Re: fajne drogie krzesło 26.03.14, 11:58
            Ja także posiadam krzesło Spinalis, 4 lata temu męczyłem się okropnie z bólem pleców. Siędzę długo przy komputerze ze względu na pracę (jestem grafikiem) i od czasu do czasu wybieram się na masaże do znajomego kręglarza. To od niego usłyszałem o krzesłach. Cena wysoka ale odłożyłem w ciągu 6 mc pieniądze i kupiłem model Hacker. Polecam wszystkim bez wyjątku. Na prawdę wysoka jakość, a plecy zdecydowanie lepiej.
      • wronka-w Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? 22.04.14, 13:45
        Jednym słowem RE WE LA CJA !! Używam krzesła od niespełna 2 miesięcy, a już widać zdecydowaną różnicę. Wcześniej nie mogłem wysiedzieć 6 godzin w pracy, a teraz po 8 nic nie czuję. Polecam wszystkim osobom z bólami pleców.
      • Gość: Mariola85 SpinaliS IP: *.161.227.176.static.rdi.pl 24.04.14, 13:13
        Na skoliozę najlepsze krzesło na świecie to krzesło SpinaliS. Pomogło mi bardzo, nie skarżę się na bóle pleców. A badania wykazały, że działa lepiej niż się spodziewałam.
      • anonim_333 Spinalis - nie polecam ! 16.10.14, 16:16
        Chcielibysmy przestrzec wszystkich myślących o zakupie krzesła Spinalis. Otóż, zwiedzeni opiniami w internecie - mówiącymi o wysokiej jakości - zamówiliśmy krzesło do firmy za kwote ponad 3 tys zł. Przysłano nam krzesło uszkodzone i wyglądające na używane. Na podramienniku był zadarty plastik, tak, że uniemożliwiał swobodne ułożenie ręki, w obiciu krzesła byla widoczna dziura, nieestetycznie naklejona plakietka firmowa odklejała się, na stelazu krzesła widniały rysy jak po wielokrotnym uzywaniu. Oczywiście postanowiliśmy produkt wymienic. Mimo prosby o nowy model, przywieziono nam elementy zamienne, co bylo dla nas wielkim zaskoczeniem wraz z WD-40. Obsluga klienta jak i jakosc produktu mozna smialo porownac do tanich produktow rodem z Tesco. Tak samo okres gwarancji jak za tak wysoka cene jest stosunkowo krotki - bo tylko 12 miesiecy - wiec jestesmy pewni, ze po tym czasie krzeslo juz nie bedzie zdatne do uzycia. Pragniemy podkreslic, ze czujemy sie bardzo rozczarowani i niezadowoleni z obslugi oraz jakosci produktu, pomimo, wczesniej przegladanych dobrych o firmie opinii. Nigdy wiecej nie zamowimy zadnego produktu z firmy "MEDEXO PL Sp. z o.o." i zdecydowanie odradzamy !
        • spinalis.wroclaw Re: Spinalis - nie polecam ! 18.10.14, 16:39
          Dzień dobry Państwu,

uważam, że piszą Państwo straszne bzdury i po prostu są Państwo z konkurencji, bądź są Państwo zawiedzeni, bo nie byli Państwo w stanie sobie pozwolić na nasze krzesło. Gdybyście Państwo wiedzieli cokolwiek o Naszych krzesłach i byli w salonie to nie podawalibyście Państwo nieprawdziwych informacji. Wszystkie krzesła SpinaliS są robione na zamówienie i nie zdarza się żeby kiedykolwiek ktoś sprzedał komuś używane krzesło. Jeżeli krzesła mamy na stanie, na magazynie, to nie mają one więcej niż 2 miesiące od daty produkcji, ponieważ zamawiamy towar na bieżąco na trzy kraje: Republikę Czeską, Republikę Słowacką i Polskę. Poza tym zachęcam do przeczytania szczegółowych warunków handlowych, które znajdują się na naszej stronie - najlepiej ze zrozumieniem. Wtedy wiedzieliby Państwo, że to co opisujecie jest niemożliwe. Dlatego też robiąc komuś, kto ma lepszy produkt, czarny PR, polecam się gruntownie przygotować. Krzesła SpinaliS posiadają 3-letnią gwarancję na wszystkie części mechaniczne oraz 2-letnią gwarancję na tapicerkę. Tapicerki naszych krzeseł są zrobione z materiałów produkowanych pod ścisłą kontrolą jakości i posiadają kilka certyfikatów ISO. Dodatkowo są bardzo wytrzymałe na ścieranie, w zależności od rodzaju tapicerki wytrzymują natężenie 40 tys. lub 116 tys. cykli zgodnie z normą ISO 12947. Marka istnieje od 1999 r., a oferowane przez Nas krzesła są jedynym krzesłem, które może zostać uznane za środek medyczny na polskim rynku. Żywotność sprężyny to około 12 lat, więc krzesła są bardzo solidne. Ponieważ produkt jest zdrowotny i ekskluzywny, wszystkie reklamacje załatwiamy na korzyść klienta. Gwarantujemy 7-letnią dostępność części zamiennych od momentu zakupu dowolnego modelu krzesła. Jeżeli coś się popsuje po gwarancji to wymieniamy Państwu części po jak najbardziej przystępnych cenach, ponieważ są już Państwo naszymi klientami. Kompletną bzdurą jest to, że ktokolwiek przyjechał z WD-40, ponieważ jeżeli cokolwiek jest popsute to wymieniamy całe krzesło, bądź jedną z jego części na nową: siedzisko, oparcie bądź tłok. W warunkach handlowych wyraźnie jest napisane, że ostateczną akceptacją transakcji przez klienta jest odbiór przesyłki od kuriera, którą mają Państwo możliwość sprawdzić w jego obecności. Jeżeli odmówią Państwo jej przyjęcia to proces zakupu jest anulowany i oddawane są Państwu pieniądze. Dodatkowo kłamią Państwo w żywe oczy, ponieważ gdyby się Państwo pofatygowali do jednego z naszych salonów to by Państwo wiedzieli, że po pierwsze istnieje możliwość bezpłatnego wypożyczenia krzesła i zapoznania się z produktem, a po drugie, że marka SpinaliS prowadzi na polskim rynku akcję Gwarancja Satysfakcji. Cechuje się to tym, że pomimo iż w polskim prawie istnieje możliwość zwrotu towaru bez konsekwencji dla konsumentów w ciągu 10 dni, to nie tylko to prawo respektujemy ale także rozszerzamy. Ponieważ czas dostosowania się do naszych produktów wynosi około 14 dni, co wiemy z długoletniej praktyki doradztwa pro-zdrowotnego, umożliwiamy Państwu odstąpienie od zakupu naszego krzesła w ciągu 30 dni od jego odebrania - bez konsekwencji. Jestem ciekawy czy jakikolwiek inny producent daje takie możliwości?

Zachęcam również do zapoznania się z Naszym artykułem nt. "zdrowotności" siedzenia na normalnych krzesłach, który mogą Państwo znaleźć pod adresem: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,85543,16782554,Lekarze_alarmuja___siedzacy_tryb_zycia_i_nieodpowiednie.html

Osoby które napisały oszczerczy komentarz nt. naszych krzeseł zachęcam do ich przetestowania i wypróbowania, być może zmienią Państwo opinię. Dodatkowo chciałbym dodać, że w razie czego nasze krzesła można zakupić na raty. Na zdrowiu nie warto oszczędzać.

Wszystkich Państwa którzy mają jakiekolwiek wątpliwości do jakości naszych krzeseł zachęcam do osobistego ich przetestowania. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

Dyrektor na Dolny Śląsk

• anonim_333 Re: Spinalis - nie polecam ! 03.12.14, 13:15
            Witam,

na wstepie pragne zaznaczyc, ze nie jestesmy z zadnej konkurencji -gdyby Pan sie orientowal to chyba Panstwo sa jedynym dystrybutorem tego typu krzesel w Polsce, wiemy, poniewaz gdyby byla mozliwosc zamowienia krzesla z innej firmy to uszkodze krzeski bysmy Panstwu zwrocili i zamowili z innej firmy. Gdyby krzeslo oraz obsługa spełniała standard adekwatny do ceny, bylibysmy w stanie kupic tyle krzesel ile nam potrzeba, takze nie ma tu mowy o pozwoleniu sobie na produkt czy nie. Zdecydowalismy sie bowiem na produkt u Panstwa ze wzgledu na oferowana jakosc, tymbardziej, ze testowalismy krzesla u Panstwa w salonie i wszystko bylo w porzadku, dlatego tez zdecydowalismy sie na zakup. Jesli ktos z tu obecnych nie wierzy, mamy porobione zdjecia uszkodzonego produktu, ktore jestesmy w stanie podeslac na maila.

Pozdrawiamy serdecznie
            • spinalis.wroclaw Re: Spinalis - nie polecam ! 04.01.15, 17:39
              Dzień dobry Państwu,

zapoznałem się ze sprawą. Wiem, że w Państwa przypadku wystąpiła sytuacja, że krzesło przyszło uszkodzone, co nie było winą Dystrybutora ani Producenta. Zdarza się, że kurierzy bardzo nieostrożnie traktują paczki. Zdarzyło się nam nawet w okresie świątecznym, że ktoś po złości wyciął dziurę w kartonie dostarczanego krzesła i porysował jego siedzisko oraz pociął tapicerkę. Sprawa została zgłoszona do firmy kurierskiej a klient otrzymał najbliższym transportem nowe krzesło. Za takie sytuacje możemy jedynie serdecznie przeprosić. Najczęściej w takich przypadkach klienci otrzymują od Nas gratisy, żeby jakoś "osłodzić" sytuację, która niestety nie jest zależna od Nas. Z tego co wiem, w Państwa przypadku, uszkodzona część została zamieniona na nową i pełnowartościową. Wiem, że Państwa frustracja wynikała z czasu oczekiwania na krzesło + wymianę części. Niestety nie jesteśmy w stanie posiadać wszystkich możliwych modeli i kolorów krzeseł oraz tapicerek na stanie w magazynie. Jeżeli coś jest w magazynie to dochodzi to do klienta w ciągu 3-4 dni roboczych. Jeżeli czegoś nie posiadamy, musimy daną część wyprodukować. Według warunków handlowych, maksymalny czas oczekiwania na krzesło i części to 30 dni. Zawsze jednak podajemy dokładne daty dostaw, uwzględniając dni świąteczne w Republice Czeskiej i w Polsce, ponieważ tam znajduje się nasz magazyn i czasem te terminy wydłużają proces dostawy, kiedy nieopatrznie się nałożą. W Państwa przypadku terminy dostaw i wymiany uszkodzonych części mieściły się w granicach umowy handlowej, którą Państwo zawarli. Chciałbym zwrócić uwagę, że Państwa niecierpliwość oraz poddenerwowanie Szefa sprawiły, że nie zachowali się Państwo do końca elegancko, pomimo, że sprawę staraliśmy się rozwiązać na Państwa korzyść. Podejrzewam, że było to związane z tym, że otwierali Państwo firmę na polskim rynku mając doświadczenia z USA, gdzie pewne rzeczy są załatwiane w innych terminach i w inny sposób. Nie mówię tu o sposobie załatwienia sprawy przez SpinaliS, ponieważ zachowaliśmy się profesjonalnie. Państwa frustracja wynikała z wielu czynników i przedłużających się spraw, które trzeba załatwić otwierając firmę w Polsce i zaczynając działalność, a cała frustracja i złość skupiła się na nas. Bardzo proszę przekazać Szefowi, że w Polsce na kobiety nie powinno się krzyczeć i wystarczy odrobina dobrej woli, żeby sprawy załatwić polubownie. Zadziałał czynnik ludzki. Jeśli mam rację, to bardzo bym Państwa prosił o sprostowanie opinii. W konsekwencji, nie ponieśli Państwo żadnych kosztów, oprócz czasu, a nad nerwami można zapanować. Wszystkie nasze produkty można zwrócić bez konsekwencji finansowych w ciągu 30 dni od daty otrzymania produktu. Dlatego na przyszłość prosiłbym serdecznie o więcej wyrozumiałości i cywilnej odwagi.

Z wyrazami szacunku,

Dyrektor na Dolny Śląsk
      • malgorzata-krystyna01 Re: Biurowe krzesła zdrowotne Spinalis - kto zna? 21.10.14, 10:13
        Witam,
        Z krzeslami Spinalis poraz pierwszy mialam styczność w zeszlym roku we wrześniu. Cierpię na bóle dolnego odcinka kręgosłupa., pracuje od wielu lat po 10/11 godz. Fizjoterapeuta polecił mi pracę przy piłce ale niestety ze względu. Na charakter pracy nie jest to możliwe. W podobny sposób do Pani postanowilam poszukac alternatywy i.tak.natrafilam na Spinalis Apollo. Pani Monika, , ktora jest niezwykle mila i kompetentna pomogla mi dobrac krzeslo. Przetestowac je przed zakupem na kilka dni. Malo tego krzeslo moglam uzywac do momentu otrzymania krzesla zakupipnego.
        Efekt widoczny po 3 tyg uzywania, bol plecow odczuwam jedynie gdy lecę samolotem w dluzszej podrozy. Po polrocznym uzywaniu krzesla postanowilam.zamowic pare krzesel dla pracownikow.
        Nie mam zadnych zastrzezen.zarowno co do jakosci krzesel jak i również obslugi klienta- polecam z czystym sumieniem!
      • jacekpodgorski wygląda jak ściema 08.11.14, 03:10
        Po lekturze ich strony wszystko wygląda pięknie, ale nauczony doświadczeniem poszukałem opinii użytkowników. Po lekturze sponsorowanych opinii w tym wątku, dałem sobie spokój.
        • spinalis.wroclaw Re: wygląda jak ściema 08.11.14, 10:47
          Dzień dobry Panu i Państwu,

bardzo proszę o nierozpowszechnianie nieprawdziwych opinii. Nasza firma nie prowadzi PRu w ten sposób. Jak Pan widzi odpisuję z imienia i nazwiska. Zachęcam do przetestowania krzeseł, które jest bezpłatne. Wtedy przekona się Pan, że nasze krzesła działają. Jest to zupełnie niezobowiązujące, więc nic Pan nie traci. Dodatkowo prowadzimy prezentacje w salonie i u klienta, jeżeli ktoś nie może do Nas przyjechać. Wystarczy się umówić.

Nasze krzesła posiadają szereg patentów oraz certyfikatów medycznych które potwierdzają ich skuteczność.
          Ciężko dyskutować z faktami. Zachęcam do zapoznania się z nimi.

Opinie:

spinalis.si/S3000/Opinions

Patenty:

spinalis.si/S1900/Patenti

Nagrody:

spinalis.si/S1910/Nagrade

Testy kliniczne:

spinalis.si/S1920/Klini%C4%8Dni+testi

Certyfikaty:

spinalis.si/S1930/Certifikati

W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do Państwa dyspozycji.

Dyrektor na Dolny Śląsk
          • asdfasdfasf Re: wygląda jak ściema 01.03.16, 13:41
            Ze względu na fakt, iż dużo siedzę i doskwierają mi problemy z plecami, sam zainteresowałem się tym krzesłem. Przeszukałem już trochę forum i jakość nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wszędzie pełno komentarzy pracowników tej firmy. Na niektórych forach angielskojęzycznych jak i polskich jest duża ilość komentarzy, których wiarygodność pozostawia wiele do życzenia. Trochę bije to po oczach.

Krzesło to jest dosyć drogie natomiast dyskusja w internecie na jego temat jest tak obszerna, jakby dotyczyła nowego pendrive z biedronki za 15 zł. W porównaniu do dyskusji nt. innych krzeseł ?leczniczych? jest ona wielokrotnie obszerniejsza. Myślę sobie, że jeżeli firma przeznacza takie duże nakłady na marketing, to pewnie kogoś skłoniła do zakupu. Przeważnie tak to jest, że ludzie dzielą się swoimi uwagami na forach, jak nie są zadowoleni z zakupu. No niestety oprócz jednego Pana w tym wątku nie natknąłem się na inne negatywne komentarze- jeszcze. Może to oznaczać, że krzesła te faktycznie nie są takie złe. Z drugiej strony ludzka psychika działa tak, że jak ktoś kupił taboret za 4000 zł. to będzie próbował sam sobie wmówić, że on przecież taki fajny? Znają to Państwo na pewno z autopsji lub obserwacji znajomych, którzy przepłacili za coś sromotnie i próbują wmówić wszystkim oraz przede wszystkim sobie, że wcale tak nie jest. To pewnie będzie powodowało mniejszą ilość negatywnych wpisów na forach.

Te papierki po słoweńsku prawdę mówiąc niewiele mi mówią. Szkoda, że nie ma tłumaczenia z pieczątką tłumacza przysięgłego (chociażby na angielski)- co by nie było powodów do dyskusji? TÜV z kolei może potwierdzić każdą specyfikację produktu. Pytanie tylko co było w specyfikacji?

Suma summarum możliwość testowania krzesła przez miesiąc (chyba) może być dobrym sprawdzianem przed jego finalnym zakupem, więc można się samemu przekonać, czy krzesło jest warte swojej ceny. Zapewne zanim się na takie testy zdecyduję poszukam jeszcze opinii o konkurencji. Ciekawą alternatywą wydaje się 3Dee. Cena w sumie podobna. Zasada działania trochę inna, ale też można potestować.

Jak ktoś jest zainteresowany, poniżej kilka linków do ew. konkurencji:
            www.wagner-living.com/dondola
            www.swopper-plus.de/aeris-3dee/3dee.html
            www.harastuhl.com/produkt/zenon-orange/?gclid=COvjn8rAn8sCFSLlwgodTdEJrw
            www.drehstuhl-sofort.de/arbeitsstuehle-und-hocker/6198/hocker-sitness-20-in-hellgrau-von-topstar?sPartner=google-shopping&gclid=CMLV8srAn8sCFRVmGwodrnoNxA
            • asdfasdfasf Re: wygląda jak ściema 02.03.16, 07:19
              To tak jeszcze gwoli poszukiwań dobrego krzesła:
              od komentarzy sponsorowanych firmy spinalis robi się aż mdło w sieci:
              commed.polki.pl/krzeslo-spinalis-vt93864.html
              www.webhostingtalk.pl/topic/47282-wygodne-krzeslo-do-pracy/
              ...

Jakoś mi już nawet ochota na testowanie przechodzi.

W międzyczasie znalazłem niemiecki instytut dbający o zdrowie pleców. Testują oni i akredytują różne rzeczy związane ze zdrowiem pelców. Między innymi krzesła:
              www.agr-ev.de/de/geprueft-und-empfohlen/produkte/64-buerostuehle

Na stronie jest link do dwóch firm, których krzesła polecają. Uwaga, nie każde z nich ma akredytację AGR.
              Pierwsza firma do Sedus i ich krzesło chyba kupię:
              www.sedus.com/de/produkte/details/black-dot/
              Ma ono dużo możliwości konfiguracji, poza tym w połowie strony jest rozwijane menu "Certyfikaty", gdzie można sobie je wszystkie przejrzeć. Ma również potwierdzenie AGR, TÜV- wraz ze specyfikacją.

Druga fira to Dauphin. Krzesła są w dwóch zakładkach:
              www.dauphin.de/dauphin/de/deutsch/Produkte/office.php
              www.dauphin.de/dauphin/de/deutsch/Produkte/industry.php

Niektóre z krzeseł pod drugim linkiem mają również m. in. ceryfikat AGR. Tu, na stronie siódmej, jest napisane które: www.dauphin.de/chairfinder5/upload/documents/728_1.pdf

Na kanale YT instytutu AGR jest jeszcze materiał o firmie areris i krześle 3Dee, nad który też się zastanawiałem, jednak na stronie producenta nie ma żadnych informacji o certyfikacji ich produktów- tak jak i na stronie AGR.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka