Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Coraz droższe mieszkania

IP: *.ligota.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:16
    67 500 PLN za mieszkanie w Katowicach Ligocie - 50,5m2. Okna ew. moga być -
    ale lepiej do wymiany. Budynek - 1962r. Czy to dobra cena????????
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dzid Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.04, 20:08
        109 tys. w Gdyni-Witominie za 43 m.kw.. Okna jak wyzej. Zabudowa kuchni i
        korytarza, cz. umebl. sypialnia. 2 pokoje. Sprzedane w zeszlym tygodniu...
        • Gość: ligociarz Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.ligota.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:19
          To cieszy, przynajmniej mnie - kupiłem, choć zabudowy niema, ale nie
          przesadzajmy .... dzięki Dzid!
          • Gość: marcin Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.udn.pl 07.07.04, 20:23
            900 - 1200 zł za metr srednia w Radomiu (oczywiscie w pelni urzadzone i w
            dobrym stanie technicznym)
            • Gość: dziki Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.spray.net.pl 07.07.04, 22:06
              no i jak tu sie nie wsciec, w wawie, na ursusie zaplacilem 3300 za stan surowy!
              i jeszcze wiem, ze to nie bylo zle, bo z garazem! czy w radomiu naprawde
              zarabia sie srednio 3 razy mniej niz w wawie?
              • Gość: rzymianin Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.chello.pl 07.07.04, 22:11
                warszawa, wyscigi, 4000, do wykonczenia
              • Gość: ligociarz Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.ligota.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:58
                Nie martw sie "dziki" ;). Katowice to nie Warszawa.... Ale ceny mieszkań,
                przynajmniej tych na wtórnym rynku, macie przeje.bane ( na pierwotnym przcież
                to można w zasadzie odwalić Bóg wie jakie cuda i za bajeczna cene - wiec ceny
                mnie nie zaskoczą),
      • Gość: Kret Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.crowley.pl 07.07.04, 22:19
        Na Kabatach, przy metrze z drugiej łapy, urządzone(średni standart) ok. 7 000
        m2. Pozdrawiam. Kret.
        • Gość: i.marsjanka Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 11:03
          Ludzie co Wy w tych Kabatach widzicie?
      • Gość: Kret Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.crowley.pl 07.07.04, 22:23
        Na Kabatach z frugiej łapy, średni standart ok. 7000 m2. Pozdrawiam. Kret.
        • Gość: NRW Gratuluje Warszawie IP: *.arcor-ip.net 07.07.04, 22:36
          Dobrze idzie. Oto wiadomosc z prasy niemieckiej: sredni koszt budowy 1 m2
          DOMU w landach zachodnich:
          - dom wolnostojacy 1306 Euro (5877 zlotych)
          - dom szeregowy 1168 Euro (5256 zlotych)
          - dom blizniak 1000 Euro (4500)
          W lantach wschodnich jest srednio o 20% taniej.

• Gość: aaa Re: Gratuluje Warszawie IP: *.energopomiar.com.pl 08.07.04, 10:04
            Ceny domów wolnostojących i w zabudowie szerogowej są w Polsce niższe o ok. 1/3
            w porównaniu z mieszkaniami w budynkach wielorodzinnych. Dodać należy natomiast
            cenę gruntu. Więc może napisz ile kosztuje m2 wg. prasy niemieckiej.
            A propos Warszawy to ceny na rynku wtórnym są nadmiernie przesadzone, ceny
            gruntów również, ale skoro są naiwni i płacą to dlaczego z nich nie zdzierać?
            • Gość: DOKTOR MUREK jak ludzie chca kupic, to kupią a jak nie to nie IP: 195.205.132.* 08.07.04, 10:15
      • Gość: RYCHU Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.net.pulawy.pl 07.07.04, 22:24
        a w puławach blisko dworca pkp nowy budynek, cena poniżej 2000zł/m2, chyba
        jeszcze są do sprzedania, gdyż niedawno widziałem ogłoszenie.
      • Gość: Marek r Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.acn.pl 07.07.04, 22:25
        Ludzie jak myslicie kiedy w Warszawie zostanie zburzony jakiś blok zbudowany
        jeszcze za PRL-u a na jego miejscu powstanie nowy.
        A może ktoś z Was ma propozycję które budynki powinno się jak najszybciej
        zburzyć żeby nie szpeciły miasta
        • Gość: burzyciel Burzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:40
          Cale osiedle "Za Zelazna Brama" powinno byc wyburzone ale to lany beton!
          Mieszkania straaaszne i robi sie tam ghetto azjatow. Bedzie trudno te
          osiagniecia socjalizmu usunac bo dookola juz "szklane domy".
          • Gość: Burzyciel 2 Re: Burzenie IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.07.04, 23:36
            Spoko ! z tego co wiem starania developerów idą w tym kierunku - tylko
            lokatorzy nie chca się zgodzić na opuszczenie centrum miasta nawet za większe i
            lepsze mieszkanie w Warszawie, ale poza centrum + sowity ekwiwalent !
            • Gość: goly fryzjer Re: Burzenie IP: 194.22.121.* 08.07.04, 01:19
              szczerze mowiac, jaki czlowiek da sobie wmowic ze by przeniesc sie z
              najbardziej centralnego miejsca w stolicy jakiegokolwiek kraju?
              • Gość: miki Re: Burzenie IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 07:26
                Masz rację centrum to centrum i to każdego miasta,
                to jest wygoda wszędzie blisko.
      • Gość: Lokator Sprzedam 2 mieszkania w Warszawie - 50 i 38 m2. IP: 213.77.56.* 07.07.04, 22:54
        Mieszkania są obok siebie, do ewentualnego połączenia - okolice Nowego Miasta,
        ładne ciche miejsce. Cena 280 i 210 tys. Tel. 0696 350 898.
        • Gość: aaa Re: Sprzedam 2 mieszkania w Warszawie - 50 i 38 m IP: *.energopomiar.com.pl 08.07.04, 10:09
          Myślę, żo powinieneś ja sprzedać za jakieś 1200-1400 za m2, wtedy wiedziałbyś
          ile naprawdęwarta jest nieruchmość w beznadziejnym blokowisku z 40 anonimowymi
          sąsiadami i 200 blokami na horyzoncie.
      • Gość: gosc Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.cable.mindspring.com 08.07.04, 02:31
        ile moze kosztowac mieszkanie 37 m2 przy hotelu sobieskim w warszawie?
        odnowione, mozna sie wprowadzac. dzieki.
        • Gość: iiiiii Re: Coraz droższe mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 11:07
          kupilam tam wlasnie miesiac temu - 140 tys, do remontu
      • Gość: xox Mieszkania w Hiszpanii. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.07.04, 02:32
        Mieszkania w Hiszpanii schodza ze wzgledu na klimat...
        Poprostu sa to apartamenty Europy zachodniej, ktora moze rotacyjnie wysylac
        rodzine, a to wojka, a to ciotke, to szwagier skoczy...
        Z Polska ostroznie...
        Biurokracja i nic tu nie ma.
        • Gość: DOKTOR MUREK BEZ PRZESADY, MAMY WUJKA LEPPERA IP: 195.205.132.* 08.07.04, 10:17
      • Gość: ola Polska to nie Hiszpania i nigdy nia nie bedzie IP: *.esmerk.com 08.07.04, 13:04
        W Hiszpanii domy kupuja glownie Niemcy i Anglicy bo maja blisko. W Polsce nie
        ma takiego morza i gor jak tam!!! Polacy zupelnie zglupieli z cenami
        nieruchomosci. Przewiduje ze za 2 lata im przejdzie i nieruchomosci pojda w dol
        20%. Ja sprzedalam mieszkanie w Polsce i kupie sobie dom w Szkocji za te same
        pieniadza mam w d... polska ziemie i polskich chlopow
        • gregadam Re: Polska to nie Hiszpania i nigdy nia nie bedzi 08.07.04, 16:41
          Ola, czy o tym domu w Szkocji to na powaznie? Jesli tak to jak sie zabrac do
          takiego zakupu?
        • Gość: Mr.Angry Re: Polska to nie Hiszpania i nigdy nia nie bedzi IP: 213.199.33.* 09.07.04, 12:48
          Zgadzam sie. Polacy zawsze patrzyli i patrza co sie dzieje za "plotem" u
          sasiada i tak musi byc u nich. Hiszpania ma zupelnie inny kimat dlatego
          mieszkancy Niemiec i Angly, przewaznie na starosc, kupuja tam domy czy
          mieszkania. Nie mozna porwnywac zadnej miescowosci Polski do Hiszpani czy
          innych krajow moza srodziemnomorskiego. To jest zupelna glupota. Jest duzo
          ludzi w Polsce, ktorzy posiadaja kilka mieszkan, a to po babci, dziadku, cioci
          etc. i im nie zalezy na szybkiej sprzedazy wiec moga zadac cany wyssane z palca
          i czekac. To tez przycznia sie do inflacji cen. Rynek w polsce musi sie
          ustabilizowac tak jak w innych krajach gdzie kupuje sie mieszkanie/dom w cyklu
          polepszenia z malego na wieksze z gorszego na lepsze etc.
      • Gość: uma Re: Coraz droższe mieszkania IP: 195.136.118.* 16.07.04, 10:07
        A ja usiłuję sprzedać 70 m2, 4 pokoje, blok ma 15 lat, w bardzo dobrym stanie
        za 55 000 i nikt nie chce. Pewnie dlatego że to Libiąż i trzeba do 2017 roku
        płacić nie tylko czynsz ale jeszcze 170 zł odsetek od kredytu zaciągniętego
        przez spółdzielnie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka