dudoos
17.09.26, 09:43
Taak,dodreptalismy sprytnie do pierwszej przerwy w Typeriadzie ktora slusznie sie nam nalezy.
Odpoczywamy energicznie ale z tylu glowy mamy zakodowane to czym zyjemy w naszej "drugiej egzystencji" bo co do tego nie mam zadnych watpliwosci.
Bo czyz nie jestesmy ewenementem w skali Globusa kims szczegolnym?
Czy jest ktos na planecie Ziemia i w Uniwersum jako nieskonczonej CALOSCI?
Przypuszczam,ze watpie! Bowiem kto przy DROWYCH ZMYSLACH przez 25 lat,ziemskich,trwalby czynnie 9125 dni i nocy w czyms co 99.999% polskichi/europejskich/swiatowych trwaloby wspolnie w tej,ze sie tak wyraze ZABAWIE? Ze kazdej z 25 wiosen oczekujemy z niecierpliwoscia na rozpoczecie TYPOWANIA kolejnego sezonu!!
Przeciez robimy to nie dla jakiejkolwiek korzysci materialnej,prawda?
Trwamy przy tej "wariackiej",w pozytywnym znaczeniu tego slowa,Typeriadzie dla samych siebie,dla naszych nie waham sie uzyc slowa "ALTER EGO" ktore rozpoznalo w NAS BRATNIE DUSZE ktore kochaja PILKE NOZNA!TAK!!
Ta z Cywilizacji zachodniej i ta siermiezna ale Qerva Kruca Pilka,NASZA bo POLSKA!
To co robimy to wielu ludzi,a wiem o tym,w tym bylych Typerradorow,nie moze ogarnac swoimi Iq,ze wciaz ta "9" jest razem zyjac tym co dla nich jest niepojete! Nie napisze NIESTETY bo i dla mnie jest to NIEPOJETE!
Ale piekne! Cwierc wieku! Pokolenie w historii ludzkosci.NIEPOJETE ale jakze PIEKNE!
KTO albo CO te nasze "AE" rozpoznau i stwiedzil,ze CI Osobnicy to bedzie Ewenement w UNIWERSUM "Kogos".
A tych "KOGOSIOW" jest zatrzesienie.Nie ma nawet miejsca na wymienienie ICH wszystkich.
Napomkne jednakowoz,ze juz pod Okiem Opatrznosci pierwsze zawody "sportowe" odbyly sie w zapasach!!
A starli sie Michal Archaniol i Lucyfer ktory byl zbyt ambitnym by byc tym drugim wiec jedna droga byla do wyboru.
Wygrau wiadomo KTO ale pewny jestem w 100%,ze ten drugi ma wiecej "wielbicieli" po swojej stronie.CZYNNYCH!
"Ce la vie" vel "Dolce Vita" or "In God we Trust" i "Niech sie dzieje Wola Nieba..." jak "godo" 3 mld Homo Sapiens.
Nic to.Skoncze to elaborat slowami MEMENTO VITAE i PO KIEGO!
Terminarz w nastepnym watku!