Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Energie2- opinie

10.02.15, 11:31
    Myślę nad zmianą dostawcy energii i ktoś polecił mi Energie2. Czy ktoś się do nich przeniósł, jesteście zadowoleni ze zmiany? Proszę o opinie.
    Obserwuj wątek
      • edyt_a77 Re: Energie2- opinie 16.02.15, 14:03
        Przeniosłam się do nich i okazało się to być dobrą decyzją, bo zmiany na rachunku są zauważalne. Ze swojej strony polecam, jestem zadowolona. Zainteresuj się, zadzwoń do nich, niech Ci przedstawią aktualną ofertę i zobaczysz czy Ci odpowiada.
        • gosc022 Re: Energie2- opinie 23.04.15, 15:26
          jestem ich klientem od jakiegoś czasu i nie narzekam.Rachunki może dwa jak je połacze i to i tak wychodzi mniej niecałe 10 zł miesiecznie ale zawsze coś
          • ehh.hh Re: Energie2- opinie 18.08.15, 23:05
            "jestem ich klientem od jakiegoś czasu i nie narzekam.Rachunki może dwa jak je połacze i to i tak wychodzi mniej niecałe 10 zł miesiecznie ale zawsze coś"

to ty chyba wszystko masz na prąd nawet basen w ogrodzie.
            0,012gr różnicy za 1kW przy 10zł na plus daje 833KW miesięcznie
            ale żeby być na zero to trzeba zużyć 750kW bo 9zł jest opłaty handlowej
            co daje łącznie 1583 kW/mc - moja mama tyle nie zużywa na rok
            coś mi się wydaje że ty tym handlujesz
            • gagu.k2 Re: Energie2- opinie 11.09.15, 15:04
              prowadzę własna agroturystykę, mam duże gospodarstwo, więc prąd idzie jak woda.
              • ehh.hh Re: Energie2- opinie 09.10.15, 11:21
                No to życzę powodzenia i dokładania do interesu - haahaa

Od 2016r niestety koszt za prąd w Energie2 wzrośnie i najprawdopodobniej będzie droższy 1kW od najdroższego starego dostawcy.

w Energie2
                2015r - 1kw = 0,254 zł/kW + 9zł opłaty handlowej
                2016r - 1kW= 0,28 zł/kW + 9zł opłaty handlowej

u najdroższego Energa
                2015r - 1kW = 0,26 zł/kW
                2016r - 1kW = ??? ( przyjmując 6% wzrost ceny) to wyjdzie 0,275 zł/kW

czyli Energie2 0,28zł/kW - Energa 0,275zł/kW = - 0,005zł/kW + 9zł opłata handlowe
                Jakby nie liczyć to strata
                • slawek.por Re: Energie2- opinie 12.10.15, 10:12
                  No tak, ale gdybyś zapoznał się dokładnie z ich ofertą to zapewne wiesz, że mają ofertę "zawsze taniej" i można z niej skorzystać, wtedy nie płacisz więcej
                  • ehh.hh Re: Energie2- opinie 01.11.15, 00:36
                    co możesz skorzystać jak umowę podpisujesz na 3 lata i nie można nic zmienić.

Z tymi ofertami "stałe ceny", "zawsze taniej" to tylko slogany dla zmylenia interesanta,
                    bo za tę usługę to sobie dodatkowo policzą

Zawsze taniej to może i będzie za 1kW ale po zsumowaniu wszystkiego zapewne już nie.
                    zamiast sypać sloganami to przytocz link do cennika.
      • gagu.k2 Re: Energie2- opinie 02.11.15, 10:51
        Proszę bardzo zapoznaj się z regulaminem tych promocji:)
        Jak również zapraszam Cię na ich stronę internetową www.enerie2.pl:)
        • ehh.hh Re: Energie2- opinie 08.12.15, 13:31
          Proszę bardzo link do cennika Energie2 "Zawsze Taniej"
          www.energie2.pl/cache/documents/Energie2--01.03.2015--Cennik-Regulamin-Zawsze-taniej-Odstapienie.pdf
          a w treści:
          pkt7 Obniżona stawka obowiązuje w danym roku kalendarzowym, w którym klient zgłosi żądanie jej
          obniżenia (trzeba się upominać)
          pkt 8. Warunkiem obniżenia ceny nabywanej energii elektrycznej jest :
          d) przedłużenie obowiązywania zawartej Umowy o kolejne 36 miesięcy;
          10. W trakcie trwania Umowy Uczestnik może skorzystać z promocji nieograniczoną ilość razy
          z zastrzeżeniem pkt 8 lit d
          - czyli za każdym razem jak chce obniżyć cenę to musi podpisać kolejną umowę na kolejne 36mcy
          3 lata umowy podstawowej = 3 x pismo o obniżenie, które przedłuża o kolejne 3lata co daje umowę na kolejne 9 lat a sumarycznie 12 lat. W pewnym momencie odpiszę że pan X mający 28lat nie może dostać obniżki gdyż ma już podpisaną umowę na 105 lat do przodu co nie gwarantuje im wywiązanie się z umowy :))))
          i wtedy dowalą stawkę wyrównująca za poprzednie lata strat.

haahaa - i to wszystko aby zyskać 10groszy miesięcznie
      • gagu.k2 Re: Energie2- opinie 21.12.15, 14:48
        Ehh... wydaję mi się, że wiele rzeczy naciągasz..jeżeli nie przekonuje Cię stawka Twój wybór, mnie przekonała. Poza tym te małe firmy traktują lepiej klienta niż te większe
        • ehh.hh Re: Energie2- opinie 26.06.16, 20:38
          informacja dla tych co oczarował ich przedstawiciel Tani Prąd
          optimalenergy.pl/energia-dla-domu/tani-prad/

enerad.pl/porownywarka-kalkulator/

ure.gov.pl/ftp/ure-kalkulator/ure/formularz_kalkulator_html.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka