Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prowadnice do szuflad?

25.11.13, 10:35
    Witam.
    Muszę wymienić prowadnice w komodzie ponieważ stare się już rozleciały. Czy mógłby ktoś przybliżyć jakie są rodzaje prowadnic, czym się charakteryzują, jak są wytrzymałe poszczególne modele i w co najlepiej zainwestować?
    Obserwuj wątek
      • jaroslawgz Re: Prowadnice do szuflad? 25.11.13, 22:28
        Witam
        Jakie ma Pan obciążenie szuflady i czy chce Pan pełen wysuw czy częściowy. Jaka jest szerokość i głębokość szuflady?
        • slawciogen Re: Prowadnice do szuflad? 26.11.13, 13:42
          Dziękuję za szybką odpowiedź. W szufladach będą raczej ciężkie przedmioty, więc obciążenie jest dość duże. Szuflady nie muszą się wysuwać całkowicie, natomiast jeżeli chodzi o wymiary są one następujące:
          szerokość: 62cm,
          wysokość: 18cm
          i druga wersja:
          szerokość: 38cm,
          wysokość: 18cm.

• jaroslawgz Re: Prowadnice do szuflad? 26.11.13, 18:33
            są to już szuflady zaliczane do dużych, polecam prowadnice kulkowe. przenoszą one bardzo duże obciążenia. Dobiera się je w zależności od przewidzianego obciążenia. Można wybrać od 25 do 120kg przewidzianego obciążenia. Warto zainwestować w spowalniacz. Pełna szuflada przy wielu gwałtownych zamknięciach może coś zniszczyć a wiadomo jak w życiu jest :)
            Warto zainwestować w Bluma albo Hafele ale jak szkoda kasy to Amix też da radę. Trzeba bardzo uważać na montaż. Musi być on bardzo dokładny. przy nierównoległym przykręceniu prowadnic mogą one z czasem zakleszczać się lub całkowicie zatrzeć.
      • olek-uuu Re: Prowadnice do szuflad? 06.02.14, 15:22
        jak potrzebuje prowadnicy to kupuje w kahi. Jeśli nie jestem do końca pewien co do typu jakiego potrzebuje czy coś, to oni mi doradzają. Mają naprawdę dobre produkty, wysokiej jakości i jeszcze się nie przejechałem na ich rzeczach
        • luzak4545 Re: Prowadnice do szuflad? 15.06.14, 09:55
          tez w kahi kupuje tego typu rzeczy jak prowadnice, szyny. Maja naprawde dobre produkty. To jest godne pochwaly bo jak szukalem w innych sklepach to chcieli mi sprzedac jakis bubel co zaraz by sie popsol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka