Forum   powidła śliwkowe

powidła śliwkowe

(18 wyników)
  • Mam takie pytanie, czy to już czas? W zeszłym roku zjadłam resztę zapasów:) Prawda taka, że jeszcze nigdy nie robiłam, więc nie wiem dokładnie ani kiedy, ani jak. Polećcie też proszę przepis jakiś (wiem, że takie powidła to ze trzy dni sie pruży:)) Pozdrawiam i dziękuję.
  • robicie już powidła śliwkowe?
  • Wiem wiem że jest od tego wyszukiwarka,pewnie mnie za to zjedziecie ale przepraszam z góry najmocniej i proszę o przepisy kóre macie sprawdzone.Znalazłam w wyszukiwarce ale nigdy powideł nie robiłam i potrzebuję sprawdzonego i dokładnego przepisu.Podzielcie się proszę i nie krzyczcie na mnie bardzo.Pozdrawiam..
  • mam ambitny plan i ogromne chęci na własne przetwory, pierwszy raz w tym roku zapełniam spiżarkę.... grzybki i chutney pomidorowy już zdiełałam :) proszę o pomoć przy powidłach :)
  • przedwczoraj przyniosłam z piwnicy słoiczek takiego powidła, niesłodzone, dość dobrze wysmażone, nie dawało żadnych oznak zepsucia, zjadłam połowę i nic mi nie jest więc dziś zjem resztę
  • Upieklam piernik z torebki.Chciałabym go przełozyć,(powidłami?jakąś masą?) Nie wiem jak to zrobić.Doradzcie.
  • niestety nie zrobiłam powideł, sama nie mam dostępu do domowych, muszę kupić... i nie wiem które? w związku z tym, że potrzebuję kilka słoichków, nie mogę sobie pozwolić na wpadkę ;-) i tak stałam wczoraj przed sklepową półką do niczego nie dochodząc? macie jakieś sprawdzone kupne powidła śliwkowe? producent, ewentualnie cena... pliz.
  • szukałam przepisu na powidła bądź konfiturę śliwkowa na starych wątkach . Wszystkie są podobne tylko zastanawia mnie jedna rzecz (robię powidła pierwszy raz)niektórzy gotują inni smażą śliwki ale co się dzieje ze skórkami. Nie wyrzuca się ich? nie przeciera tych powideł przez sitko? Czy może po ugotowaniu/usmażeniu są na tyle miękkie że nie trzeba tego robić i skórki nie przeszkadzaja w konfiturze? Proszę o odpowiedź
  • Poszukuję sprawdzonego przepisu na powidła z węgierek. Jak długo gotuje się śliwki?
  • Szukam przepisu na mazurek kajmakowy/karmelowy. Robiłam 2 lata temu i teraz nigdzie nie mogę znaleźć przepisu. Wiem napewno, że były tam powidła (a może dżem?) śliwkowe, a karmel robiło się z puszki mleka skondensowanego. Na internecie jest mnóśtwo przepisów, ale nigdzie z powidłami śliwkowymi. Może ktoś ma taki przepis i mógłby się podzielić. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • Bo własnie u mnie pyrczy w garkach 20 kg wegierek(sliwek rzecz jasna). Tez robicie?
  • W nawiązaniu do wcześniejszego tematu o drożdżach, chciałbym zapytać czy ktoś dodawał do pieczenia piernika drożdży? Zawsze jak coś piekę, to zamiast proszku do pieczenia, zatrudniam drożdże. Przypuszczam, ze w cieście piernikowym środowisko dla nich jest raczej niesprzyjające. Bardzo słabo go podnoszą. Moje składniki to: łyżeczka kakao, przyprawa chińska 5 smaków, przyprawa do pierników Dr. Oetkera, łyżeczka pieprzu kajeńskiego (dawniej szły 3, ale nikt tego nie był w stanie wzią...
  • kuchareczka.blox.pl/2009/04/160-Dorownalam-idealowi-8211-makowcowi-mojej.html tylko mam pytanie- po jakim czasie wyciągA SIĘ GO Z PIEKARNIKA? namiar przepisu mam od kolezanki, u której go jadłam. rewelacja. tylko nie wiem kiedy się makowce wyciąga
  • pochwalę się moim odkryciem w dziedzinie kanapek: -grahamka -bryndza -oberżyna marynowana w oliwie -świeżo mielony pieprz mrrrrrr
  • Niby tradycyjna polska potrawa a ja zupełnie nie wiem jak się go robi.Proszę o przepis.
  • wyszedl za kwasny, da sie zjesc, ale jednak. Czy moge cos dodac, jakis zloty srodek, zeby jednak mniej kwasno bylo?
  • Dziś się dowiedziałam, że moja babcia przed zrobieniem dżemu, udawała się do apteki po jakieś proszki, które dodawało się do dżemu, żeby nie pleśniał... Czy ktoś z Was ma pomysł CO to mogło być? Dodam, że babcia robiąc to, była w pełni sił umysłowych:-) L
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?