agat_a123 10.02.15, 11:31 Myślę nad zmianą dostawcy energii i ktoś polecił mi Energie2. Czy ktoś się do nich przeniósł, jesteście zadowoleni ze zmiany? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyt_a77 Re: Energie2- opinie 16.02.15, 14:03 Przeniosłam się do nich i okazało się to być dobrą decyzją, bo zmiany na rachunku są zauważalne. Ze swojej strony polecam, jestem zadowolona. Zainteresuj się, zadzwoń do nich, niech Ci przedstawią aktualną ofertę i zobaczysz czy Ci odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc022 Re: Energie2- opinie 23.04.15, 15:26 jestem ich klientem od jakiegoś czasu i nie narzekam.Rachunki może dwa jak je połacze i to i tak wychodzi mniej niecałe 10 zł miesiecznie ale zawsze coś Odpowiedz Link Zgłoś
ehh.hh Re: Energie2- opinie 18.08.15, 23:05 "jestem ich klientem od jakiegoś czasu i nie narzekam.Rachunki może dwa jak je połacze i to i tak wychodzi mniej niecałe 10 zł miesiecznie ale zawsze coś" to ty chyba wszystko masz na prąd nawet basen w ogrodzie. 0,012gr różnicy za 1kW przy 10zł na plus daje 833KW miesięcznie ale żeby być na zero to trzeba zużyć 750kW bo 9zł jest opłaty handlowej co daje łącznie 1583 kW/mc - moja mama tyle nie zużywa na rok coś mi się wydaje że ty tym handlujesz Odpowiedz Link Zgłoś
gagu.k2 Re: Energie2- opinie 11.09.15, 15:04 prowadzę własna agroturystykę, mam duże gospodarstwo, więc prąd idzie jak woda. Odpowiedz Link Zgłoś
ehh.hh Re: Energie2- opinie 09.10.15, 11:21 No to życzę powodzenia i dokładania do interesu - haahaa Od 2016r niestety koszt za prąd w Energie2 wzrośnie i najprawdopodobniej będzie droższy 1kW od najdroższego starego dostawcy. w Energie2 2015r - 1kw = 0,254 zł/kW + 9zł opłaty handlowej 2016r - 1kW= 0,28 zł/kW + 9zł opłaty handlowej u najdroższego Energa 2015r - 1kW = 0,26 zł/kW 2016r - 1kW = ??? ( przyjmując 6% wzrost ceny) to wyjdzie 0,275 zł/kW czyli Energie2 0,28zł/kW - Energa 0,275zł/kW = - 0,005zł/kW + 9zł opłata handlowe Jakby nie liczyć to strata Odpowiedz Link Zgłoś
slawek.por Re: Energie2- opinie 12.10.15, 10:12 No tak, ale gdybyś zapoznał się dokładnie z ich ofertą to zapewne wiesz, że mają ofertę "zawsze taniej" i można z niej skorzystać, wtedy nie płacisz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ehh.hh Re: Energie2- opinie 01.11.15, 00:36 co możesz skorzystać jak umowę podpisujesz na 3 lata i nie można nic zmienić. Z tymi ofertami "stałe ceny", "zawsze taniej" to tylko slogany dla zmylenia interesanta, bo za tę usługę to sobie dodatkowo policzą Zawsze taniej to może i będzie za 1kW ale po zsumowaniu wszystkiego zapewne już nie. zamiast sypać sloganami to przytocz link do cennika. Odpowiedz Link Zgłoś
gagu.k2 Re: Energie2- opinie 02.11.15, 10:51 Proszę bardzo zapoznaj się z regulaminem tych promocji:) Jak również zapraszam Cię na ich stronę internetową www.enerie2.pl:) Odpowiedz Link Zgłoś
ehh.hh Re: Energie2- opinie 08.12.15, 13:31 Proszę bardzo link do cennika Energie2 "Zawsze Taniej" www.energie2.pl/cache/documents/Energie2--01.03.2015--Cennik-Regulamin-Zawsze-taniej-Odstapienie.pdf a w treści: pkt7 Obniżona stawka obowiązuje w danym roku kalendarzowym, w którym klient zgłosi żądanie jej obniżenia (trzeba się upominać) pkt 8. Warunkiem obniżenia ceny nabywanej energii elektrycznej jest : d) przedłużenie obowiązywania zawartej Umowy o kolejne 36 miesięcy; 10. W trakcie trwania Umowy Uczestnik może skorzystać z promocji nieograniczoną ilość razy z zastrzeżeniem pkt 8 lit d - czyli za każdym razem jak chce obniżyć cenę to musi podpisać kolejną umowę na kolejne 36mcy 3 lata umowy podstawowej = 3 x pismo o obniżenie, które przedłuża o kolejne 3lata co daje umowę na kolejne 9 lat a sumarycznie 12 lat. W pewnym momencie odpiszę że pan X mający 28lat nie może dostać obniżki gdyż ma już podpisaną umowę na 105 lat do przodu co nie gwarantuje im wywiązanie się z umowy :)))) i wtedy dowalą stawkę wyrównująca za poprzednie lata strat. haahaa - i to wszystko aby zyskać 10groszy miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
gagu.k2 Re: Energie2- opinie 21.12.15, 14:48 Ehh... wydaję mi się, że wiele rzeczy naciągasz..jeżeli nie przekonuje Cię stawka Twój wybór, mnie przekonała. Poza tym te małe firmy traktują lepiej klienta niż te większe Odpowiedz Link Zgłoś
ehh.hh Re: Energie2- opinie 26.06.16, 20:38 informacja dla tych co oczarował ich przedstawiciel Tani Prąd optimalenergy.pl/energia-dla-domu/tani-prad/ enerad.pl/porownywarka-kalkulator/ ure.gov.pl/ftp/ure-kalkulator/ure/formularz_kalkulator_html.php Odpowiedz Link Zgłoś