Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dom na sprzedaż

30.09.13, 14:29
    Znacie skuteczne portale na których można ogłosić sprzedaż domu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: limarose Re: Dom na sprzedaż IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 22:34
        Ja obecnie poszukuję domu do zakupu i mogę powiedzieć, gdzie szukam: gumtree.pl, tablica.pl, dom.gratka.pl, szybko.pl, otodom.pl. Kolejność ma znaczenie, ponieważ szukam przede wszystkim domów oferowanych przez właścicieli, na gumtree.pl i tablica.pl ogłoszenia są najbardziej aktualne i wiarygodne, pozostałe to w wielu przypadkach kolejne powielenia agencji. Przy okazji podzielę się moimi uwagami co do ogłoszeń dotyczących sprzedaży domów. Nagminne jest nie zamieszczanie zdjęć domu oferowanego do sprzedaży, albo zamieszczanie zdjęć, na których ten dom prezentuje się żałośnie. Jak naprawdę chcemy sprzedać dom za grube tysiące złotych to postarajmy się choćby o porządne zdjęcia. Pierwsze wrażanie jest bardzo ważne. Ostatnio po kilku mailach z prośbą o zdjęcie domu, w końcu dostałam JEDNO zdjęcie, na którym dom prezentuje się jak więzienie, otoczony betonowym murem, z kratami w oknach. Wnętrza wydały mi się interesujące, ale zewnętrze nie zachęciło mnie do oglądania. W przypadku zdjęć z wnętrza, najważniejsze są te rzeczy, które zostaną, jak schody, zabudowy, kominek, łazienki, po co robić zdjęcia półkom z książkami lub łóżkom, albo np. patelniom wiszącym w kuchni, żeby jeszcze były czyste i błyszczące. W domu, w którym właściciele wieszają brudne patelnie jako dekoracje, też pewnie jest brudno. Pamiętaj pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz, postaraj się było dobre. Pozdrawiam i życzę powodzenia sprzedaży, bo sprzedać obecnie nie jest łatwo, ale i kupić łatwo nie jest.
      • julajla Re: Dom na sprzedaż 21.12.14, 15:44
        Wystarczy wystawić takie budynki na portalu prywatnaoferta jako że portal rozgłasza dalej ogłoszenie na 100 kolejnych popularnych portali to sprzedaż pójdzie dużo szybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka