Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wilgoć w domu

IP: *.lukman.pl 29.11.12, 07:35
    dzień dobry. mam nowo pobudowany dom. mieszkam w nim ponad siedem lat. od dwóch lat w łazience i w pokojach mam wilgoć w rogach. zarówno na górze jak i na dole. w kanale mam styropian. posadzki ocieplone. co mam robić? pod całym domem mam pierwnicę
    Obserwuj wątek
      • Gość: melka Re: wilgoć w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 13:55
        wadliwa/nieistniejąca wentylacja
        • Gość: zenon Re: wilgoć w domu IP: *.lukman.pl 29.11.12, 18:46
          wentylację mam zrobioną. okna są plastikowe. myślałem nad ociepleniem dachu wełną mineralna. jak pan myśli pomoże coś?
          • inzynier_p Re: wilgoć w domu 20.01.17, 14:35
            Witam należy w pierwszym kroku przyjrzeć się tematowi wentylacji, potem izolacji termicznych a jak to wykluczymy pójść dalej do piwnic. Tutaj prawdopodobnie wentylacja rozwiąże problem. Ważne by nie dopuścić do pleśni i grzyba, są bardzo szkodliwe dla ludzi, nie jest wskazane przebywanie w takich pomieszczeniach. Od wielu lat nadzoruję budynki, sprawdzam stan techniczny, doradzam w wykonywaniu skutecznych remontów budynków, diagnostyce i projektowaniu czynności naprawczych. Zachęcam do kontaktu . Chętnie pomogę .(inzynierprzyszlosci@gmail.com)
      • mruwa9 Re: wilgoć w domu 29.11.12, 17:55
        Pewnie Super Hiper Szczelne okna?
        Wentylacja do poprawki.
        • tomeek112 Re: wilgoć w domu 07.11.14, 19:14
          Wentylator w łazience, nawiewniki w oknach i regulacja wentylacji jest niezbędna! PolecAM tekst i kontakt, który pomoże rozwiązać problemy :)
          instalszop.pl/do/instalszop/buyingGuides?page=poradnik15
          Firma to instalszop.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka