Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Odkurzacz bezworkowy?

27.05.14, 16:13
    Witam.Moja koleżanka /starsza pani/ postanowiła kupic sobie odkurzacz bezworkowy, z uwagi na wysokie ceny worków.W sklepie powiedziano jej,że odkurzacze workowe to juz przeżytek i niedługo przestaną byc produkowane? Więc za namową sprzedawcy w markecie kupiła bezworkowy Elektrolux.W mieszkaniu ma głównie wykładziny dywanowe na całej powierzchni.Starałam się ja odwieść od tego pomysłu,bo przecież z berworkowym jest chyba dużo więcej zachodu /wysypywanie,mycie itp/ale nie chciała mnie słuchać.Czy słusznie ją namawiałam? Sama posiadam Elfa 2 Zelmera,workowy,bo mieszkanie nieduże,2 starsze osoby,u niej też.Dziękuję za odpowiedzi:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Anna Re: Odkurzacz bezworkowy? IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 23:19
        Bezworkowce są na topie, nie jest trudno z nimi, ale pewnie te normalne nie znikną szybko :) jak jesteś zadowolona z Zelmer, to oni też mają bez worów :) Jeżeli twoja znajoma jeszcze nie kupiła, a nie ma nic przeciwko prezentom, może tutaj po zakupie zelmer odebrać fajne sprzęty: czystainicjatywazelmer.pl ...
        • Gość: Herkel Re: Odkurzacz bezworkowy? IP: *.tkk.pl 26.06.14, 19:42
          To znaczy, że każdy kto kupił wybrany model dostanie coś gratis? czystainicjatywazelmer.pl :) Ja celuję w Mixer :)
      • Gość: olo Re: Odkurzacz bezworkowy? IP: *.microchip.net.pl 26.06.14, 20:39
        Witam
        mam taki odkurzacz od lat i jest ok.Brudy zbierają się do pojemnika z wodą około 3/4 l i tyle.Jedyny mankament to konieczność mycia i suszenia filtrów po pracy i przepłukania pojemnika.Polski odkurzacz zelmer wodnik. A jeszcze jedno ja mam chyba poprzedni model z czasów kiedy krawaciarze nie przeliczali wszystkiego na wydajność opłacalność i efektywność więc mam możliwość wciągania brudów też do normalnego papierowego worka.Poza tym są jak widzę odkurzacze cyklonowe tam też nie ma worka może o taki chodziło sprzedawcy.
      • monika.bierkat Re: Odkurzacz bezworkowy? 01.07.14, 14:45
        am mam bezworkowy i nie mam z nim jakiegos utrapienia, wysypuje i po spraie, raz na czas umyję pojemnik i tyle, no i taniej jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka