Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

okna PCV - ktora firme wybrac?

IP: 217.67.197.* 21.08.01, 11:31
    jestem zdecydowana na PCV ale szukam najtanszego producenta/wykonawcy.
    VEKA - znam, ale sparzylam sie na ekipie je sprzedajacej i montujacej; cala
    akcja wymiany okien trwala 6 tygodni...
    moze ktos ma pozytywne doswiadczenia z polskimi producentami?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kiwi Re: okna PCV - ktora firme wybrac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 15:33
        Okna oknami, ale jak kupisz za szczelne to po roku grzyb murowany jak nic,
        dowiedz się czy firma oferuje do okien nawiewniki, bierz nawet za dopłata żeby
        się nie udusić.

a producenci z okien z PVC to Oknoplast-Kraków, AS-Dom Olszty, ASMA Poznań, M&M
        Gdańsk, Thermoplast, Plast System Radom ect nie wiem gdzie mieszkasz :)

pozdrowienia kiwi
        • Gość: Duffy Re: okna PCV - ktora firme wybrac? IP: *.eds.de 22.08.01, 09:22
          Pracowałem w firmie okiennej przez 4 lata i myśle ,że gdybym miał kupować okna to tylko z drewna.
          Natomiast , jeśli jesteś zdecydowana/y to samo okno powinno być ładne. Co to znaczy ?.
          Po pierwsze okno na świat powinno jak najwięcej przepuszczać swiatła tzn. profil powinien być jak
          najniższy (ramiak + skrzydło). Jeśli skrzydła nie są szerokie do 80cm to okna nie powinny być dzielone
          słupkiem czyli z tzw. przylgą albo inaczej okno francuskie.
          Na piękno okna również ma wpływ jego kształt 1) bez kantów 2) zlicowane.
          Profile oczywiście muszą wiele innych cech spełniać jak. dobry odpływ wody, ze skrzydła !,
          termoizolacyjnosć. (obecny standard to juz 70mm i 4 komory), jakość mieszanki i obróbki itp.
          Na uwagę napewno zasługuje system Thermoplastu "Royal" to bardzo nowoczesna stylistyka i
          funkcjonalność , mimo iż wysokośc profili nie jest mała.

• Gość: luksfer Re: okna PCV - ktora firme wybrac? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 11:20
            Założyłem okna bodajże Classic firmy Thermoplast. Jestem b. zadowolony.
            Podobnie moi znajomi, z których poręki wybrałem właśnie tę firmę. Polecam.
      • Gość: Lui Re: okna PCV - ktora firme wybrac? IP: *.eds.com 29.08.01, 10:12
        Na wiosne wstawilismy okna PCV Pomorskiej Fabryki Drzwi i Okien M&S. Firma
        proponuje kilka modeli okien, sa estetyczne, dobre jakosciowo - profile i
        okucia znanych producentow, i mozna wynegocjowac dobre ceny. POLECAM. Maja siec
        sprzedazy w calej Polsce, dosyc duzo informacji na www. Pozdrawiam.
      • Gość: mac Re: okna PCV - OKNOPLAST Kraków? IP: 213.77.125.* 29.08.01, 11:16
        Ja mam z OKNOPLAST Kraków. Jestem zadowolony.Mam je 1,5 roku.Ekipa robiła okna
        1 dzień i posprzątała po sobie. Bardzo solidnie. Mozna negocjować ceny.pzdr.
        P.S. nie pracuję w tej firmie i nie traktuj tego maila jako promocji w/w firmy.
      • Gość: mac Re: okna PCV - OKNOPLAST Kraków? IP: 213.77.125.* 29.08.01, 11:17
        Ja mam z OKNOPLAST Kraków. Jestem zadowolony.Mam je 1,5 roku.Ekipa robiła okna
        1 dzień i posprzątała po sobie. Bardzo solidnie. Mozna negocjować ceny.pzdr.
        P.S. nie pracuję w tej firmie i nie traktuj tego maila jako promocji w/w firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka