Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    19.06.12, 21:32
    Czy ktoś jest, równie nieszczęśliwym jak ja, posiadaczem mebli Lissy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Iwona Re: Lissy IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.07.12, 16:28
        Ja się zastanawiam nad kupnem, co z nimi nie tak?
        • Gość: Agusia Re: Lissy IP: 109.95.204.* 17.09.12, 10:43
          Wykonanie fatalne, meble porysowane i wyszczerbione, jak z wyprzedaży a najtańsze nie są... Do tego niezgodne ze specyfikacją zamówienia- różne uchwyty, barek zamiast narożny, dostałam prosty. Bujam się z nimi do dzisiaj bo dział logistyczno-reklamacyjny to wyżyny bezczelności...
          • Gość: Michalina Re: Lissy IP: *.static.chello.pl 16.01.13, 22:37
            Ja również nie polacam tej firmy. Zanim ktokolwiek je kupi niech sprawdzi nawet najbardziej oczywiste rzeczy. Wizualnie na pierwszy rzut oka ujdą, ale... wykonanie fatalne, pomysłowość wykonania zerowa. Zero profesjonalności. Firma chce uchodzić za kogoś lepszego, ale muszą się jeszcze zbyt dużo nauczyć żeby móc sprzedawać za takie pieniądze.
            Oczywście meble obite. Półki różnej szerokości, co okropnie daje po oczach. I nie polecam przy małych dzieciach. Taka półka potrafi pięknie "wyjechać" z całym znajdującym się na niej obciążeniem! Cała masa wad, szkoda słów.
            W naszym przypadku jak na razie na dział reklamacyjny nie mogę narzekać, bo póki co to sprawa wydaje się iść we właściwym kierunku. Problem tylko w tym, że nie kupiłam mebli po to żeby składać reklamacje (pierwszy raz mi się to zdarza) tylko po to żeby się nimi cieszyć. A tak, znowu czeka mnie bałagan w salonie, bo Panowie przyjadą coś poprawiać. Chwilami mam ochotę je wyrzucić i wrócić do starych mebli.
            Tak szczerze to przy tych meblach Ikea jest rarytasem! I o wiele tańsza!

I uwaga dla firmy Lissy! Przymyślcie sposób projektowania mebli, bo sprawa jest dziecinnie prosta. Wystarczy pomyśleć. Zabezpieczenie mebli podczas transportu to również bułka z masłem wystarczy chcieć. Gdybym była właścicielem takiej firmy, wstyd by mi było coś takiego na rynek wypuszczać.
      • Gość: Łukasz Re: Lissy IP: *.162.227.176.static.rdi.pl 10.03.13, 14:26
        Ja również jestem niezadowolony z zakupionego wypoczynku, po 3 miesiącach użytkowania materiał zużyty jak co najmniej po 2 latach, w dziale reklamacji robią łaskę, że przyjmują zgłoszenie, po 2 miesiącach dostaję odpowiedź, że to wina złego użytkowania. Na swoich produktach powinni umieszczać informację : UWAGA MEBLE TYLKO DO OGLĄDANIA, A NIE DO UŻYTKOWANIA :)
        • Gość: Marika Re: Lissy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.07.13, 23:44
          Niestety, rzeczywiście materiał i wykonanie bardzo złe, kontakt utrudniony. Z reklamacją zwlekają do półtora miesiąca i przywożą stół w jeszcze gorszym stanie - nie do przyjęcia. Rzecznik praw konsumenta twierdzi, że przy takich praktykach żądanie zwrotu pieniędzy jest w pełni uzasadnione.
          • Gość: Zdzisio Re: Lissy IP: 5.172.252.* 23.09.13, 20:08
            Meble firmy lissy wygladaja dobrze tylko w salonie w Dobrodzieniu. Do dzis nie moge uwierzyc ze firma moze sprzedawac taka tandete za takie pieniadze - materialy nie najwyzszej jakosci do tego sympatyczny magazyn gdzie np. na stolach bilardowych po 10 tysi ustawiane sa inne mebelki a ze troszke sie to wszystko rysuje to niewazne - do klienta jedzie ladnie zafoliowane gorzej jak rozpakujesz i przyjzysz sie dokladniej. Przestrzegam przed ta niby lepsza firma - moja sprawa skonczy sie prawdopodobnie w sadzie i to glownie przez chamstwo i matolstwo obslugi.
        • Gość: Adam Re: Lissy IP: 195.205.33.* 18.12.13, 14:44
          Witam, ja jestem zadowolony z zakupu mebli w tej firmie. Doradzili, wykonali i dostarczyli meble do mojego domu. Nikt nie chciał wykonać dla mnie nietypowego mebla a oni jako jedyni podjęli się tego zadania i z czego jestem bardzo zadowolony. Obsługa na wysokim poziomie, nie mam tu na myśli Pań na salonie ale konkretne fachowe rozmowy z technologiem. Polecam zakup mebli w tej firmie.
          • Gość: Maria Re: Lissy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.14, 09:57
            Ja również jestem bardzo zadowolona z zakupu mebli Lissy. Żaden stolarz nie wykonuje mebli idealnych, każdemu zdarzają się wpadki. Obsługa na salonie bardzo profesjonalna i mila, Panie pomogły dokonać mi wyboru w zakupie mebli. Wszelkie zmiany których dokonałam nie sprawiły firmie najmniejszego problemu, po dostawie mebli odpakowałam je, kierowcy ustawili w wyznaczonym miejscu. Meble zostały dobrze zrobione, na jednej półce znalazłam zarysowanie ale kierowcy zabrali ją i po tygodniu dostarczyli nową. Meble służą mi już prawie pół roku i nic się z nimi nie dzieje, poza blatem stołu który się już trochę porysował, ale to normalne bo poprzedni stół z innej firmy także się rysował. Ja osobiście szczerze mogę polecić te meble !!!!!!!!!
            • Gość: zdzisio Re: Lissy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.14, 16:06
              Widac, ze dzial marketingu w firmie w pelnej gotowosci -:) radze lepiej zadbac o jakosc mebli i zadowolenie klientow to nie trzeba bedzie pisac lipnych opinii. A tak sprzedajecie tandetne meble za nieadekwatne pieniadze. Nie pozdrawiam.
          • Gość: Piotr Re: Lissy IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 09:41
            chyba pomyliłeś firmy - w Lissy to taki brak profesjonalizmu że aż poraża - NIE POLECAM NIKOMU jakichkolwiek zakupów w tej firmie
      • Gość: Piotr Re: Lissy IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 09:38
        Fatalna obsługa klienta, brak reakcji na reklamację - NIE POLECAM tej firmy !!!
        • kaska_wrolove86 Re: Lissy 14.11.17, 11:39
          Nie zgadzam się z tym zupełnie! Nie wiem może miał Pan akurat okrutnego pecha, współczuje... ale ja jestem zadowolona z zakupu. Mój stół bilardowy jest na prawdę solidny, chwalą go wszyscy których do siebie zapraszam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka