Forum   1925

1925

(29 wyników)
  • [b]KKS 1925 Kalisz zaprasza !!![/b] Dnia 6 sierpnia (niedziela) o godzinie 11.00 na boisku przy Wale Matejki odbędzie się pierwsze oficjalne spotkanie KKS 1925 Kalisz. Przeciwnikiem kaliskiej drużyny będzie Korona Chełmce, a spotkanie odbędzie się w ramach rozgrywek o Puchar Polski. Serdecznie zapraszamy wszystkich kibiców!!!
  • Witam, bardzo dla mnie pilna i wazna sprawa: do konca weekendu musze ustalic, pod ktora parafie podlegala ok. 1925 r. ulica Szczecinska w Bydgoszczy. Sam nie znam miasta wcale. Czy polozenie ulicy wskazuje przynaleznosc do parafii w centrum, czy tez w okolicy byloa juz w polowie lat 20 jakas inna parafia? Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc Bydgoszczan :-)
  • ZADWÓRZE, nie "Zagórze" !!!
  • Sie na nia wejrzijcie i mie pouczcie kiedy łod Kochlowic do lini kolejowyj Katowice-Gliwice we Hajdukach szła jakokolwiyk trakcja (genau jak dzisioj je ulica Gagarina i Ritges)... ???
  • Rozpoczęła się wojna domowa zainicjowana przez Piłsudskiego. W ciągu 3 dni zginęło około 400 osób, 1000 było rannych/ wg ŁOjka-prawicowego historyka/.Straty zabitych i rannych dotknęły też ludność cywilną .
  • Jako jedyny polski pisarz mial mieszkanie na Zamku Krolewskim. " Odrowąż, poczuwszy rękami jej twarde, jędrne ciało — dziewiczą piękność bioder, piersi, ramion i nóg — ogłuchł i oślepł, stracił rozum i oszalał z rozkoszy; zdawało mu się, że umiera. Istność jego zatonęła w niej i znikła jako odrębny byt. Wtulił się w nią i przeistoczył w samo szczęście. Pocałunki stawały się coraz bardziej nienasycone, bez końca, ogniste. Krzyk radosny wymykał się z ust. Nazwy ...
  • Wirtualna Polska Wiadomość wydrukowana ze stron: media.wp.pl Mosad wychodzi z cienia 2006-03-29 (11:02) 1 kwietnia 1951 r. premier Izraela Ben Gurion powołał do życia tajną organizację o nazwie Ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim, czyli Instytut Wywiadu i Zadań Specjalnych. Potocznie zwany Mosadem, izraelski wywiad dopiero niedawno został poddany kontroli parlamentarnej. Jaakov Barmor, oficjalnie pierwszy sekretarz ambasady Izraela w Warszawie, w rzeczywistości był re...
  • Co myślicie o nowej inicjatywie w Kaliszu. Powstał nowy klub sportowy. Bedzie drużyna piłki nożnej, już powstały sekcje: piłki nożnej kobiet, sztuk walki. Czy myślicie, że to ma szanse rozwoju??
  • Kupilam pare dni temu "ksiazke" (pisze w cudzoslowiu, bo wyglada to jak czasopismo) ze zdjeciami ponad 1925 fryzur (sa tez rekomendacje zaleznie od rodzaju wlosow i ksztaltu twarzy) "2007 Hair Gallery. The Sexiest Hairstyles for 2007. 1925+ New Ways to Wear Your Hair". Mysle, ze wystarczy mi do konca zycia. Jutro ide z nia do fryzjera zeby nie bylo zadnych nieporozumien. Pokazuje konkretne zdjecia zamiast opisywac o co mi chodzi i z niepokojem czekac na efekty. Musze tylko wybrac ...
  • W weekendy jestem zawsze oderwany od rzeczywistości, bo to mój naintensywniejszy okres pracy w tygodniu. Dlatego dopiero teraz znalazłem tego niusa. I zrobiło mi się cholernie smutno. :(((( wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5741546,Paul_Newman_nie_zyje.html Był jednym z aktorów z mojej własnej listy Top-Ten. Przy tym w pełni zasługuje sobie na wspomnienie na naszym forumie, bo miał gość benzynę w żyłach. Rzadko piszą we wspominkach o jego wielkiej pasji -> wyściga...
  • Tzw. lwia czesc gornoslaskich Zydow byla/czula sie Niemcami, gadala po niemiecku i po miszmasz-slasku, utozsamiala sie ze Slaskiem i Niemcami (jako panstwo i czesciowo jako narod). Wielu przechodzilo tez na chrzescijanstwo, glownie ewang. Naprawde, o zbytnie sympatje propolskie nie mozna ich bylo podejzewac....... Znacie moze jakies (chyba nieliczne, mysle) przypadki(pro)polskich Zydow ? --> ale naprawde NASZYCH, wtedy od pokolen gornoSLASKICH, a nie jakichs tam swiezych...
  • Ale mnie zaszczyt spotkal w dzisiejszym DF :). Kazimierz Lesiński jest moim pradziadkiem, a niepelna ta historie uslyszlem dopiero z pol roku temu, przy okazji ogladania jakichs rodzinnych, archiwalnych zdjec.
  • Oczywiscie ze nie, lecz zmienil nieco kierunek, co podowduje przyspieszenie topnienia lodowcow grenlandzkich. wattsupwiththat.com/2010/02/16/greenland-glaciers-melt-due-to-sea-current-change-not-air-temperature/ [img]https://www.whoi.edu/cms/images/mediarelations/ArcticSubpolarCurrents550_103268.jpg[/img] Recent changes in ocean circulation in the North Atlantic are delivering larger amounts of subtropical waters to the high latitudes. A research team led by Fiamma Straneo, a physica...
  • a konkretnie z "Ilustrowanego Kuriera Codziennego" (zachowałem pisownię oryginału): Mam lat 34, brunet, przystojny, podobać się mogę bez najmniejszej krytyki, kupiec energiczny do pracy, chętnie wstąpię w związek małżeński z postępową izraelitką z modernego typu, która posiada interes lub środki do interesu. Zgłoszenia pisemne do Admin. Kuryera pod "Przystojny" * Dwie młode, zamożne panie z towarzystwa, pragną nawiązać korespondencye z dwoma inteligentymi panami (mile w...
  • Urodzony showman - Dzieki za Tonight i wieczory , kiedy nierzadko zalewalismy sie lzami ze smiechu ,... uklony

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się