Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ogrzewanie gazowe

05.04.13, 11:43
    Witam. Mam ogrzewanie gazowe i czeka mnie zmiana pieca. Interesuje mnie piec dwufunkcyjny, z zamknietą komorą ale nie kondensacyjny. Mieszkanie ma ok. 50m, plastikowe okna, ocieplone. Piec ma wisieć w łazience. Proszę o podpowiedź jaką firmę wybrać i czy z zasobnikiem bo w tej sprawie jestem całkiem zielona. Oczywiście nie ma to byc najdroższy egzemplarz bo przy okazji muszę wyremontować całą łazienkę :(
    Obserwuj wątek
      • nikew123 Re: ogrzewanie gazowe 05.04.13, 22:52
        witam co do kotłów gazowych to proponuję firmę sounier duval są to piece raczej niezawodne iw przystępnej cenie dodam że zamontowałem ich sporo i nikt nie nażekał
      • architekt_warszawa Re: ogrzewanie gazowe 10.04.13, 13:04
        A ja polecam markę WOLF - moim zdaniem dobry współczynnik jakości do ceny - biorąc pod uwagę komentarze osób korzystających z kotłów gazowych.
      • al9 Re: ogrzewanie gazowe 10.04.13, 13:23
        a czemu NIE kondensacyjny?
        Jaka firma? Wszystko jedno - każdy będzie zmontowany w Polsce i każdy po 3 latach zacznie się sypać...
        al
        • margo1113 Re: ogrzewanie gazowe 15.04.13, 16:24
          Nie chcę kondensacyjnego bo z tego co zdążyłam się zorientować sprawdzają się na większych powierzchniach niz mieszkanie 50m. W takim małym mieszkaniu nie ma sensu instalacja takiego pieca bo koszt się nie zwróci. Dzięki za słowa otuchy, że po 3 latach sie rozsypie :)
      • Gość: dariusz32 Re: ogrzewanie gazowe IP: *.free.aero2.net.pl 22.04.13, 12:36
        najlepiej zdecydować się oczywiście na piec dwufazowy, jest nie tylko tańszy w eksploatacji ale według mnie również wydajniejszy, polecam zapoznać się chociażby z artykułem: targibranzybudowlanej.pl/piece-dwufazowe-w-ogrzewnictwie/ który wyjaśnia najważniejsze zagadnienia
      • jacekmarmur Re: ogrzewanie gazowe 02.06.13, 21:15
        przy tych cenach gazu, chcesz się bawić nadal w ogrzewanie gazowe?
        • kawaler86 Re: ogrzewanie gazowe 03.06.13, 17:35
          A jakie ma wyjście przy 50 mkw? Wiem, ze gazowe to drożyzna na czym świat stoi, dlatego u siebie w zeszłym roku założyłem kocioł CO, ale mam na to miejsce...a przy 50 metrach?
          • margo1113 Re: ogrzewanie gazowe 04.06.13, 22:09
            No właśnie w temacie CO- ile mniej więcej wyszedł koszt założenia takiego ogrzewania? Pieca gazowego szukam dla rodziców a u siebie myślałam właśnie o centralnym na węgiel, mam dużą piwnicę więc myślę, że zdałoby to egzamin. Mieszkanie ma 65mkw, w dodatku poziomowe i mam 3 piece więc zimą można oszaleć:)
      • Gość: diubek Re: ogrzewanie gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 10:14
        Do prac nie bierz firmy Instal - Gaz z ul. Miedzianej. Właściciel jest nieuczciwy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka